Horror Games 2022: De beste 32 engste spellen

10 april 2023 om 11:43 in Gaming-nieuws met Geen reacties

Dit artikel is bijgewerkt op 10/10/2023, we hebben een spel toegevoegd en we hebben de top horror games ranglijst aangepast met de nieuwe scores, gegeven door spelers in 2023.

   

Lees dit bericht in :

Door  Freddy Mercery  Freddy Mercery   |   Tijd voor lezen: 10 mins

  Horror Games 2022: De beste horror games   De beste horror games 2022  

  Horror Games 2022: De beste 32 engste spellen

 

Hier is de ultieme lijst van de beste horror videogames die in 2022 zijn uitgebracht. We hebben voor jou de meest angstaanjagende games van dit jaar geselecteerd: horror PC games maar ook PS4, PS5, Xbox en Nintendo Switch. 

Je vindt er alle genres: 

Survival Horror, games gebaseerd op actie of meer op zoek naar een psychologische impact, multiplayer horror games, co-op, met of zonder VR, en zelfs reverse horror games.

We hebben een korte samenvatting gemaakt, de hoogtepunten van het spel, een video om je een idee te geven, en we hebben de prijzen van deze topgames 2022 vergeleken om je te helpen een eng spel tegen de beste prijs te kiezen. 

Klik op de aanbieding om andere geldige promoties en kortingscodes te zien om nog minder te betalen.

   

Meer weten:

 • Beoordelingen zullen veranderen, vooral voor zeer recente wedstrijden
 • Sommige beoordelingen weerspiegelen niet volledig het potentieel van het spel. 
 • Het aantal stemmen vermindert heel vaak de algemene score
 • Angst is subjectief, het verschilt sterk van persoon tot persoon vanwege hun ervaringen en fobieën.
 

Horror spelletjes 2022 PC, PS4, PS5, XBOX, Switch:


 

2022 was een ongelooflijk jaar voor horror-game releases op PC en consoles, waaronder Elden Ring, verkozen tot Game of the Year en Best RPG bij The Game Awards 2022.

Andere werden hoog verwacht, zoals de survival horror Dying Light 2, de laatste aflevering van The Dark Pictures Anthology serie of het laatste opus van de Resident Evil franchise, en sommige bleven bijna onopgemerkt! En toch zijn ze angstaanjagend!

 

Top Horror Games 2022


 
 1. Faith: The Unholy Trinity
 2. Dread Delusion
 3. Elden Ring
 4. SCP: Secret Files
 5. The Bridge Curse Road to Salvation
 6. Last Days of Lazarus
 7. Bad Dreams
 8. Ghost Watchers
 9. Signalis
 10. The Mortuary Assistant
 11. Immortality
 12. SCP: 5K
 13. A Plague Tale: Requiem
 14. Yomawari Lost in the Dark
 15. Fobia – St. Dinfna Hotel
 16. The Quarry
 17. Madison
 18. Ghostwire: Tokyo
 19. Thymesia
 20. Dying Light 2
 21. Saturnalia
 22. In Nightmare
 23. Martha is Dead
 24. Choo-Choo Charles
 25. Scorn
 26. The Chant
 27. Oxide Room 104
 28. Evil Dead the Game
 29. DO NOT OPEN
 30. The Callisto Protocol
 31. The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me
 32. Resident Evil Re: Verse
 
 

Informatie, samenvattingen en prijzen voor de horror games van 2022


 

1. Faith: The Unholy Trinity

  Koop Faith: The Unholy Trinity PC  

PC Download: Steam, Gog.com

Genre: Avontuur, Indie, Retro, Exorcisme

Kenmerken: Solo

VR: Nee

Beoordeling: 9.6

 

Faith The Unholy Trinity is een griezelig spel gemaakt voor fans van gepixelde retro games uit het 8-bit tijdperk van de jaren ’80. Het is het spel dat niemand verwachtte, maar de critici verraste met zijn originaliteit.

 

Samenvatting:

Je bent een jonge priester die het kwaad moet bestrijden door exorcisme uit te oefenen tegen kwade entiteiten maar ook satanistische sekten. Bezoek begraafplaatsen, verlaten kapellen, voorkom satanische sektes gericht op het opwekken van demonen, herstel de fouten van vorige exorcisten, verdrijf de duisternis van deze verschrikkelijke wereld alleen gewapend met je kruisbeeld.

Faith The Unholy Trinity is een horrorspel voor de PC.

     

Faith: The Unholy Trinity prijzen:


 

2. Dread Delusion

  Koop Dread Delusion PC  

PC downloaden: Steam

Genre: RPG, Actie, Avontuur, Early Access, Magie, Alchemie, Retro

VR: Nee

Kenmerken: Solo

Beoordeling: 9.4

 

Dread Delusion is een early access PC-horror game dat zich afspeelt in een uitgestrekte open wereld bevolkt door enge monsters. Het spel is nog in ontwikkeling en je kunt deelnemen aan de evolutie ervan door feedback te geven aan de ontwikkelaars. Het is goed ontvangen door critici vanwege de stijl die doet denken aan vroege 3d RPG’s zoals de Elder Scrolls Online 3 Morrowind en de helse sfeer. Een fascinerend verhaal met een veelheid aan queesten en voorwerpen die je magische arsenaal versterken, waarbij je keuzes het verloop van je reis beïnvloeden.

 

Samenvatting:

Als gevangene van de Apostatische Unie die over de drijvende eilanden van Oneiric heerst, wordt je vrijheid aangeboden in ruil voor de gevangenneming van de vogelvrije Vela Callose, de leider van de huurlingen van de Zwarte Ster. Ga op avontuur, verken, wissel met NPC’s, ga uitdagingen aan in de vele zijmissies en verander de loop van de geschiedenis.

