Beste videospelletjes voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer

11 september 2020 om 14:54 in Allkeyshop Video Gaming News, Blog, GNews met no comments

Read post in AllKeyShop GocleCD KeyforSteam CDKeyIT claveCD CDkeyPT

De ziekte van Alzheimer is een progressieve aandoening die ervoor zorgt dat hersencellen wegkwijnen (degenereren) en sterven.

Een nieuwe studie van de Universiteit van Montreal bewees dat het spelen van videogames hersencellen kan laten regenereren, wat de voortgang van de ziekte van Alzheimer vertraagt en de ziekte mogelijk zelfs helemaal kan genezen. Het spel dat in het experiment werd gebruikt was Super Mario 64, een avontuurlijk puzzelspel.

Als ook maar een spel binnen dit genre succesvol was in de behandeling van Alzheimer patiënten dan zijn hier enkele van de beste games van dezelfde variëteit die je kunt proberen.

 

Beste videospelletjes voor de behandeling van de ziekte van AlzheimerCrash Bandicoot 4: It’s About Time

 

Crash Bandicoot: It’s About Time houdt een leuke gevulde spelervaring voor iedereen in stand. Daarnaast heeft de game een grote mate van diepgang die zeer gunstig kan zijn voor Alzheimerpatiënten. Dit komt omdat diepte gelijk staat aan meer leren en leren, een van de belangrijkste elementen is die nodig zijn voor de generatie van hersencellen.


Toki Tori 2+

 

Toki Tori 2+ is een van de beste spellen voor de behandeling van Alzheimer omdat het zeer eenvoudige controles en concepten heeft die het voor bijna iedereen toegankelijk maken. Het is ook gemakkelijk te begrijpen met zeer boeiende gameplay.


 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild kan zeer effectief zijn bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer, omdat het zo meeslepend is dat het gekoppeld is aan de toegankelijkheid. Dit maakt het gemakkelijk om te vergeten dat je het speelt als een vorm van voorschrift als je geneest met vreugde en opwinding.


Super Mario 3D World

 

Dit is een van de opvolgers van het spel dat in de studie werd gebruikt, Super Mario 64. Als zodanig heeft het alle elementen die Super Mario 64 tot een succes maakten en meer. De besturing is tussen toen en nu wat complexer geworden, maar alleen als aanvulling op een veel diepere en verrijkte gameplay.


 

ibb & obb

 

ibb & obb boeit spelers met een zeer eenvoudige maar leuke en verslavende gameplay. Het is een coöperatieve puzzelplatformer die een groot pluspunt is, aangezien patiënten niet alleen zullen spelen. Het kan een van de vele manieren zijn waarop patiënten tijd met anderen kunnen doorbrengen terwijl ze direct de ziekte van Alzheimer bestrijden.


FEZ

 

Fez heeft een vrij eenvoudige en makkelijk te begrijpen gameplay. Er zijn geen al te gecompliceerde gameplay mechanismen waardoor het geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Hoewel het simplistisch is, heeft het nogal wat diepgang dankzij een interessante 3D-component die de spelers blijft boeien.


Super Mario Odyssey

 

 

Super Mario Odyssey is misschien wel de beste 3D-platformer van de Super Mario-franchise. Dit is te wijten aan hoe uitgebreid het is met behoud van de Super Mario-essentie. Het is eenvoudig te leren, beoordeeld “E” voor iedereen en heeft een goed van inhoud om te leren en te ervaren. Dit maakt het ook een te overwegen om te spelen als je symptomen van de ziekte van Alzheimer hebt.


Fall Guys: Ultimate Knockout

 

Fall Guys: Ultimate Knockout is een gaming sensatie sinds de release en het is te wijten aan elk aspect van het wordt afgestemd op het hebben van plezier. Het heeft zeer eenvoudig te leren besturingselementen en biedt tegelijkertijd enkele van de meest belonende spelervaringen. Alleen al door de toegankelijkheid is het een goede oplossing voor Alzheimer-patiënten, maar het staat ook garant voor veel plezier.


Human Fall Flat

 

Dit is een erg leuk spel om te spelen en te kijken. Dit is te danken aan de eigenzinnige mechanica en de karakters die zich loom door de omgeving bewegen. Op het eerste gezicht lijkt het weer zo’n maffe party game, maar er komt veel strategie en tactiek bij kijken waardoor het zelfs voor Alzheimerpatiënten en beginnende dementiepatiënten aantrekkelijker wordt.


Evergate

 

Evergate is erg mooi om naar te kijken en net zo bevredigend om te spelen. De gameplay is iets aan de meer technische kant voor een platformer, maar het is eenvoudig genoeg om te leren en uit te blinken. De diepte maakt het een goed spel om te spelen als een behandeling voor Alzheimer patiënten, omdat dit een voorwaarde is voor de ontwikkeling van hersencellen.


 

CONCLUSIE

 

Hoewel uit onderzoek blijkt dat videospelletjes de hersenen kunnen helpen bij het herstel en of het genereren van nieuwe hersencellen, is het onderzoek nog te jong om de techniek als fix voor te schrijven. Als u of iemand die u kent symptomen van de ziekte van Alzheimer ervaart, is het belangrijk dat u contact opneemt met uw arts voor een professionele diagnose en het voorschrijven van een recept.