Pixel Sundays: Monster Hunter Stories – Eerste RPG van het Universum

16 juni 2024 om 11:06 in Gaming-nieuws met Geen reacties
Monster Hunter Stories

Samenvatting


Monster Hunter Games

In totaal zijn er 27 Monster Hunter-spellen, inclusief alle spin-offs en grote DLC’s. Vandaag gaan we niet op alle spellen in, maar richten we ons op de beginperiode en de twee nieuwste en bekendste spellen. Daarna behandelen we de spin-off games: Monster Hunter Stories, waarop we ons vandaag concentreren.

Het eerste Monster Hunter-spel werd uitgebracht in 2004. Het spel was alleen beschikbaar voor PlayStation 2 en later voor Wii. De serie is ontwikkeld door de bekende Japanse studio Capcom. Het bevatte zowel online als offline modi, waarbij de online modus aanzienlijk betere beloningen bood. Je hoefde niet direct tegen andere spelers te strijden, maar alleen de hoogste rang te behalen. Je doel in het spel, zoals de naam al aangeeft, was om monsters te verslaan. Je had de keuze uit veel verschillende wapens, zoals Grote Zwaard, Zwaard en Schild, Lans, Hamer, Dubbelzwaarden, Licht Boogwapen en Zwaar Boogwapen. Het eerste spel had al 30 verschillende monsters, specifiek 13 kleine en 17 grote.

Monster Hunter 2004

Veel andere spellen volgden, en in 2018 werd het bekendste Monster Hunter-spel voor PC, PlayStation 4 en Xbox One uitgebracht: Monster Hunter World. Dit spel verkocht tot 12.3.24 meer dan 25 miljoen exemplaren, wat het bestverkochte Capcom-spel aller tijden maakt. Het spel imponeert met zijn graphics en intense gameplay. Je kunt open kaarten verkennen in groepen van maximaal 4 spelers en daar looten. Elke kaart heeft meerdere vijanden, maar je hoeft er vaak maar één te verslaan voor de missie. Elke extra vijand die je verslaat, geeft je extra loot voor crafting. Uiteraard is het ook mogelijk om de vijanden alleen te verslaan. Als je met meerdere spelers bent, hebben de bazen meer leven om de gevechten spannender en langer te maken. Met de veroverde grondstoffen kun je nieuwe wapens en pantsers maken en deze verder verbeteren.

Het nieuwste spel in de hoofdreeks is Monster Hunter Rise. Dit spel werd uitgebracht voor de Nintendo Switch in 2021. Een port voor de PC werd uitgebracht in januari 2022. Een jaar later, in januari 2023, werd het spel ook uitgebracht voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S en Xbox One. In tegenstelling tot Monster Hunter World, heeft dit spel open werelden waar je sneller kunt bewegen met je berijdbare metgezel. Er zijn ook Wirebugs voor gevechten, waarmee je jezelf op de monsters kunt slingeren. Omdat het spel oorspronkelijk voor de Nintendo Switch is ontwikkeld, zijn de graphics aanzienlijk zwakker en hebben ze minder details in vergelijking met World. Dit verbetert echter de prestaties op alle consoles. Aangezien Rise zich afspeelt in Japan, zijn veel van de monsters geïnspireerd door Japanse verhalen.

Wat is Monster Hunter Stories?

Monster Hunter Stories is een spin-off van de populaire Monster Hunter-serie. Hier ligt de nadruk op RPG-elementen en het berijden en temmen van monsters. Daarna moet je samen met je monsters tegen andere monsters vechten. Het eerste deel werd in 2016 in Japan en in 2017 wereldwijd uitgebracht voor de Nintendo 3DS. Een jaar later werd een mobiele versie uitgebracht en eind 2018 werd het spel ook uitgebracht voor PC, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Een paar dagen geleden, op 14 juni, werd de remake van het eerste deel uitgebracht. Naast deze remake werd in 2021 een vervolg op het eerste deel uitgebracht.

Monster Hunter Stories 2016

Je neemt de rol aan van een Rider die monstereieren verzamelt, deze uitbroedt en de uitgekomen monsters, “Monsties” genaamd, opvoedt en traint. Het gevecht hier is niet zo actievol als in de hoofdserie. In Monster Hunter Stories vecht je in turn-based gevechten met een steen-papier-schaar-systeem (Kracht, Snelheid, Techniek).

Als speler kun je veel verschillende Monsties verzamelen en gebruiken in gevechten. Elk heeft verschillende eigenschappen en sterke punten in gevechten. In de loop van de tijd kun je je Monsties ook verder ontwikkelen. Door middel van verschillende genen kun je je Monsties blijven verbeteren en individualiseren, zodat monsters van dezelfde soort verschillend kunnen zijn. Je kunt de wereld in Monster Hunter Stories vrij verkennen. Het bestaat uit verschillende gebieden waar je verschillende monsters, dorpen, wilde gebieden en kerkers kunt vinden.

Monster Hunter Stories Egg

De graphics in de Monster Hunter Stories-spellen zijn veel kleurrijker en lijken meer op een cartoonstijl. Dit maakt het spel heel anders dan de meer realistische graphics van de hoofdserie, wat het perfect maakt voor jongere fans van het RPG-genre.

