Alle Playstation 5-details Die Je Moet Weten

We hebben het internet afgezocht om al je brandende vragen over de PlayStation 5 te beantwoorden, van de details van de bestelling tot de lancering van de titels.

Door   Author Kyle Williams  WilKyle Author Daniel Burrows  Windfell   |  Sir_Magnetron   Sir_Magnetron

 

Read post in AllKeyShop GocleCD CDKeyIT claveCD CDkeyPT

 

PS5 Preorder

WAT IS DE PLAYSTATION 5?


De PlayStation 5 (PS5) is de volgende generatie console van Sony Interactive Entertainment.

 

WANNEER KOMT DE PS5 UIT?


De officiële releasedatum van de PS5 is 12 november voor de VS, Canada, Australië, Japan, Nieuw-Zeeland, Mexico en Zuid-Korea. De rest van de wereld zal moeten wachten tot 19 november voor de release in hun regio.

 
 

De vraag naar Sony’s nieuwste console is sinds de onthullingsdatum op 11 juni niet verrassend hoog geweest. Recente voorbestellingen zijn direct uitverkocht, waarbij websites vastlopen door de hoeveelheid mensen die er een proberen te halen.

Of je er nu al een hebt of wacht tot de volgende voorbestellingsronde beschikbaar is, laten we eens kijken wat je van de PS5 kunt verwachten.

WAT ZIJN DE SPECIFICATIES VAN PS5?


De PlayStation 5 wordt uitgebracht met een op AMD Zen 2 gebaseerde CPU met 8 cores op 3,5 GHz, 16 GB GDDR6-geheugen en een aangepaste RDNA 2 GPU die geschikt is voor 10,28 TFLOP’s verwerkingskracht.

De PS5 wordt ook geleverd met een Solid State Drive (SSD) voor snel laden en een 4K HD Blu-ray speler.

De PS5 is een gamingbeest, en hieronder staan de officiële specificaties in vol ornaat:

 • CPU: 8x Zen 2 Cores op 3.5GHz (variabele frequentie)
 • GPU: Aangepaste RDNA 2 – 10,28 TFLOP’s, 36 CU’s bij 2,23 GHz (variabele frequentie)
 • Geheugen: 16GB GDDR6/256-bit RAM, 448GB/s
 • Opslag: Aangepaste 825GB SSD
 • Uitbreidbare opslag: NVMe SSD-slot, USB HDD-ondersteuning
 • Optische aandrijving: 4K Ultra HD Blu-ray
 

PLAYSTATION 5: STANDAARD EDITIE VS. DIGITALE EDITIE


De PlayStation 5 wordt gelanceerd met twee beschikbare edities: de Standard Edition en de Digital Edition.

PS5 STANDARD VS DIGITAL

   

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN PS5 STANDAARD EN PS5 DIGITAAL?


De Standard Edition is precies dat, de standaardversie van de console met alle verwachte functies.

De Digital Edition is een gestroomlijnde versie van de Standard Edition. Hij wordt geleverd zonder diskdrive en kan alleen digitaal gedownloade spellen spelen.

Wie de Digital Edition aanschaft hoeft zich geen zorgen te maken, want elke PlayStation 5-game heeft een digitale editie in de PlayStation Store.

Het is een perfect moment om ook een console met alleen digitale editie te introduceren, waarbij de digitale verkoop de fysieke verkoop op console voor het eerst in de geschiedenis achter zich laat, mede dankzij de voortdurende coronaviruspandemie.

 

HOEVEEL GAAT DE PS5 KOSTEN?


Sony heeft de prijs van de Standard PS5 vastgesteld op $499,99/€499,99/£449,99.

De PS5 Digital Edition kost $399,99/€399,99/£359,99.

 

WANNEER EN WAAR KAN IK EEN PS5 VOORAF BESTELLEN?


PS5 online voorbestellingen zijn niet eenvoudig te navigeren, omdat websites vastlopen en de voorraad direct uitverkocht is.

Als u wilt weten waar u een PS5 vanaf de volgende dag kunt bestellen, hebt u misschien geluk met een derde golf van voorbestellingen waarvan het gerucht gaat dat ze op voorraad zijn.

Hoewel er op dit moment wereldwijd een gebrek aan PlayStation 5 beschikbaar is, wordt er momenteel beweerd dat er op 16 oktober in de VS een beperkte voorraad PS5’s beschikbaar zal komen.

Winkels zoals Target, Walmart en GameStop zullen de komende dagen mogelijk PlayStation 5’s in de winkel zien aankomen.