     

Dread Delusion prijzen:


 

3. Elden Ring

  Koop Elden Ring PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: RPG, Actie, Dark Fantasy

Eigenschappen: single player, PvP, multiplayer, online co-op, open wereld

VR: Nee

Beoordeling: 9.4

 

Elden Ring is het spel van het jaar 2022. Inderdaad, deze actie-RPG dat zich afspeelt in een enorme open wereld heeft letterlijk alle prijzen in de wacht gesleept: beste role-playing game, beste art direction, beste regie, beste multiplayer game… In totaal meer dan 365 GOTY (Game Of The Year) trofeeën. Dit maakt het ongetwijfeld het beste horror spel aller tijden, maar ook een van de beste videogames van de afgelopen jaren. De game heeft niet alleen geweldige landschappen, maar kan ook worden gespeeld in single player, online co-op of speler tegen speler. 

Pas je karakter aan, krijger of tovenaar, zijn wapens, zijn uitrusting, zijn spreuken.

 

Samenvatting:

In de wereld van “The Land Between” is de “Cirkel van Eden” versnipperd en verspreid. Sindsdien heerst er chaos en heersen de halfgoden die de fragmenten bezitten.

Je speelt als een “Shardless” en gaat op zoek naar de stukken van de “Cirkel van Eden” om deze te herstellen en de Lord van het koninkrijk te worden.

     

Elden Ring prijzen: 


 

4. SCP: Secret Files

  Koop SCP: Secret Files PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: gepland voor 2023

Genre: Avontuur, Onafhankelijk, Paranormaal, Science Fiction

Kenmerken: Solo

VR: Nee

Beoordeling: 9.0

 

SCP Secret Files is sterk geïnspireerd door de tv-serie X-Files en is een spel gebaseerd op de verhalen van de SCP Foundation, een gezamenlijke schrijfsite over het thema sciencefiction. Een soort wikipedia van paranormale literatuur, afkomstig van dit geheime genootschap, belast met het beveiligen en beschermen van de mensheid tegen bovennatuurlijke afwijkingen.

SCP: Secret Files, genomineerd in verschillende Indieplay 2022 categorieën voor zijn narratieve en visuele uitmuntendheid, is een single player first-person horror game waar de schrik je om het hart slaat.

 

Samenvatting:

Karl is net ingehuurd als onderzoeker bij deze geheime organisatie om diverse dossiers te archiveren. Tijdens het lezen van een van hen wordt zijn geestelijke gezondheid ernstig aangetast door een paranormale gebeurtenis. 

Tijdens het onderzoek wordt hij geconfronteerd met een veelheid van onverklaarbare gebeurtenissen, vreemde verschijnselen, vaak beangstigend en angstaanjagend.

Deze verschillende missies laten hem evolueren in zeer gevarieerde omgevingen en over verschillende thema’s

     

SCP Secret Files prijzen:


 

5. The Bridge Curse Road to Salvation

  Koop The Bridge Curse Road to Salvation PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: gepland voor release in 2023 op PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series en Switch.

Genre: Actie, RPG, Survival Horror, Infiltratie, Sluipen, Verkenning

Kenmerken: Solo

VR: Nee

Beoordeling: 9.0

 

The Bridge Curse Road to Salvation is een psychologisch horrorgame gebaseerd op een bekende Taiwanese legende en geregisseerd als een first-person film. De gameplay is meeslepend en erg eng en is voornamelijk gebaseerd op stealth. Het zal je zeker doen springen! Een uitstekend en zeer eng spel om alleen in het donker te spelen op een Halloweenavond.

 

Samenvatting:

In Tunghu University zullen 6 studenten die niet geloven in de paranormale legende van het vrouwelijke spook op de campus brug helaas deze vloek opwekken.

Nu moeten ze hun detective vaardigheden gebruiken om te verkennen en alle informatie te verzamelen waarmee ze het geheim van dit vervloekte meisje kunnen ontrafelen en de campus kunnen ontsnappen zonder gedood te worden.

The Bridge Curse Road to Salvation is een echt angstaanjagend spel, het is beschikbaar op Windows PC terwijl releases op PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en Nintendo Switch gepland staan voor 2023.

     

The Bridge Curse Road to Salvation prijzen:


 

6. Last Days of Lazarus

  Koop Last Days of Lazarus PC  

PC download: Steam,

Consoles: PS5, Xbox-serie

Genre: Avontuur, Indie, Onderzoek, 1ste persoon

VR: Nee

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 9.0

 

Last Days of Lazarus is een wandel simulator dat zich afspeelt in Roemenië midden in de decadentie van de post-Sovjettijd. Verkenning staat centraal in de actie om de bewogen geschiedenis van deze familie beter te begrijpen, met een veelheid aan aanwijzingen die gevonden moeten worden om verder te komen in dit universum van bijgeloof en overtuigingen. Sommige acties geven niet systematisch aan of je een situatie hebt ontgrendeld, dus het is aan jou om dat te controleren! Het spel is verdeeld in 8 hoofdstukken, in de oneven hoofdstukken verken je het huis, in de even hoofdstukken wordt het een andere plaats.

 

Samenvatting:

Na de zelfmoord van zijn moeder besluit Lazarus zich bij zijn zus te voegen in het ouderlijk huis. Een reeks zeer vreemde gebeurtenissen zal zijn werkelijkheid en de wereld om hem heen veranderen. Een vloek is aan het werk, en hij zal het moeten ontdekken om het te stoppen.

     

Last Days of Lazarus prijzen:


 

7. BAD DREAMS

  Koop Bad Dreams PC  

PC Download: Steam,

Genre: Actie, Avontuur, Indie, Vroege toegang

VR: Ja

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 8.9

 

Bad Dreams is een VR horror game dat werkt met een VR headset (Oculus Rift, Oculus Rift S, HTC Vive, en het schijnt ook te werken op Meta Quest 2 en Pico Neo) voor een nog meeslepender ervaring. De terreur is voelbaar en je ergste nachtmerries komen tot leven. Een polsband vertelt je of je gek wordt!

