Disney en Epic Games slaan de handen ineen: Wat betekent dit voor gamers?

9 februari 2024 om 11:20 in Gaming-nieuws met Geen reacties
Allkeyshop Gaming Nieuws

Impact van de Disney-Epic Games samenwerking op gamers

Disney en Epic Games hebben de wereld verrast met een nieuwe samenwerking waarbij Disney $1,5 miljard investeert in Epic, wat volgens beiden een nieuw games- en entertainmentuniversum zal creëren.

De investering door Disney is aangekondigd door Bog Iger aan CNBC, waarin hij zei dat ze met Epic willen samenwerken om “een enorm Disney-universum te creëren dat zowel voor gaming, spelen, kijken als zelfs winkelen voor digitale goederen en misschien uiteindelijk fysieke goederen naast Fortnite zal leven.”Hoewel het ongetwijfeld invloed zal hebben op gaming en de toekomst van Fortnite, ziet Igor het vooral als een geldmakende zet, zoals hij zei bij Disney “En dit vertegenwoordigt waarschijnlijk onze grootste stap in de game-industrie ooit, wat ik niet alleen tijdig vind, maar ook een belangrijke stap als je kijkt naar de demografische trends en waar Generatie Alpha, Generatie Z en zelfs millennials hun tijd besteden in de media.”

Vergis je niet, er zullen aanzienlijke veranderingen zijn in Fortnite en Epic, maar uiteindelijk werd de investering van Disney gedaan omdat ze geloven dat het hen geld zal opleveren. Zoals Igor zelf zei: “Het wordt voornamelijk gedreven door het feit dat we denken dat we dit kunnen omzetten in een goed, solide bedrijf qua resultaat.”


Welke games zullen voortkomen uit de Disney-Epic Games samenwerking?

Maar wat betekent dit alles voor ons gamers? Disney verwacht geld te verdienen met de samenwerking. Toch kunnen we een nieuw universum verwachten waarin we kunnen interageren met onze favoriete Disney-personages en -franchises, zoals Marvel, Star Wars, Pixar en Avatar. Disney en Epic creëren in feite een metaversum – een dat eigenlijk zou kunnen werken.

In de komende jaren kunnen we redelijkerwijs verwachten dat er veel meer Disney-gerelateerde inhoud naar Fortnite komt, of het nu gaat om evenementen, personages, skins en items, maar we kunnen waarschijnlijk ook meer games verwachten met Disney-IP’s die exclusief op Epic worden uitgebracht.

Potentieel voor nieuwe game-ervaringen

Dus, wanneer begint dit allemaal? Het zal niet meteen gebeuren. Igor onthulde aan CNBC dat “Het kost even tijd om dit op te bouwen. Het zijn geen jaren, weet je, misschien een paar jaar, maar we zullen zien.”

We moeten misschien een paar jaar wachten tot het Disney-Epic-metaversum operationeel is, maar ik verwacht een gestage stroom inhoud in de Epic Games Store en op Fortnite. Van daaruit zou het een van de grootste en meest essentiële samenwerkingen kunnen zijn die de game-industrie ooit heeft gezien.


Vergelijk gamekey-prijzen online

Vergelijk Disney-gameprijzen online en bespaar geld op games met je favoriete Disney-personages op CDKeNL.Vergelijk de beste V-Buck-prijzen online

Vind de beste V-Bucks-prijzen voor Xbox, PlayStation en PC en krijg de beste deals.HEB JE DE SALE GEMIST? GEEN ZORGEN, CDKeNL HEEFT JE GEDEKT MET DE BESTE BESCHIKBARE DEALS

Download gratis de Allkeyshop-browserextensie – BESPAAR GELD

Voor al het laatste gamenieuws, trailers en beste deals, zorg ervoor dat je ons als bladwijzer bewaart.
Je vindt alle beste en goedkoopste online deals voor cd-sleutels, gamecodes, cadeaubonnen en antivirussoftware van geverifieerde cd-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.


| Om geen enkel nieuws van Allkeyshop te missen, abonneer je op Google Nieuws.


Lees dit bericht in :


Door Daniel Burrows Daniel

MEER RELEVANTE ARTIKELEN