Houd je ogen gericht op de beschikbaarheid, inclusief Amazon, Argos, Very en Currys, aangezien er binnen enkele weken meer voorraad kan binnenkomen als de lancering van de console snel dichterbij komt.

 

WAAR KAN IK DE PLAYSTATION 5 KOPEN?


PlayStation 5:

PS5 STANDARD EDITION

 

PlayStation 5 Digital Edition:

PS5 DIGITAL EDITION

 

PS5 BACKWARDS COMPATIBILITEIT


PlayStation heeft al aangekondigd dat je je PS4-games op je PS5 kunt spelen, of je nu de Standard of Digital Edition van de console hebt.

De ervaring op beide versies van de console is hetzelfde; de manier waarop je toegang hebt tot je games kan echter variëren afhankelijk van de console die je hebt, zoals je hieronder kunt zien:

PS5 Digital Edition

 • Je kunt digitale versies van je compatibele PS4-games spelen op de PS5 Digital Edition-console. Dit zijn compatibele PS4 digitale games die je al hebt gekocht of van plan bent aan te schaffen via de PlayStation Store op PS4, PS5, web of PlayStation mobile app.
 • Aangezien er geen schijfstation is, kun je je PS4-disk-gebaseerde games niet spelen op de PS5 Digital Edition.

PS5 met Ultra HD Blu-ray-schijfstation

 • Je kunt digitale versies van je compatibele PS4-games die je hebt gedownload uit de PlayStation Store spelen op PS4, PS5, web of PlayStation mobile app.
 • Je kunt ook fysieke PS4-game discs gebruiken.

99% van alle PlayStation-titels is direct beschikbaar om op de PS5 te spelen, inclusief PlayStation VR-games. Dat zijn meer dan 4000 games, zoals Borderlands 3, Cyberpunk 2077, DOOM Eternal en FIFA 21.

 

Bekijk onze lijst met de top 15 van de beste PS4-games die op de PS5 kunnen worden gespeeld.

PLAYSTATION 5 EXCLUSIVITEIT


Met de release van nieuwe consoles, onvermijdelijk, het gesprek altijd draait om welke console de betere exclusives heeft.

De PS5 heeft niet verrassend al bevestigd verschillende exclusives aangekondigd, met meer titels in de volgende maanden.

Dit zijn de games tot nu toe bevestigd, met meer kans om te volgen. Als we dat vergelijken met de PS4, die bij de lancering slechts vijf bevestigde exclusives had, zien we dat de PS5 al een geweldige aankoop lijkt.

PLAYSTATION 5-GAMES


 

MOET IK EEN PS5 OF XBOX SERIE X KOPEN?


De keuze voor welke console, Xbox of PlayStation, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Om je te helpen, zetten we hieronder een paar verschillen op een rijtje.

 • CPUDe Xbox-serie X heeft een iets hogere geklokte CPU op een iets betere 3,8 GHz frequentie.
 • GPUNogmaals iets anders, met Xbox op 12 teraflops en PlayStation op 10,3 teraflops maar met een iets betere frequentie dan de Xbox.
 • Opslag – De Xbox heeft 1 TB opslagruimte, terwijl de PS5 825 GB SSD heeft. Beide maken gebruik van cloud-opslag; de PS5 kan echter gegevens verwerken met 5,5 GB per seconde in vergelijking met de Xbox, wat een snellere laadtijd betekent.
 • ControllersXbox heeft aangekondigd dat de huidige generatie controllers compatibel zal zijn met de Xbox Series X. PS4 DualShock-controllers zullen niet werken met PS5-games. In plaats daarvan, koppelt het DualSense-controlemechanisme met haptisch terug en de adaptieve triggers vervangen hen.
 • Backwards compatibiliteit – U zult de meeste PS4-titels op de PS5 kunnen spelen. Xbox is echter verder gegaan en heeft aangekondigd dat de Xbox Series X met Xbox One en sommige Xbox 360 en Xbox Original-titels zou werken.

De PlayStation 5- en Xbox Series X-consoles lijken erg op elkaar en vaak is je voorkeur voor nieuwe-generatieconsoles gebaseerd op gewoonte en het aanbod aan games.

   

MOET IK EEN PS4 KOPEN OF WACHTEN OP EEN PS5?


Of je de PlayStation 4 of de PlayStation 5 koopt, hangt af van je persoonlijke voorkeur.

De prijzen voor de PS4 dalen natuurlijk, maar recente cheques suggereren dat je nog steeds meer dan $250 zou moeten uitgeven voor een nieuwe versie, terwijl de PS5 Digital Edition $399 kost.