 

Samenvatting

Je zit op een prachtig zandstrand naar de zonsondergang te kijken, een idyllisch visioen, maar je voelt dat er iets niet klopt, en al snel verandert dit dromerige visioen in een angstaanjagende nachtmerrie. Het strand herbergt een ondergronds labyrint dat wemelt van de gruwelijke en kwaadaardige wezens. Los puzzels op terwijl je dit complex verkent, vecht of ontwijk de gedrochten die in het gebied rondspoken en probeer te ontsnappen zonder je verstand te verliezen.

     

Bad Dreams prijzen:


 

8. Ghost Watchers

  Koop Ghost Watchers PC  

PC Download: Steam,

Genre: Avontuur, JCE (speler vs omgeving), Early Access

VR: Ja (tag is aanwezig op Steam)

Kenmerken: Solo, online co-op

Beoordeling: 8.8

 

Ghost Watchers is een PC co-op horror game waarmee maximaal 4 spelers als team online kunnen spelen. Dit horror spel waarin je speelt als spokenjagers is momenteel in Early Access.

 

Samenvatting:

Vorm een team van 4 spelers en ga op jacht naar spoken die rondspoken op sombere plekken. Gebruik je uitrusting om verschillende entiteiten, gemartelde zielen, kwade demonen, vampiers of andere kwade wezens op te sporen, te bestuderen of te vangen.

     

Ghost Watchers prijzen:


 

9. Signalis

  Koop Signalis PC  

PC downloaden: Steam, Microsoft

Consoles: PS4, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: Survival Horror, Science Fiction, 3de persoon, Actie, Avontuur

VR: Nee

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 8.8

 

Signalis is een klassieke sci-fi survival horror vanuit de lucht, geïnspireerd op het werk van Stanley Kubrick en Savid Lynch. Net als in de eerste Resident Evil heb je een beperkte inventaris, maar je kunt items opslaan op speciale locaties. Je moet puzzels oplossen, uitzoeken hoe je een deur kunt openen om verder te komen in het spel.

Signalis werd over het algemeen positief ontvangen en werd genomineerd als beste horrorspel 2022 dankzij de omgeving en het verhaal.

 

Samenvatting:

Onder het totalitaire regime van EUSAN hebben individuen niet langer een vrije wil. Elster is een van de in massa geproduceerde androïde replica’s die gemaakt zijn voor verschillende taken. Wanneer haar ruimteschip neerstort op een onbekende ijsplaneet, gaat ze op zoek naar haar Gestalt (menselijke commandant) genaamd Ariadne. Ze moet puzzels oplossen totdat ze de verschrikkelijke mysteries ontdekt die in deze verlaten kolonie op de loer liggen.

     

Signalis prijzen:


 

10. The Mortuary Assistant

  Koop The Mortuary Assistant PC  

PC downloaden: Steam

Genre: Horror, Bovennatuurlijk, 1ste persoon, Indie

VR: Nee

Kenmerken: Solo

Beoordeling: 8.4

 

Er bestaat waarschijnlijk geen macaber spel dan The Mortuary Assistant, letterlijk en figuurlijk! Deze PC-horror game, uitgeroepen tot Indie Game of the Year 2022, speelt zich af in een mortuarium. Wat kan er morbide zijn?

 

Samenvatting:

Je bent net afgestudeerd in Thanatopraxie (de praktijk van het balsemen van de doden) en assisteert de begrafenisondernemer in het River Field Mortuarium. Op een nacht word je opgeroepen om enkele lichamen te balsemen, maar ze zien er anders uit. Ze zijn bezeten door bovennatuurlijke krachten. Jij alleen moet ze balsemen terwijl je deze demonische krachten afweert. Gebruik occulte rituelen om de wezens te identificeren die je willen kwellen en voer exorcisme uit om je ziel te redden. 

     

The Mortuary Assistant prijzen:


 

11. Immortality

  Koop Immortality PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: FMV, Avontuur, Drama, Puzzel

VR: Nee

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 8.4

 

Immortality is een van die onclassificeerbare spellen die we ergens zouden willen labelen omdat de innovatieve stijl ervan zou kunnen worden nagebootst. Bedenker Sam Barlow heeft twee gerenommeerde schrijvers, Amelia Gray en Allan Scott, aangetrokken om een boeiende artistieke thriller in FMV (Full Motion Video) samen te stellen. Het spel is geprezen door videogame critici en werd genomineerd voor de Golden Joystick Awards 2022 en The game Awards 2022 in de categorieën Best Narrative, Ultimate Game of the Year, Best Game Direction, Best Performance en actrice Manon Gage won de Best Performer trofee.

 

Samenvatting:

Marissa Marcel is een actrice die in 3 films heeft gespeeld, maar geen enkele is ooit uitgebracht. De ster verdwijnt op mysterieuze wijze, en je moet aanwijzingen vinden om het mysterie op te lossen.

     

Immortality prijzen: 


 

12. SCP: 5K

  Koop SCP 5K PC  

PC Download: Steam,

Genre: Actie, Standalone, Massaal multiplayer, Strategie, Early Access, FPS

VR:

Eigenschappen: één speler, online co-op

Beoordeling: 8.3

 

SCP 5K voorheen bekend als SCP Pandemic is een tactische horror FPS in Early Access (in ontwikkeling) dat zich afspeelt in het SCP-universum, een paranormale schrijf gemeenschap in de vorm van een geheim genootschap dat verantwoordelijk is voor het verbergen van alle bovennatuurlijke gebeurtenissen. Het is de bedoeling van de ontwikkelaars om er een zeer meeslepend co-op horrorspel van te maken.