Verhaal van Monster Hunter Stories

Het volgende deel bevat enkele spoilers over het verhaal van Monster Hunter Stories en Monster Hunter Stories 2. Als je niet gespoild wilt worden omdat je het verhaal zelf wilt beleven, klik dan hier om alle spoilers over te slaan.

Monster Hunter Stories Cheval

Je neemt de rol aan van een jonge Rider uit het vredige dorp Hakum. Aan het begin van het spel is er een ceremonie waarbij jij en je vrienden Cheval en Lilia hun eerste monstereieren krijgen. Uit een van de eieren komt een Rathalos, een vliegende wyvern. Na deze ceremonie wordt het dorp aangevallen door een monster dat is geïnfecteerd met de Zwarte Plaag. De Zwarte Plaag is een pest die monsters in agressieve en gevaarlijke wezens verandert. Bij deze aanval sterven veel mensen, waaronder de moeder van Cheval. Dit beïnvloedt natuurlijk het gedrag van Cheval gedurende het spel.

Je wilt deze dreiging elimineren en reist met je metgezel Navirou, een sprekende Felyne, naar de bron van de infectie. Navirou fungeert als adviseur in het spel en geeft je diepere inzichten in het verhaal. Onderweg naar de dreiging tem je nieuwe Monsties die je kunt gebruiken om de dreiging te bestrijden.

Onderweg ontmoet je een lid van de Ridders die ook tegen de Zwarte Plaag vecht. Dit helpt je de omvang van de dreiging te begrijpen en nieuwe bondgenoten en uitdagingen in het spel te ontgrendelen. Maar er zijn ook andere belangrijke personages, zoals Cheval. Na de dood van zijn moeder wil hij het gevaar alleen onder ogen zien en zijn moeder wreken. Hij wordt echter de antagonist van de protagonist.

Monster Hunter Stories Black Blight

Je komt dichter bij het mysterie van de Zwarte Plaag. Je ontdekt dat de bron een oud monster is. Om de pest te stoppen, moet je het koste wat kost verslaan. Dit leidt tot een laatste gevecht tegen dit monster, waarin al je verworven vaardigheden op de proef worden gesteld. In dit gevecht sluit Cheval zich ook bij je aan. Hij realiseert zich dat wraak niet de juiste weg is, maar vriendschap, en sluit zich aan bij de protagonist. Samen kunnen jullie dit oude monster uiteindelijk verslaan.

Door het verslaan van het monster wordt de Zwarte Plaag uitgeroeid en worden alle geïnfecteerde monsters weer normaal. Nu kunnen jij, het dorp en Cheval opnieuw in vrede beginnen. Jij, Lilia en Cheval worden weer vrienden en alles is weer goed.

Verhaal van Monster Hunter Stories 2

In het vervolg speel je als een jonge Rider, de opvolger van de legendarische Rider Red. Je woont op het eiland Mahana, in het dorp Mahana, waar je wordt geïntroduceerd in de geheimen en tradities van de Riders.

Het centrale probleem is dat alle Rathalos over de hele wereld verdwijnen. Daarnaast zijn er overal grote kuilen die een vreemd roze licht uitstralen. Je ontmoet een wyveriaans meisje met wit haar genaamd Ena. Ze is door Guardian Ratha belast met een Rathalos-ei, en dit begint al snel uit te komen. Maar dan gebeurt de tragedie. De Rathalos komt uit en heeft zwarte vleugels, waarvan wordt gezegd dat ze uiteindelijk de wereld zullen vernietigen. Tijdens het spel ontmoet je veel monsters met roze lichtgevende ogen. Deze monsters vallen alles en iedereen aan. Het lijkt erop dat de bronnen van deze monsters de nieuwe kuilen zijn die zijn verschenen.

Monster Hunter Stories Ena

De jagers in de wereld geloven dat de geboorte van “Razewing Ratha” (je Rathalos met zwarte vleugels) de oorzaak is van deze ramp, wat hen ertoe brengt hem te vangen. Maar dat is niet de enige reden. Het blijkt dat deze jagers samenwerken met een mysterieuze groep die Ratha voor zichzelf wil. Gelukkig slaag je erin je Monstie terug te krijgen en samen met Ena, die je tijdens de hele reis vergezelt, te ontsnappen. Dan zie je een wormachtig wezen uit een van de kuilen komen en een Rathalos verslinden. Later kom je erachter dat dit wezen de Oudere Draak Oltura is. Oltura heeft deze kuilen gecreëerd om Rathalos aan te trekken en te verslinden.

Jij en Ena gaan op zoek naar Oltura, maar tijdens je zoektocht kleuren de kuilen blauw. Je zoektocht leidt je naar het eiland Hokolo, de geboorteplaats van Oltura. Hier confronteer je Zellard, de leider van de mysterieuze groep. Het blijkt dat hij behoorlijk gedesillusioneerd is. Zijn doel is om Oltura wakker te maken en de wereld te vernietigen om een nieuwe en betere wereld te creëren.

