Beste Videospelletjes Voor De Behandeling Van Sociale Angststoornissen (Sociale Fobie)

26 september 2020 om 14:32 in Allkeyshop Video Gaming News, Blog, Cdkeynl Nieuws, GNews met no comments

Read post in AllKeyShop GocleCD KeyforSteam CDKeyIT claveCD CDkeyPT

Sociale angststoornis is een psychische aandoening waarbij patiënten een intense, aanhoudende angst ervaren om bekeken en beoordeeld te worden door anderen.

Social skills training (SST) is een vorm van gedragstherapie die gebruikt wordt om de sociale vaardigheden van mensen met een psychische stoornis of ontwikkelingsstoornis te verbeteren.

Studies tonen aan dat videospelletjes spelers kunnen helpen de effecten van deze stoornis aanzienlijk te verminderen door middel van Social Skills Training. 

Hier zijn enkele van de videogames die uitblinken in het behandelen van sociale fobie.


Castaway Paradise


 

Dit spel biedt gedragstherapie in de manier waarop het sociale interacties beloont. Je verhuist in principe naar een dorp en doet jouw deel om bij te dragen aan de werking en ontwikkeling ervan. Je doet dit door taken uit te voeren en buren te helpen met hun eigen problemen die je reputatiepunten opleveren zoals je dat in het dagelijks leven zou doen.


 

The Sims 4


 

De Sims 4 helpt met Social Skills Training door het beloningssysteem van alledaagse sociale interacties na te bootsen. Het dwingt je om aandacht te besteden aan de belangrijkste kenmerken van iemands karakter en je aanpak en reacties daarop af te stemmen. Dit maakt het een van de beste videogames voor de behandeling van sociale angststoornissen.


 

Animal Crossing: New Horizons


 

De Animal Crossing serie staat bekend om de manier waarop het spelers beloont voor het functioneren binnen een groep. Het moedigt spelers aan om onbaatzuchtig te zijn en meer aandacht te schenken aan de sociale vaardigheidstrainingen. Animal Crossing: New Horizons is aantoonbaar de beste in de serie en een top videospel voor de behandeling van sociale angststoornissen.


 

My Time At Portia


 

My Time At Portia heeft een relatiesysteem dat spelers relatiepunten geeft op basis van hoe goed ze met andere karakters omgaan. Het spel benadrukt het belang van het geven van hoe meer liefdadigheid je bent, hoe meer beloningspunten je verdient. Dit is een soort positieve versterking die te vinden is in sociale vaardigheidstrainingen.


 

The Last of Us Part 2


 

In The Last of Us Part 2 zijn er veel gevolgen van de keuzes die je maakt. Zo test het spel je morele kompas en je vermogen om situaties te peilen, zodat je een goed oordeel kunt vellen. In het leven worden we geconfronteerd met soortgelijke keuzes die we in mindere mate moeten maken. Dit kan dienen als gedragsrepetitie, een belangrijke sociale vaardigheidstrainingstechniek.


Two Point Hospital


 

Een groot deel van dit spel is het aannemen, trainen en managen van personeel. Daarbij moet je nagaan hoe hun vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken van invloed zijn op hun werkprestaties en moet je taken dienovereenkomstig toewijzen. Dit systeem zorgt voor een positieve versterking in de gedragstherapie, omdat je een gevoel van voldoening krijgt wanneer de werkzaamheden soepel verlopen.


 

Minecraft


 

Een groot deel van het succes van Minecraft is de zeer actieve en gepassioneerde gemeenschap. Door het spelen van Minecraft kun je veel spelers uit verschillende demografieën ontmoeten. Dit kan een goede plek zijn om te werken aan niet-verbale sociale interacties, omdat het een zeer risicovolle omgeving is waarin je jezelf kunt uitdrukken door middel van kunst en andere gebaren. 


Sakura Wars


 

De voorsprong van Sakura Wars op het gebied van sociale vaardigheidstrainingen is grotendeels te danken aan de LIPS-component (live en interactief beeldsysteem). Dit systeem laat spelers kiezen uit een reeks dialoogopties die de stroom van het verhaal bepalen. Dit kan u trainen om snel de situaties in te schatten en de sociale interacties te peilen om zo de juiste antwoorden te geven. 


 

Stardew Valley


 

Stardew Valley is een van de beste videospelletjes voor de behandeling van sociale fobie vanwege hoe verschillend de NPC (niet-speelbare karakter) persoonlijkheden zijn. Dit kan spelers helpen hun interacties met anderen te beoordelen en daarop te reageren. Het helpt ook dat het spel super eenvoudig te spelen is zonder hoge inzet situaties om je druk over te maken.  


 

Among Us


 

Onder ons is een goede manier om actief te luisteren, wat een belangrijk onderdeel is van sociale vaardigheidstrainingen. Dit spel is zwaar op de sociale interactie omdat spelers naar elkaar zullen moeten luisteren, hun tonen, argumenten en neigingen zullen moeten beoordelen in een poging om af te leiden of ze echt zijn of niet.


  Conclusie

Videogames kunnen een zeer goed hulpmiddel zijn bij de behandeling van sociale angststoornissen, maar het is zeer belangrijk om te onderscheiden welke het beste zijn. Er is echter onvoldoende bewijs ter ondersteuning van videospellen als onafhankelijke genezing van sociale fobie, dus zorg ervoor dat u contact opneemt met een specialist op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg voor een professionele diagnose en behandeling. Daarnaast kunt u met uw specialist spreken over het opnemen van videogames als onderdeel van uw behandeling onder begeleiding van de games op deze lijst.