 

Samenvatting:

Na het ontdekken van het bestaan van een kwaadaardige entiteit in het onderbewustzijn van het menselijk ras, besluit het CPS een plan te ontwikkelen met de naam Omnicide, bedoeld om de bevolking uit te roeien. Als lid van de AFA (Anti-Foundation Alliance) moeten jij en je team deze plannen dwarsbomen door Area 12 binnen te vallen.

     

SCP 5K prijzen:


 

13. A Plague Tale: Requiem

  Koop A Plague Tale: Requiem PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: PS5, Xbox-serie, Switch

Genre: Actie, Avontuur, Infiltratie, Horror

Kenmerken: Solo

VR: Nee

Beoordeling: 8.2

 

A Plague Tale Requiem wordt beschouwd als een van de beste videogames van 2022. Het spel is genomineerd in verschillende categorieën en heeft vele prijzen gewonnen, vooral voor de soundtrack, de artistieke kwaliteit en het vertel proces. De recensies zijn unaniem, en de scores zijn uitstekend voor dit vervolg op A Plague Tale Innocence dat in 2019 uitkomt.  Een goed geschreven verhaal, prachtige landschappen, een prachtige soundtrack, een hartverscheurend avontuur.

 

Samenvatting

Midden in de Honderdjarige Oorlog en de Zwarte Dood-epidemie vecht Alicia voor het overleven van haar jongere broer Hugo, getroffen door een vreemde vloek die hem steeds dieper in de duisternis lijkt te drijven. Ze proberen aan hun pijnlijke verleden te ontsnappen door naar het zuiden te vluchten en een manier te vinden om Hugo’s vreemde kracht te beheersen.

     

A Plague Tale: Requiem prijzen:


 

14. Yomawari Lost in the Dark

  Koop Yomawari: Lost in the Dark PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: PS4, Switch

Genre: Avontuur, Strategie

Kenmerken: Solo

VR: Nee

Beoordeling: 7.9

 

Yomawari: Lost in the Dark is het derde opus in de in 2016 begonnen Yomawari-serie (een compilatie van de eerste 2 afleveringen verscheen in 2018 op Nintendo Switch). Onder de kinderlijke uitstraling met het gebruik van chibi (betekent een kind of baby in het Japans) is het door critici geprezen dankzij de originaliteit die kinderlijke onschuld combineert met nachtelijke terreur, omdat de heldin zich op geen enkele manier kan verdedigen.

 

Samenvatting:

Yuzu is een klein meisje dat wordt gepest op school, dus besluit ze weg te lopen, maar ze wordt wakker in een bos zonder herinnering aan wat er is gebeurd. Ze leert dat ze vervloekt is en moet de vloek voor zonsopgang opheffen door al haar herinneringen te herstellen. Alleen gewapend met haar fakkel moet ze de nachtwezens die in de stad rondspoken zien te ontwijken en haar angsten negeren om niet gedood te worden.

Yomawari Lost in the Dark is een geweldig Switch, PS4 en PC horrorspel!

     

Yomawari Lost in the Dark prijzen:


 

15. Fobia – St. Dinfna Hotel

  Koop Fobia St. Dinfna Hotel PC  

PC download: Steam,

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series

Genre:Onafhankelijk, Survival Horror, Gore, FPS, Thriller

VR: Nee

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 7.9

 

Fobia St. Dinfna Hotel is een 1-persoons Survival Horror-spel dat qua spel mechanismen en gameplay sterk geïnspireerd is op de Resident Evil-serie. Het spel is zeer goed ontvangen en heeft verschillende prijzen en nominaties ontvangen, met name dankzij de verhaallijn, soundtrack, visuals.Aan de andere kant voor nasynchronisatie, het spel is in het Engels en Braziliaans, met ondertitels beschikbaar in 11 talen.

 

Samenvatting:

Roberto Leite Lopes is een journalist die een hotel gaat onderzoeken waar paranormale activiteiten zouden plaatsvinden. Hij vindt een vreemde camera waarmee hij in de tijd en in parallelle werkelijkheden kan reizen. Hij gaat op zoek naar de geheimen die in dit mysterieuze hotel verborgen liggen via verschillende verhalen in verschillende tijden, terwijl hij moet vechten tegen de enge wezens die in de gangen rondspoken.

     

Fobia St. Dinfna Hotel prijzen:


 

16. The Quarry

  Koop The Quarry PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series

Genre: Survival horror, Avontuur

Kenmerken: Solo en lokale co-op

VR: Nee

Beoordeling: 7.8

 

The Quarry is het typische videospel beïnvloed door 90’s films zoals Scream of Remember Last Summer: zorgeloze tieners die geconfronteerd worden met een angstaanjagende angst. De originaliteit van het spel ligt in de QTE’s (quick time events) waarbij de speler snel een keuze moet maken die de rest van het avontuur beïnvloedt en het feit dat de 9 hoofdpersonen worden gespeeld. 

 

Samenvatting:

Het zomerkamp eindigt in Hackett’s Quarry en de begeleiders besluiten het te vieren. Een van de begeleiders saboteert het busje om nog één nacht te kunnen flirten met het meisje waar hij verliefd op is, niet wetende dat er een vreemd wezen op de loer ligt. Al snel verandert de avond in een nachtmerrie en zal iedereen wrede en beslissende keuzes moeten maken die de relaties tussen de jonge monitoren zullen verstoren. Het is een kwestie van leven en dood, maar wie laat je overleven?

     

The Quarry prijzen:


 

17. Madison

  Koop Madison PC  

PC Download: Steam, Gog

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: Psychologische horror, Puzzel

Eigenschappen: Solospel

VR: Nee

Beoordeling: 7.8

 

Madison is een zeer goed psychologisch horrorspel dat in Solo in de eerste persoon wordt gespeeld. De first person camera view voegt een beklemmende sfeer toe aan het toch al verontrustende verhaal en de griezelige geluidseffecten. Meerdere malen genomineerd voor Best Horror Game 2022, het won een prijs in de categorie: People’s Choice.