Als je bepaalde PS4-games wilt spelen, is de wetenschap dat je de meeste PS4-games op de PS5 kunt spelen misschien geruststellend, vooral omdat die games er misschien zelfs beter uitzien en beter presteren op de nieuwe console.

Komende PlayStation-games zullen op beide consoles worden gelanceerd, wat betekent dat je die exclusieve Sony-games niet zult missen.

Het is niet eenvoudig om te beslissen welke games je wilt aanschaffen en uiteindelijk kan het zijn dat de verschillen tussen beide games een rol spelen.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE PS4 EN PS5?


De PS5 heeft een punch en is in alle opzichten een verbetering ten opzichte van de PS4, en hieronder vergelijken we de specificaties van beide.

PS4 Pro Specs:

 • CPU: 2.1GHz 8-Core AMD Jaguar
 • GPU: 4.2 TFLOP’s, 36 CU’s op 911MHz
 • Geheugen: 8GB GDDR5 plus 1GB DDR3
 • Opslag: 1TB HDD
 • Uitbreidbare opslag: Interne HDD-sleuf
 • Optische aandrijving: Blu-ray aandrijving

Nogmaals, de PS5 specs:

 • CPU: 8x Zen 2 kernen bij 3.5GHz (variabele frequentie)
 • GPU: Aangepaste RDNA 2 – 10,28 TFLOP’s, 36 CU’s bij 2,23 GHz (variabele frequentie)
 • Geheugen: 16GB GDDR6/256-bit RAM, 448GB/s
 • Opslag: Aangepaste 825GB SSD
 • Uitbreidbare opslag: NVMe SSD-slot, USB HDD-ondersteuning
 • Optische aandrijving: 4K Ultra HD Blu-ray

De specificaties zijn geweldig, maar wat betekenen deze verschillen precies voor ons?

De PlayStation 5 is de eerste console met een HDMI 2.1-uitgang, wat ondersteuning betekent voor 4K 120Hz-gaming, tot 8K. Dat is het dubbele van de resolutie en verversingssnelheid van de PS4.

Sony heeft met deze nieuwe generatie console ook de nadruk gelegd op laadtijden. Dankzij de aangepaste SSD van de PS5 zijn de laadtijden tot 18 keer sneller dan die van de PS4.

Uiteraard heeft elke nieuwe generatie console een verbetering ten opzichte van de vorige generatie. Maar met zaken als ondersteuning voor 8K, waartoe tv’s pas sinds kort in staat zijn, kan de PlayStation 5 een decennium lang meegaan.

 

WANNEER KOMT DE PS6 UIT?


De PlayStation 5 moet nog worden uitgebracht, maar hoe lang moeten we nog wachten tot we de PlayStation 6 zien? De eerste PlayStation werd gelanceerd in december 1994, de PlayStation 2 in 2000, PlayStation 3 in 2006 en de PS4 in 2013. Als we de vorige versies afgaan en hoe lang ze meegaan, kunnen we met kennis van zaken raden dat de PS6 over ongeveer 6 tot 8 jaar waarschijnlijk op de markt komt. Hoewel we met de specificaties van de PS5 zelfs kunnen zeggen dat deze volgende console tot tien jaar voor de volgende generatie kan duren.  

PLAYSTATION 5 ACCESSOIRES


 

PS5 DualSense Wireless Controller

 

DualSense Draadloos Controlemechanisme

Koop maar door: Amazon | GAME | Smythstoys | Offer Games | Monster-Shop


  DualSense Charging Station  

DualSense Laadstation

Koop maar door: Amazon | Smythstoys | Offer Games | Monster-Shop


  Pulse 3D Wireless Headset  

Pulse 3D Draadloze Hoofdtelefoon

Koop maar door: Amazon | GAME | Smythstoys | Offer Games | Monster-Shop


PS5 Media Remote

 

PlayStation 5 Media Remote

Koop maar door: Amazon | GAME | Smythstoys | Offer Games | Monster-Shop


PS5 HD Camera

 

PlayStation 5 HD-camera

Koop maar door: Amazon | GAME | Smythstoys | Offer Games | Monster-Shop


 

De PlayStation 5 lijkt de meest populaire console van Sony ooit te worden. De exclusieve games van de console, de verbeterde gebruikersinterface, de ongelofelijke nieuwe functies en de relatief lage prijs maken het een perfecte keuze voor gamers.

Vergeet niet dat je hier in de Allkeyshop op de hoogte kunt blijven van de nieuwste en beste aanbiedingen voor PS5-consoles en -games.