De geschiedenis van Game Keys: Van Fysieke Kopieën tot Digitale Downloads

16 mei 2023 om 19:24 in Gaming News met no comments

De geschiedenis van game keys is er één die ik graag met je wil delen.

Door Kilian Kilian

Lees dit bericht in :

  Game Keys  

Belangrijke feiten

  • Sinds de jaren 2000 worden games digitaal verkocht.
  • Steam was één van de eerste platforms die games digitaal verkocht.
  • Digitale games bieden alleen maar voordelen.
  • In de toekomst zullen steeds meer games digitaal verkocht worden.
 

Het Begin


 

In het begin van de videogame-tijdperk was de enige manier om een nieuw spel te krijgen om een CD te kopen bij een wederverkoper. Echter, met de vooruitgang in de technologie hebben gamers nu de mogelijkheid om spellen in digitale vorm te kopen, die direct beschikbaar zijn op hun console of pc zonder enige wachttijd.

  Game Keys  

In dit artikel onderzoeken we de geschiedenis van videogames en hoe ze geëvolueerd zijn van fysieke vorm naar digitale downloads.


 

De opkomst van digitale distributie


 

Digitale distributie verwijst naar de verkoop van digitale inhoud via het internet, zonder dat er fysieke producten worden uitgewisseld.

Hoewel het digitale distributiesysteem sinds de jaren ’80 bestaat, werden games pas vanaf het begin van de jaren 2000 via deze methode verkocht. Dit werd alleen mogelijk gemaakt door de uitbreiding van snel internet, waardoor het internet betaalbaarder werd en de aankoop van digitale games winstgevend maakte.


 

Steam: De Game Changer


 

Valve’s platform Steam was één van de pioniers van digitale distributie en heeft de aankoop van videogames volledig veranderd.

Toen Valve het langverwachte Half-Life 2 in 2004 op Steam uitbracht, stroomden er veel Steam-gebruikers naar de nieuwe game of kochten ze een cd voor Half-Life 2. Zelfs degenen die een cd voor de nieuwe Half-Life 2 kochten, werden doorgestuurd via Valve, wat hielp om de populariteit van het platform te vergroten, hoewel niet iedereen van deze methode hield.

Tot op de dag van vandaag blijft Steam de meest succesvolle gaming-retailer site, dagelijks gebruikt door miljoenen gebruikers.

  Game Keys
 

De voordelen van digitale distributie


 

Digitale distributie heeft verschillende voordelen voor zowel ontwikkelaars als spelers. Een van de grootste voordelen voor ontwikkelaars of uitgevers is dat zij geen fysieke exemplaren meer hoeven te produceren, te leveren en op te slaan. Dit stelt ontwikkelaars in staat zich volledig te richten op het spel, wat indirect leidt tot een betere game-ervaring voor spelers, omdat de focus uitsluitend op de ontwikkeling van het spel ligt.

Het voordeel voor spelers is dat ze nieuwe spellen direct na de release kunnen spelen, zonder te hoeven wachten op een levering of het spel in een winkel te kopen.


 

De dominantie van digitale distributie


 

In de afgelopen jaren is het aandeel digitale verkoop aanzienlijk toegenomen en het lijkt er niet op dat dit op korte termijn zal veranderen. In 2018 was het aandeel van digitaal verkochte spellen van Sony 43%, dat het volgende jaar steeg naar 55%. Dit cijfer is blijven stijgen, vooral tijdens de pandemie toen veel mensen niet van huis konden of winkels gesloten waren.

Met de PlayStation 5 gaf Sony kopers de optie of ze nog steeds spellen in winkels wilden kopen, omdat ze een versie van hun console uitbrachten zonder een disc drive. Gebruikers van deze console kunnen nog steeds alle spellen kopen, maar alleen online in digitale vorm.


 

De toekomst van digitale distributie


 

De toekomst voor digitale spellen ziet er rooskleurig uit, omdat steeds meer spelers overstappen op digitale versies van spellen. Voor degenen die echter de voorkeur geven aan fysieke exemplaren van hun spellen, is de optie nog steeds beschikbaar, omdat de meeste spellen nog steeds fysieke exemplaren te koop hebben.

In de toekomst zal bijna elk spel online beschikbaar zijn, omdat het voor bedrijven en het milieu grote voordelen oplevert om hun spellen alleen in digitale vorm te verkopen.


 

Conclusie


 

Dankzij technologische vooruitgang is er een verschuiving van fysieke cd’s naar een toenemend aandeel digitale downloads te zien, en dit aandeel zal blijven groeien omdat het kosteneffectiever is voor ontwikkelaars en direct beschikbaar is voor spelers. Desondanks is de optie voor degenen die de voorkeur geven aan fysieke exemplaren van hun spellen nog steeds beschikbaar.

Het milieu wordt ook beschermd door het ontbreken van transport en productie.

Terwijl de gamingindustrie blijft evolueren, is het nog maar de vraag hoe de industrie zich in de toekomst zal blijven aanpassen aan de interesses van gamers.


 

Wil je digitale spellen kopen tegen de beste prijs?


 

Bij CDKeyNL krijg je altijd games voor de laagste prijs. Ze hebben zelfs een browser extensie waarmee je altijd de beste prijs kunt vinden.

Je kunt de browser extensie hier downloaden:

Download nu de browser extensie om in de toekomst veel geld te besparen!!!

Om niets te missen in de toekomst, zoals nieuwe games, updates of de beste kortingen, sla CDKeyNL op en check het af en toe.

Bij CDKeyNL vind je de beste prijzen voor games, giftcards en zelfs als je op zoek bent naar antivirusprogramma’s, vind je ze hier. Koop nu van geverifieerde CD-key verkopers op CDKeyNL.

Bezoek nu CDKeyNL en bespaar op je volgende spel!

 
   

RELEVANTERE ARTIKELEN