 

Samenvatting:

Alleen in een vervloekt huis, word je wakker in een donkere kamer met je handen onder het bloed. Een demon genaamd Madison dwingt je een kwaadaardig ritueel van tientallen jaren geleden voort te zetten dat je dwingt tot macabere daden. Gewapend met een instant camera die 30 jaar geleden toebehoorde aan een seriemoordenaar, moet je complexe puzzels oplossen om de marteling te stoppen. Je Polaroid zal je helpen de waarheid te onthullen en de wereld van de levenden te verbinden met het hiernamaals. 

Madison is een geweldig horror spel voor PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

     

Madison prijzen:


 

18. Ghostwire: Tokyo

  Koop Ghostwire Tokyo PC  

PC Download: Steam,

Consoles: PS5 tijdelijk exclusief, gepland voor Xbox Series

Genre: Actie, FPS, Overleven

VR:

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 7.8

 

Ghostwire Tokyo is een first-person action-adventure game dat zich afspeelt in de nabije toekomst en paranormale, Japanse folklore en paranormale gaven combineert.

 

Samenvatting:

Na een paranormale gebeurtenis, veroorzaakt door de gevaarlijke Hannya, verdwijnt 99% van de wereldbevolking spoorloos. Ontdaan van zijn inwoners wordt de stad Tokio overspoeld door spoken, geesten en andere onmenselijke wezens. De jonge Akito Izuki reed op zijn motor toen hij werd aangereden. Dit is het moment dat KK, de geest van een cynische en norse detective, ervoor kiest gedeeltelijk bezit te nemen van zijn lichaam en hem toegang geeft tot bovennatuurlijke krachten. Ze zullen moeten samenleven in Akito’s lichaam om het mysterie achter de massale verdwijning te ontdekken en uit te zoeken hoe ze de wereld kunnen redden.

     

GhostWire Tokyo prijzen:


 

19. Thymesia

  Koop Thymesia PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: PS5, Xbox-serie, Switch

Genre: Actie, Souls-achtig, RPG, Hack’n’Slash

VR: Nee

Kenmerken: Solo

Beoordeling: 7.7

 

Thymesia is een Souls-achtige (een spel waarvan het gameplay-systeem lijkt op de Dark Souls-serie) met een sterke Bloodborne-invloed en enkele technische aspecten die lijken op Sekiro Shadows Die Twice. Een goede Hack’n’Slash met dynamische gevechten dat zich onderscheidt van de andere dankzij een dubbel levensbalk systeem van de monsters, waardoor je nerveuze combo’s en finish-moves aan elkaar moet rijgen om je tegenstanders uit te schakelen. Je kunt ervoor kiezen bepaalde vaardigheden te verbeteren, waardoor je speelstijl zich verder kan ontwikkelen.

Andere originaliteiten, je kunt wapens stelen tijdens het gevecht en ze transformeren om ze krachtiger te maken, evenals een systeem van pareren dat je het tempo onder de knie moet krijgen.

 

Samenvatting:

De pest is het koninkrijk van Hermes binnengedrongen en verandert de inwoners in monsters. Corvus is de enige hoop om deze wereld in chaos te redden. Helaas heeft hij geheugenverlies en moet hij zijn herinneringen diep in zichzelf terugvinden om de waarheid te onthullen en zijn alchemistische vaardigheden te gebruiken om een remedie te vinden.

     

Thymesia prijzen:


 

20. Dying Light 2

  Koop Dying Light 2 PC  

PC downloaden: Steam, Epic Games

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: Actie, Avontuur, RPG, Gore, Survival Horror, Knutselen

Kenmerken: Solo, online coöp, Zombies

VR: Nee

Beoordeling: 7.6

 

Dying Light 2 heeft sinds zijn aankondiging op de E3 en gamescom in 2018 veel prijzen gekregen, waardoor het een van de meest geanticipeerde horror games van 2022 is. Het is geprezen om zijn dynamische parkour-rijke gameplay, een meeslepend verhaal vol wendingen, griezelig geluidsontwerp, een spel veranderende dag/nacht-cyclus, innovatieve gevechten waarbij je inventief moet zijn, en een 4-weg co-op spel optie. 

Je keuzes zijn van het grootste belang in deze post-apocalyptische wereld, want elke keuze beïnvloedt deze kwetsbare omgeving in real time. 

Een DLC getiteld “Dying Light 2 Stay Human Bloody Ties” met een nieuw verhaal werd uitgebracht in november 2022, met meer waarschijnlijk te volgen.

Dying Light 2 Stay Human is een benchmark in co-op horror gaming.

 

Samenvatting:

15 jaar na de gebeurtenissen van het eerste Dying Light uit 2015, waar een vreemd virus de hele planeet infecteerde en de bevolking in zombies veranderde, hebben de overlevenden hun toevlucht gezocht in The City, een van de laatste bastions van de mensheid. Helaas wordt de stad overdag geteisterd door conflicten tussen verschillende facties, en ’s nachts vallen zombies de straten binnen. Zijn evenwicht dreigt elk moment te breken.

Jij bent Aiden, een nomade op zoek naar zijn zus, van wie hij werd gescheiden in een brand. Vecht van man tot man, sluit allianties door partij te kiezen, wees diplomatiek en maak optimaal gebruik van je parkour behendigheid terwijl je The City verkent en probeert de geheimen ervan te ontrafelen en je zus te vinden ondanks de infectie die aan je vreet. Blijf menselijk!

