Beste Stress Relief Video Games

24 augustus 2020 om 15:00 in Blog, Games Like / Top 10, GNews met no comments

Lees dit bericht in :

Kunnen videospelletjes helpen de stress te verminderen?

Stress is iets wat iedereen ervaart en het resulteert vaak in gevoelens van verdriet, angst, boosheid, angst en/of frustratie. Studies tonen aan dat sommige videogames kunnen worden gebruikt als effectieve copingmechanismen.

 

1) Verdriet is een emotionele pijn die gepaard gaat met, of gekenmerkt wordt door, gevoelens van achterstand, verlies, wanhoop, verdriet, hulpeloosheid, teleurstelling en verdriet.

2) Angst is een gevoel van bezorgdheid, nervositeit of onbehagen over iets met een onzekere afloop.

3) Angst is een onaangename emotie die wordt veroorzaakt door de dreiging van gevaar, pijn of schade. Volgens psychologen is de beste manier voor mensen om met angst om te gaan de confrontatie aan te gaan met de bron van de emotie of de emotie zelf.

4) Frustratie is het gevoel dat men van streek is of zich ergert als gevolg van het feit dat men niet in staat is om iets te veranderen of te bereiken.

5) Woede is een intense emotionele toestand die een sterk ongemakkelijk en niet-meewerkend antwoord op bedreigingen en andere vormen van provocatie met zich meebrengt.

  Om u te helpen omgaan met deze emoties, zijn hier verschillende spellen voor u die beschikbaar zijn voor de PC en consoles.

 

1) TOP 5 SPELLEN OM VERDRIET TE BESTRIJDEN
Fall Guys Ultimate Knockout

Fall guys is een van de beste games om tegen verdriet te vechten, omdat het veel van de therapeutische componenten bevat om de geest van iedereen op te vrolijken. Fall Guys heeft hooggestemde omgevingsgeluiden, het is kleurrijk en gevuld met grappige eigenzinnige, aanpasbare personages die samenkomen om een vreugdevolle spelervaring te creëren.


 

Gang Beasts 

Het is bijna onmogelijk om een recht gezicht te houden tijdens het spelen van Gang Beasts simpelweg vanwege de aard van het spel. Het heeft de perfecte combinatie van leuke, competitieve en gekke gameplay. Het spel neemt zichzelf niet serieus, wat het perfect maakt voor het verminderen van verdriet. 
 

Overcooked 2

Overcooked 2 is een meesterwerk op zich. Als je verdrietig bent, pak dan een groep vrienden en spring binnen om je frons te zien veranderen in een glimlach en dan een grijns. Overcooked 2 biedt een echt leuke gameplay ervaring gevuld met gelach en vrolijkheid voor iedereen.


 

Splatoon 2

Splatoon 2 en een vrolijke stemming gaan hand in hand. Het heeft een heel simpel concept en gameplay dat alles behalve de heerlijke kunststijl en de prachtige kleurencombinatie uitstraalt. Daarnaast is er een zeer verslavende competitieve en coöperatieve gameplay die zo leuk is dat je misschien zelfs vergeet dat je ooit verdrietig was.


 

Super Mario Party

Super Mario Party kan uw one stop bestemming zijn voor al het plezier en opwinding dat is precies wat je nodig hebt als je verdriet hebt. Super Mario Party biedt een verscheidenheid aan spelmodi die allemaal leuk zijn en volledig in staat zijn om je gemoedstoestand te verbeteren.


   

2) TOP 5 SPELLEN OM TE VECHTEN TEGEN ANGST
 

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons is een van de beste spellen tegen angst om een aantal redenen. Een van de belangrijkste redenen is hoeveel controle en vrijheid het spel biedt. In het spel heb je de controle over de uitkomst van je eigen verhaal en je hebt veel vrijheid met weinig risico.


 

The Sims 4

Als u worstelt met angst, is dit het perfecte spel voor u. Het is een sociaal simulatiespel met een langzaam tempo en een hoge mate van pittige gameplay. U dicteert de flow van het spel en beheert uw interacties in een veilige ruimte die vrij is van alles wat traumatisch of verontrustend is.


 

Minecraft

In Minecraft kun je spelen zoals je wilt, want het heeft mods en spelmodi voor iedereen. Je hebt creatieve controle over alle aspecten van het spel, waardoor het ideaal is om te vechten tegen angst. Zolang je de variabelen onder controle hebt, is er niets om bang voor te zijn of op scherp te staan.


 

Abzu

Abzu is een van de meest visueel verbluffende spellen die er zijn. Het is goed voor iedereen die worstelt met angst, want er zitten geen strikte doelen, gevaarlijke voorwaarden of wedstrijden in. Je verkent en observeert gewoon een prachtige en meeslepende waterwereld.


 

Everything

Het spel laat je letterlijk spelen als alles in het universum, zelfs de kleinste deeltjes. Alles draait om het verkennen van een universum zonder beperkingen of grenzen. Als je je angstig en gespannen voelt, kun je in de wereld van Everything stappen waar je je geen zorgen hoeft te maken, gewoon jij als… alles.

   

 

3) TOP 5 SPELLEN OM TE VECHTEN TEGEN ANGST
 

Dead by Daylight

Dead by Daylight is een van de beste spellen om de angst te overwinnen, want tijdens het spelen als een overlevende, zijn de spelers voortdurend bang voor hun leven. Al snel zul je ongevoelig worden en mogelijk minder angstig in het algemeen.