Monster Hunter Stories Oltura

Zellard probeert Ratha aan Oltura te offeren, maar in plaats daarvan verslindt Oltura Guardian Ratha en wordt volledig wakker. Je moet dan vechten tegen de Oudere Draak. Tijdens het gevecht ontdekt Kyle dat de vleugels van Oltura zijn zwakke plek zijn. Met de hulp van twee relikwieën van Ena slaag je erin Oltura te verzwakken en daarna te verslaan, waardoor de vrede in de wereld wordt hersteld.

Ontwikkelingen van de spelmechanica

Laten we Monster Hunter Stories 2 vergelijken met zijn voorganger. Het vechtsysteem is niet veel veranderd; het gebruikt nog steeds het klassieke steen-papier-schaar-systeem. Er zijn echter enkele strategische elementen toegevoegd. Nu kun je dubbele aanvallen en Verbondenheidsvaardigheden uitvoeren, waarbij jij en je Monstie samen vijanden aanvallen. Voorheen konden jij en je Monstie alleen afwisselend aanvallen. Nu kun je ook tijdens gevechten van wapens wisselen om ze beter aan te passen aan de zwakheden van je vijanden.

Monster Hunter Stories Combat

Nu kun je ook een Genritueel uitvoeren, waardoor je genen kunt overdragen tussen je Monsties en hun vaardigheden en attributen individueel kunt verbeteren. Natuurlijk introduceert het nieuwe spel ook enkele nieuwe Monsties die je in de wereld kunt vinden. Nu zijn er zeldzame Monsties met speciale vaardigheden. De spelwereld is groter en veel gedetailleerder. Ook de algemene graphics zijn sterk verbeterd. Dit komt doordat het spel direct voor PC en Nintendo Switch is ontwikkeld, niet voor 3DS. In de open wereld kunnen de Monsties nu hun vaardigheden gebruiken om obstakels te overwinnen. Het weer speelt nu ook een rol, omdat het gedrag van sommige Monsties verandert.

Het spel bevat verschillende zijmissies die enkele niet zo voor de hand liggende details over de hoofdmissie onthullen. Ze bieden een dieper inzicht in de spelwereld en de NPC’s. Er zijn ook coöperatieve multiplayer-missies waarin je samen met een vriend tegen krachtige vijanden moet vechten.

Monster Hunter Stories Remake

Op 14 juni werd de remake van het eerste deel van Monster Hunter Stories uitgebracht. Omdat dit spel oorspronkelijk voor Nintendo 3DS werd uitgebracht, waren verbeteringen dringend nodig om het speelbaar te houden. Daarom biedt de remake eerst betere HD-graphics met hogere resolutie-texturen. Veel modellen zijn ook verbeterd en de omgeving is gedetailleerder gemaakt. Ook de verlichting is verbeterd. Dit alles was eerder onmogelijk vanwege de oude console en is nu geïmplementeerd in de remake van Monster Hunter Stories.

Monster Hunter Stories Remake

Natuurlijk is de remake van Monster Hunter Stories nu ook beschikbaar op andere platforms. Het spel is uitgebracht voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en PC, waardoor het toegankelijk is voor veel meer spelers. Het spel is nu ook beschikbaar in veel meer talen. De voice-overs zijn beschikbaar in het Japans en Engels. De interface en ondertitels zijn echter beschikbaar in meer dan 13 talen, waardoor veel meer spelers van het spel kunnen genieten.

De inhoud van de updates 1.20 en 1.30, die alleen in Japan beschikbaar waren, is ook inbegrepen voor de Europese markt. Deze updates brengen nieuwe missies en Monsties naar het spel. Daarnaast zijn er veel kleine veranderingen en balansaanpassingen. De gameplay in de remake is veel vloeiender. Er zijn ook enkele andere quality of life-verbeteringen die het spelen op alle consoles veel aangenamer maken.

Besparen op Monster Hunter Stories

Ben je enthousiast over de remake van Monster Hunter Stories of wil je het tweede deel spelen? Dan ben je bij CDKeyNL aan het juiste adres. CDKeyNL vergelijkt prijzen voor je bij meer dan 60 retailers en laat je altijd de beste prijs voor videogames zien. Hieronder hebben we de remake van Monster Hunter Stories en de andere Monster Hunter Stories-spellen voor je vergeleken. Veel plezier als Rider!

Besparen op de hoofdreeks van Monster Hunter-games

CDKeyNL BIEDT JE DE BESTE BESCHIKBARE AANBIEDINGEN

Download de gratis CDKeyNL-browserextensie – BESPAREN GELD

Om op de hoogte te blijven van het laatste gamenieuws, trailers en beste aanbiedingen, voeg ons toe aan je bladwijzers.
Je vindt alle beste en goedkoopste online aanbiedingen voor CD-sleutels, gamecodes, cadeaubonnen en antivirussoftware van de geverifieerde CD-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.

Om geen nieuws van CDKeyNL te missen, abonneer je op ons via Google Nieuws.

Lees dit bericht in :


Door Kilian Kilian


Meer relevante artikelen