     

Dying Light 2 Stay Human prijzen:


 

21. Saturnalia

  Koop Saturnalia PC  

PC Download: Epic games

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: Horror, Survival, Avontuur

Kenmerken: Solo

VR: Nee

Beoordeling: 7.4

 

Saturnalia is een Rogue Lite, dat wil zeggen een rollenspel dat wordt gespeeld in een steeds veranderende omgeving, waarin je speelt als 4 personages in een third-person view. Telkens als al je helden sterven, verandert het doolhof volledig, maar je behoudt je voortgang. Dit horror-avonturenspel is zeer goed ontvangen door de critici vanwege de originaliteit, de nogal angstaanjagende sfeer maar ook de artistieke kwaliteit. De ontwikkelaars van Santa Ragione hebben namelijk verschillende technieken van de film geleend om hun graphics te verfijnen, waardoor de speler de indruk krijgt zich in een verfilming te bevinden.

 

Samenvatting:

Kies een van je 4 personages en verken een oud Sardijns dorp, Gravoi, waar mythen en tradities diep geworteld zijn. Ontdek aanwijzingen, verzamel gereedschap en voorwerpen waarmee je raadsels kunt oplossen om geheime doorgangen te openen in dit donkere labyrint waar een angstaanjagend wezen op je jaagt. Je wapen: een luciferdoosje, dat je moet beheren om niet in de duisternis te vallen.

     

Saturnalia prijzen:


 

22. In Nightmare

  Koop In Nightmare PC  

PC download: Steam,

Consoles: PS4, PS5

Genre: Avontuur, Standalone, Overleven, Strategie, Infiltratie

VR: Nee

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 7.4

 

In Nightmare is een stealth-spel dat zich afspeelt in een griezelige droomwereld, gebaseerd op de eigen herinneringen van een jongetje. In luchtzicht beweeg je je door een kleurrijke wereld en moet je steeds complexere puzzels oplossen terwijl je steeds engere monsters moet ontwijken.

 

Samenvatting:

Je speelt als een kleine jongen die een ongelukkig leven heeft. Zijn familie is gebroken, hij wordt gepest op school, en beetje bij beetje sluit hij zich af om aan deze realiteit te ontsnappen. Na een diepe slaap komt hij vast te zitten in zijn dromen waar zijn vreselijkste angsten tot leven komen en hem in een eeuwige nachtmerrie willen houden. Om te ontsnappen zal hij moed en vindingrijkheid moeten tonen om te voorkomen dat hij door zijn angstaanjagende wezens gevangen wordt genomen.

     

In Nightmare prijzen:


 

23. Martha is Dead

  Koop Martha is Dead PC  

PC Download: Steam, Epic Games, Gog.com, Microsoft

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: Avontuur, Thriller, Indie

Kenmerken: Solo

VR: Nee

Beoordeling: 7.4

 

Martha is Dead is een psychologisch horror videospel dat je niet onverschillig zal laten, het wordt niet aanbevolen voor gevoelige zielen, waarschijnlijk omdat er hier niets bovennatuurlijks is, alleen potentieel onmenselijk, wreed en verontrustend. Een koude horror bedoeld voor een volwassen en geïnformeerd publiek.

Het spel is door critici geprezen om zijn uitstekende verhaal, de kwaliteit van de visuals, een opmerkelijke soundtrack die de realiteit van die tijd vasthoudt. Degenen die het hebben getest zijn unaniem, het is een spel waar je blijvende herinneringen aan overhoudt.

 

Samenvatting:

Terwijl de Tweede Wereldoorlog in 1944 woedt op het Toscaanse platteland, ontdekt Giulia, de dochter van een hooggeplaatste nazi-ambtenaar, de dood van haar tweelingzus Martha. Ze besluit haar plaats in te nemen om de waarheid over de oorzaak van haar dood te ontdekken en tegelijkertijd haar eigen geheimen te beschermen.

     

Martha is Dead prijzen:


 

24. Choo-Choo Charles

  Koop Choo-Choo Charles PC  

PC download: Steam,

Consoles: TBA

Genre: Actie, Avontuur, FPS, Open Wereld

VR: Nee

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 7.1

 

Choo-Choo Charles is een 1st person PC indie horror game geïnspireerd op het kinderboek Charlie the Choo-Choo geschreven door Stephen King in 2016. In een open wereld moet je verschillende opdrachten voor NPC’s voltooien om de hoofdopdracht te voltooien.

 

Samenvatting:

Je bent een monster jagende archivaris die naar het eiland Aranearum is geroepen om te vechten tegen Charles, een kwaadaardig half-trein half-spin wezen. Om hem te verslaan moet je je trein upgraden, buit verzamelen, krachtige wapens toevoegen die je verdient door opdrachten voor NPC’s (non-player characters) te voltooien, en de 3 gloeiende eieren van Charles vinden waarmee je hem kunt oproepen voor het eindgevecht. Maar pas op, je moet hem uitschakelen voordat sommigen hem gebruiken voor de wereldheerschappij.

     

Choo-Choo Charles prijzen:


 

25. Scorn

  Koop Scorn PC  

PC Download: Steam, Epic games, Gog.com, Microsoft

Consoles: Xbox-serie

Genre: Horror, Gore, FPS, Puzzel

VR: Nee

Kenmerken: Solo

Beoordeling: 7.0

 

Scorn is een PC en Xbox Series open wereld horror spel dat zich afspeelt in een werkelijk angstaanjagende single player omgeving. Alles is donker, gruwelijk, sinister en gevaarlijk. Elk detail is belangrijk in dit nachtmerrieachtige doolhof.  De onderdompeling is totaal en je leven hangt aan een zijden draadje, je zult keuzes moeten maken, vechten of je verstoppen. 

 

Samenvatting:

Je wordt ondergedompeld in een somber universum waar alles organisch en dood lijkt te zijn. Elke setting heeft betekenis, elke wereld is met elkaar verbonden en om te overleven moet je complexe puzzels oplossen terwijl je de gruwelijke wezens vermijdt die in deze gekwelde plaatsen rondspoken.