 

DOOM Eternal

Doom Eternal is een van de betere spellen om mensen te helpen hun angsten te overwinnen. Het spel bevat vele monsters en verschrikkingen die in eerste instantie angstaanjagend zijn. Echter, deze monsters worden minder angstaanjagend als je je realiseert dat er geen reden is om ze te vrezen als je weet hoe je ze moet verslaan. Dit biedt een levensles aan spelers en ze begrijpen al snel dat in het leven en angsten kunnen worden verslagen met begrip.


 

Resident Evil 2 Remake

Dit is een van de spellen die spelers zullen helpen om te gaan met angst door ze te veel bloot te stellen aan angstige omstandigheden. Dit spel dwingt spelers te confronteren, te ontwijken en of angstaanjagende wezens te veroveren. Je verslaat Resident Evil 2 door functioneel te blijven in enge situaties en dit kan ook worden toegepast op situaties in het echte leven.


 

Remnant: From the Ashes

Dit spel kan zowel eng als uitdagend zijn totdat je de vijanden hebt begrepen en voldoende gewapend en bereid bent om ze onder ogen te komen. De levensles die je uit dit spel kunt trekken is dat angst overwonnen kan worden door te leren en je voor te bereiden.


 

Dying Light

Dying Light plaatst je in een post-apocalyptische omgeving met extreme omstandigheden die echte wereldproblemen klein kunnen doen lijken. Als je kunt overleven in Dying Light heb je het gevoel dat je alles kunt overleven. In wezen kan het vertrouwen dat u krijgt door het spelen van het spel u helpen om te gaan met angsten in het echte leven.

 

 

4) TOP 5 GAMES OM TE VECHTEN TEGEN FRUSTRATIE
 

Stardew Valley

Stardew Valley is een van de beste spellen om te spelen als je gefrustreerd bent omdat er geen vaste winconditie is. Er zijn gewoon taken beschikbaar voor u om te voltooien en zodra ze zijn voltooid ga je verder naar een andere. Dit vermindert de kans op frustratie en zorgt voor alledaagse taken die je geest ontspannen houdt.


 

flOw

flOw is een ideaal spel om iedereen te helpen omgaan met frustratie vanwege de eenvoud en mooie sfeer. Het is bijna meer een therapeutische oefening dan een spel. Als je gefrustreerd bent, is het ontworpen om je te kalmeren en je te laten spelen tot je klaar bent om de wereld weer aan te pakken.


 

Gris

Alleen al de kunststijl van het spel kan worden beschouwd als een vorm van therapie. Het spel is mooi en met rustgevende omgevingsgeluiden en achtergrondmuziek die een goede combinatie is voor het bestrijden van frustratie. Ga gewoon zitten en voel de spanning vervagen naarmate het verhaal zich ontvouwt.


 

Donut County

Er is gewoon iets heel bevredigends aan het spelen van Donut County. Het is moeilijk om gefrustreerd te blijven tijdens het spelen omdat het onverklaarbaar goed voelt om te spelen als een letterlijk gat. Hop in een voel je frustratie niveaus vallen, net als veel van de objecten die je kan  manipuleren in Donut County.


 

House Flipper

House Flipper is slechts een van die spelletjes die vreemd genoeg verslavend zijn. Ongetwijfeld komt de verslaving voort uit de voldoening van het oplossen van problemen. Zijn langzame bevredigende gameplay maakt het ideaal om je te bevrijden van frustratie.

   

 

5) TOP 5 SPELLEN OM TE VECHTEN TEGEN DE WOEDE
 

Grand Theft Auto 5 

Grand Theft Auto 5 biedt een veilige ruimte voor u om uzelf te uiten, waardoor het een van de beste games voor het uiten van woede en het bevrijden van jezelf van elke woede die aanwezig zou kunnen zijn als gevolg van woede.


 

Marvel’s Avengers

Men kan stellen dat geen enkel spel de spelers het gevoel geeft een superheld te zijn. Dit maakt Marvel’s Avengers een van de beste spellen voor het verminderen van woede, omdat je vijanden kunt uit schakelen door ze een goede superheld beatdown te geven.


 

Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare biedt spelers een slagveld dat perfect geschikt is voor het loslaten van woede. Echter, als je wilt winnen ben je nu gedwongen om die woede te controleren en te heroriënteren. Dit kan een zeer nuttige les zijn voor het omgaan met woede in het echte leven, want het is altijd gunstig om te weten hoe je die woede kunt controleren en te verplaatsen naar iets productiefs.


 

Red Dead Redemption 2

Je kunt op twee manieren met woede omgaan in het spel; je kunt de woede onderdrukken door een lange rustige rit op je paard te maken of je kunt die woede loslaten op je vijanden door middel van vuurgevechten aan te gaan. Hoe dan ook, je kunt je woede naar Red Dead Redemption 2 overbrengen en het naar eigen inzicht afhandelen.

 
 

Sea of Thieves

Hoewel gesimuleerd, heeft de zee in het spel een vergelijkbaar kalmerend effect als de zeeën in het echte leven. In combinatie met de lange heen- en terugreizen biedt dit de perfecte voorwaarden voor reflectie en ontspanning. Echter, als je de woede wilt loslaten in plaats daarvan, zijn er rivaliserende schepen te bestrijden, te plunderen en te zinken.


 

Videogames hebben bewezen dat ze een van de betere mechanismen zijn om met stress om te gaan. Videogames zijn echter geen oplossing voor de geestelijke gezondheidsproblemen en ze zijn zeker niet gegarandeerd voor permanente stressbestrijding. Daarom moeten videospellen met mate worden gebruikt als coping-mechanismen, omdat de positieve effecten op de korte termijn de spelers een mate van afhankelijkheid en zelfs verslaving kunnen doen opbouwen. Het wordt aanbevolen dat spelers die te maken hebben met geestelijke gezondheidskwesties professionele hulp of behandeling zoeken.