5 Redenen waarom Stadia niet de toekomst van het gokken is

18 december 2019 om 05:29 in Blog met no comments
 

Read post in AllKeyShop CDkeyPT claveCD GocleCD KeyforSteam CDKeyIT

Het is meer dan een halve maand geleden dat Google zijn vermeende industrie-schuddende video game streaming service heeft losgelaten en gebruikers hebben gevonden dat het op zijn zachtst gezegd willen, om het zachtst gezegd. Laten we eens een kijkje nemen op een aantal van de belangrijkste problemen met de dienst die net diende om de scepsis tegen de toekomst van streaming aan te wakkeren.


1/ LATENTIE EN INPUTVERTRAGING

 

Hierboven: Het Gene Park van Washington Post toont de variabele inputvertraging van Stadia aan.

Dit is misschien wel de belangrijkste kwestie met Stadia. Om eerlijk te zijn, zijn er mensen die beweren dat ze geen problemen hadden met de latentie en de inputvertraging bij het gebruik van Stadia, maar nog meer klaagden over de vertraagde erkenning van de input. De meeste games vertrouwen op input timing en als Stadia de input niet naadloos kan registreren, zelfs met hun speciale controller, zal niemand games willen spelen op hun platform.

2/ GEBREK AAN GAMES

Stadia zou starten met een dozijn spellen, waarvan de meeste oude titels waren. Zoals u zich kunt voorstellen, het internet was in een rumoer dus Google toegevoegd 10 meer games aan de lancering line-up, voor een totaal van 22. Ter vergelijking, Microsoft’s xCloud service is nog steeds in bètaversie en ondersteunt al meer dan 50 games.

3/ BANDBREEDTE VRAAG

De belofte van gamen in 4K zonder de noodzaak om een fortuin te spenderen aan hardware was zeker een van de grootste verkooppunten van Stadia. Echter, we beseffen nu dat dat komt op een enorme prijs. Spelers zullen ongeveer 35 Mbps nodig hebben om optimaal te kunnen spelen in 4K. Niet alleen dat, elk uur gameplay in 4K besteedt ongeveer 20 GB aan bandbreedte. Als je onbeperkte bandbreedte hebt met je internetabonnement, dan is dit geweldig. Als je echter een bandbreedte limiet hebt, zal je deze waarschijnlijk in een paar uur tijd doorbranden.

4/ GAME PRICES

Zoals we al eerder zeiden, zijn de meeste titels die op dit moment op Stadia beschikbaar zijn, niet nieuw. Wat vreemd is, hoewel, is dat het lijkt dat Google verwacht dat spelers volledige prijs voor hen te betalen, hoewel de meeste van hen zijn beschikbaar op steile kortingen elders. Ook zijn sommige games op Stadia nog duurder dan op andere platforms. Vooral Darksiders Genesis werd 10 US$ duurder geprijsd dan Steam. Als dit de norm zal zijn voor Stadia, kan ik niet zien hoe ze verwachten dat gamers Stoom voor hun service verlaten.

5/ ONTBREKENDE FUNCTIES

Google slaagde er ook niet in om verschillende Stadia-exclusieve functies klaar te krijgen voor lancering. Functies die in maart werden aangekondigd, maar die bij de lancering nog niet bestonden, zijn onder andere de mogelijkheid om unieke spelstatussen te delen via een link, de mogelijkheid om YouTube-kijkers in je multiplayersessie te laten springen en andere Stadia-gebruikers te laten interageren met je gameplay via Stream Connect. Wat nog verontrustender is, is dat verschillende games niet eens 4K 60 FPS ondersteunen, de functie waar je in de Pro-versie van de dienst voor zou betalen.


Dat zijn de vijf meest in het oog springende problemen met de lancering van Stadia, maar er waren ook andere problemen. Van het slecht geplande verzendschema van Stadia pre-orders tot sommige games die geen ondersteuning bieden voor 4K, Google heeft het voor het internet net gemakkelijk gemaakt om te feesten op de verschrikkelijke lancering.

Natuurlijk, deze kwesties zijn dingen die Google na verloop van tijd kan oplossen. Niemand verwachtte dat de lancering van Stadia zijdezacht zou verlopen, maar Google heeft er zo veel dingen over verknoeid dat het niet hielp om de toch al sceptische game-gemeenschap te overtuigen. Dus, voor nu, denken we zeker niet dat Stadia de toekomst van gaming is.


OOK OP CDKEYNL-NIEUWS


Google Stadia voegt 10 spellen toe om Lineup te starten

 

Google heeft net 10 games toegevoegd aan de lancering van Stadia. Bekijk hier de extra titels.


AllKeyShop Rewards Program