   

Scorn prijzen:


 

26. The Chant

  Koop The Chant PC  

PC Download: Steam

Consoles: PS5, Xbox Series

Genre: Actie, Avontuur

VR: nee

Features: Solo, 3e persoon

Notitie: 7.0

The Chant is een psychologische survival horror dat solo in 3de persoon wordt gespeeld, met spelmechanismen die doen denken aan de vroege Resident Evil: een inventaris, voorwerpen om te combineren, puzzels om op te lossen, planten om jezelf te genezen en een gevoel van grote kwetsbaarheid. 

Het zorgvuldig ontworpen bestiarium is net zo origineel als het concept van de game, ook al vertoont een van de monsters een opvallende gelijkenis met de Demogorgon uit de serie Stranger Things. Het is een spel vol verhalen, met verschillende mogelijke eindes en een griezelige sfeer die snel kan omslaan in paniek.

Samenvatting

Jess Briars, nog steeds diep getroffen door de dood van haar jongere zusje, accepteert de uitnodiging van een jeugdvriendin voor een New Age seminar op een klein eiland. Tijdens een heilige rite dat verkeerd is gegaan, is er een kloof ontstaan naar een andere dimensie met bovennatuurlijke wezens.

Jess zal goed moeten letten op haar geestelijke en lichamelijke gezondheid en op haar niveau van spiritualiteit in de vorm van meters, wil ze niet wegzakken in paniek en angst. Ze zal keuzes moeten maken: vechten of vluchten om verder te verkennen, nieuwe wapens bouwen en ervaring opdoen om zichzelf beter te kunnen verdedigen.

   

Price of The Chant PC:


 

27. OXIDE ROOM 104

  Koop Oxide Room 104 PC  

PC download: Steam,

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: Onafhankelijk, Gore, FPS, Psychologische horror, 1ste persoon, Ontsnappingsspel

VR: Nee

Eigenschappen: Eén speler, Meerdere eindes, Meerdere keuzes

Beoordeling: 6.8

 

Oxide Room 104 is een psychologisch horror ontsnappingsspel dat solo gespeeld wordt in 1e persoon. Het personage moet met zijn omgeving omgaan om puzzels op te lossen, wat een zekere precisie vereist, waardoor het een spel is dat voornamelijk voor de PC is ontwikkeld. De keuzes die je maakt veranderen het spel en het einde van het verhaal.

 

Samenvatting:

Slechte levenskeuzes en een verkeerd afgelopen affaire hebben Matthew in dit louche motel doen belanden. Hij wordt naakt wakker in zijn badkuip en beseft dat hij snel moet ontsnappen omdat er een eng wezen op de loer ligt in de gangen. Maar dat is misschien niet het enige gevaar.

     

Oxide Room 104 prijzen:


 

28. Evil Dead the Game

  Koop Evil Dead the Game PC  

PC Download: Epic Games

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series (Switch-versie komt nog)

Genre: Horror, co-op

Eigenschappen: Multiplayer, PVP, Solo, Competitief

VR: Nee

Beoordeling: 6.8

 

Evil Dead the Game is gebaseerd op de beroemde trilogie van horrorfilms uit de jaren ’80.

Voornamelijk gebaseerd op een 4 speler co-op multiplayer modus, het heeft echter verschillende missies in Solo modus waar je speelt als de beroemde Ash Williams. Evil Dead the Game is een horror game om met vrienden te spelen. Zoals je zult hebben begrepen, is het geen angstaanjagend spel, maar een vrij leuk en dynamisch spel, behoorlijk bloederig, met mythische wapens zoals Ash Williams’ kettingzaag in Evil Dead 3.

 

Samenvatting:

Kies de kant van de overlevenden of de kant van de demon. De goeden moeten de nodige materialen verzamelen om te overleven door kwade entiteiten te bestrijden in een poging de Necronomicon te sluiten, terwijl de slechteriken er veel plezier in zullen scheppen het spel voor anderen te verpesten. 

     

Evil Dead the Game prijzen:


 

29. DO NOT OPEN

  Koop Do Not Open PC  

PC download: Steam,

Consoles: PS4, PS5

Genre: Actie, Avontuur, Survival Horror

VR: No

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 6.7

 

Do Not Open is een soort horror Escape spel dat gespeeld wordt in de eerste persoon, waarin je puzzels moet oplossen die zich willekeurig aan je presenteren om te evolueren en van kamer te veranderen. Er zijn meer dan 2 miljoen verschillende combinaties in de aangeboden puzzels, waardoor elk spel compleet anders is.

 

Samenvatting:

Mike heeft het herenhuis van zijn tante geërfd waarin zij zelfmoord pleegde. Op een dag beseft hij dat hij gevangen zit in een kwaadaardige versie van het gebouw en om daaruit te ontsnappen moet hij alle aanwijzingen verzamelen die hem zullen helpen het angstaanjagende mysterie op te lossen, waarbij hij het schuldgevoel dat hij heeft omdat hij zijn familie heeft verraden, negeert.

     

Do not open prijzen:


 

30. The Callisto Protocol

  Koop The Callisto Protocol PC  

PC downloaden: Steam, Epic Games

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: Survival Horror, Science Fiction, Gewelddadig

VR: Nee

Kenmerken: Solo,

Beoordeling: 6.3

 

The Callisto Protocol is een third-person survival horror game die door de makers van de gruwelijke Dead Space serie en het Battle Royal PUBG is bedacht en ontwikkeld om de beste PS4 / PS5 en Xbox One / Xbox Series horror game te worden. Het Japanse bureau voor de beoordeling van videogames (CERO) heeft The Callisto Protocol simpelweg gecensureerd omdat het veel te gewelddadig is. De lichaams gevechten zijn inderdaad nogal bloederig!

 

Samenvatting:

Jacob Lee’s ruimteschip stort neer op een maan van Jupiter genaamd Callisto. Hij wordt opgesloten in de zwaarbeveiligde gevangenis. Een mysterieuze infectie infecteert geleidelijk de gevangenen en verandert hen in bloeddorstige monsters. Jacob moet uit deze gevangenis ontsnappen en al deze vreselijke wezens overleven.

 

The Callisto Protocol prijzen:


 

31. The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me

  Koop The Devil in Me PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: Avontuur, Drama, Survival Horror

Kenmerken: Solo, online co-op, lokale co-op

VR: Nee

Beoordeling: 6.0

 

The Dark Pictures Anthology is een Survival Horror-videospel reeks waarvan The Devil in Me de 4e en laatste aflevering van seizoen 1 is, na Man of Medan (2019), Little Hope (2020) en House of Ashes (2021). De serie gebruikt dezelfde mechanica van een multilineair interactief verhaal rond 5 personages waarvan de keuzes de uitkomst van het verhaal beïnvloeden en fataal kunnen zijn voor sommige van de protagonisten. Het verschil in dit laatste opus ligt in het verschijnen van een inventaris en nieuwe bewegingswijzen.

 

Samenvatting:

Een team van documentairemakers op zoek naar een publiek ontvangt een uitnodiging voor een bezoek aan het nagebouwde hotel van Henry Howard Holmes, die wordt beschouwd als de eerste Amerikaanse seriemoordenaar aan het eind van de 19e eeuw, waarin hij meer dan 200 moorden zou hebben gepleegd.

Ze beseffen al snel dat ze in de gaten worden gehouden, en dat de replica een val is die is opgezet door een sadistische man die de grootste seriemoordenaar uit de geschiedenis wil worden, en ze moeten de vele opgezette vallen te slim af zijn, hun leven riskeren om een vriend te helpen, of ervoor kiezen om te rennen voor hun leven.

     

The Devil in Me prijzen:


 

32. Resident Evil Re: Verse

  Koop Resident Evil Re: Verse PC  

PC downloaden: Steam

Consoles: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Switch

Genre: Actie, Shooter, Horror, Gore, TPS

VR: Nee

Kenmerken: Multiplayer, Co-op, Online PvP

Beoordeling: 4.4

 

Resident Evil Re: Verse is de fan-gerichte competitieve versie van Resident Evil om 25 jaar van de franchise te vieren. Geen verhaal of plot in deze third-person shooter die zich afspeelt op iconische locaties uit de serie, maar adrenaline!

 

Samenvatting:

Speel als een van de 6 helden van de Resident Evil-franchise: Jill Valentine, Leon S. Kennedy, Ada Wong, Hunk, Chris Redfield en zijn zus Claire om het tegen elkaar op te nemen in de online multiplayer. Verslagen spelers veranderen in gruwelijke biologische wapens uit de serie zoals de Mycomorph Colossus, Hunter Y, Jack Baker, Nemesis of Tyrant S. en kunnen wraak nemen.  Als ze sterven worden ze weer mens.

     

Resident Evil Re:Verse prijzen:


 

Waar koop ik goedkope horror games?

 

Om goedkoper horror videogames te kopen, is de makkelijkste manier om een prijsvergelijkingssite zoals CDKeynl.nl te vinden. 

 • De aanbiedingen staan in oplopende volgorde, 
 • De online winkels geven ons de geldige coupon codes voor elk spel.
 • Je kunt de uiteindelijke prijs van je aankoop berekenen en vergelijken door de instellingen voor betalingskosten te gebruiken (met creditcard of Paypal).
 • We tonen de extra kosten die online winkels in rekening brengen.

 

Hoe krijg ik gratis horror games?

 

Er zijn platforms die gespecialiseerd zijn in gratis horror videospellen, maar deze spellen zijn niet noodzakelijk van goede kwaliteit. Als ze gratis zijn, is dat omdat ze vrij simplistisch zijn en niet veel moeite hebben gekost voor ontwikkeling, graphics, soundtrack of verhaallijn. 

Sommige platforms zoals Epic Games bieden regelmatig gratis games uit hun catalogus aan, maar dat zijn niet noodzakelijk enge games.

Game Pass-achtige abonnementen kunnen een geweldige manier zijn om games een tijdje uit te proberen, maar ze bevatten misschien niet het spel dat je wilt.

Sony biedt elke week gratis PS4 / PS5-horrorgames aan met het PS+-abonnement.

Aan de andere kant kun je gratis games verdienen met ons loyaliteitsprogramma! Meld je aan voor deze voordelen en verdien je gratis horror game!


 

Hoe kun je horror games goedkoper kopen?

 
 • Vergelijk de aanbiedingen van horror games PC PS4 PS5 XBOX SWITCH: Op CDKeynl.nl worden de prijzen meerdere keren per dag bijgewerkt en ze zijn gesorteerd in oplopende volgorde.
 • Bekijk de betalingskosten en belastingen om de beste aanbieding te vinden: Kies je betaalmethode (creditcard of Paypal) en bekijk de werkelijke kosten door op het “parameter” logo (het tandwiel) te klikken.
 • Gebruik een kortingscode om minder te betalen: Online winkels geven ons direct hun actuele kortingscode om de prijs te verlagen. Kopieer de coupon voordat u betaalt om de korting te krijgen.
 • Koop cadeaukaarten: Op platforms zoals Steam, kan het kopen van een prepaid kaart om je account te crediteren je geld besparen, omdat ze vaak voor minder worden verkocht dan ze waard zijn (Een £50 Steam kaart kost soms £45).
 • Doe mee aan ons loyaliteitsprogramma om aan het wiel te draaien en een horror spel naar keuze te winnen.