Is Windows 11 Pro beter voor gamers?

31 augustus 2021 om 13:23 in Gaming News met no comments

In dit artikel verkennen we de verschillende edities van Windows 11 en komen we erachter of gamers Windows 11 Pro nodig hebben of dat Windows 11 Home voldoende is.

Door    Daniel  |  Sir_MagnetronSir_Magnetron

Lees dit bericht in :

 

WINDOWS 11 FUNCTIES


 

Windows 11 is Microsofts volgende versie van hun besturingssysteem en komt met een hele reeks nieuwe functies om iedereen tevreden te stellen, of het nu gaat om zakelijk gebruik, gaming of casual gebruik.

  when does windows 11 release?  

Windows 11 bevat grote updates voor het menu Start, de Microsoft Store, Microsoft Teams, Microsoft Edge en nog veel meer.

U kunt nu ook Android-apps downloaden op Windows 11, widgets rechtstreeks openen en personaliseren vanaf de taakbalk en eenvoudiger virtuele desktops instellen voor werk, school of gaming.

  buy windows 11 cheap online  

Alle nieuwe en opnieuw ontworpen functies zijn verpakt in een nieuw ontworpen gebruikersinterface met meer afgeronde hoeken, snap groepen en snap indelingen voor apps, en een nieuwe Windows-installatie-ervaring.

  download windows 11 now  

Er zijn veel leuke dingen aan het nieuwe besturingssysteem, maar wat betekent het voor gamers?


 

WINDOWS 11 VOOR GAMERS


 

Met Windows 11 heeft Microsoft eindelijk toegegeven dat gamers een enorme doelgroep voor hen zijn, en met dat in gedachten is Windows 11 gebouwd met behulp van Direct Storage., Auto HDR, en een verbeterde Game Mode.

  compare windows 10 vs windows 11  

DirectStorage

DirectStorage is een enorme Game-Changer voor Windows 11, omdat het de verwerking van spelgegevens stroomlijnt om de laadtijden van spellen te verkorten.

  how can i download windows 11 now?  

Op het eerste gezicht lijkt dat misschien niet zo’n indrukwekkende functie, maar die laadtijden zijn niet alleen wanneer het spel wordt geladen, maar ook voor cutscenes en het laden van assets in open-wereld scenario’s.

DirectStorage kan dit doen omdat het gebruik maakt van moderne opslag hardware, zoals NVMe SSD’s, om de belasting op de CPU te verminderen door assets direct te laden met behulp van de grafische kaart.

De nieuwe technologie zal de game prestaties verbeteren en de computer in staat stellen veel efficiënter te multitasken tijdens het spelen van games, ideaal voor degenen die graag streamen of meerdere monitoren hebben.

   

Auto HDR

Auto HDR is momenteel te vinden in de Xbox Series X/S-consoles van Microsoft en is een exclusieve Windows 11-functie.

  Is windows 11 better than windows 10?  

Auto HDR verbetert kleuren en details door het kleur- en luminantie bereik te vergroten voor een meer meeslepende en realistische scène.

Dit gebeurt door schaduwen donkerder te maken en lichten, zoals zonnestralen, helderder om beelden gedetailleerder te laten lijken.

Auto HDR ondersteunt games die draaien met DirectX 11 en DirectX 12.

   

Game Mode

 

De Game Mode is niets nieuws op het Windows-besturingssysteem, aangezien u deze nu ook kunt vinden en gebruiken op Windows 10. Gebruikers krijgen echter wisselende resultaten bij het spelen van games met de modus geactiveerd.

 
 

In Windows 11 heeft Microsoft belooft de Game Mode een grote update te geven die veel eerdere problemen zal oplossen.

  how to activate game mode on windows 11  

De Game Mode werkt door te voorkomen dat Windows Update meldingen verstuurt, stuurprogramma-installaties uitvoert en achtergrondactiviteit beperkt.

Er worden extra bronnen aan het spel gegeven om de framerate stabieler te maken. Als gevolg hiervan kan de modus voordelig zijn voor spelers op oudere hardware of met minimale vereisten.


 

WINDOWS 11 HOME VS. WINDOWS 11 PRO


 

Windows 11 zal, net als Windows 10, in een aantal edities worden gelanceerd, maar wat we willen weten is of gamers Windows 11 Pro nodig hebben.

Laten we eens kijken naar een paar van de belangrijkste functies van beide versies en zien hoe gamers kunnen profiteren.

Beveiliging

Windows 11 Pro wordt geleverd met betere beveiliging, omdat het de verdediging voor bedrijven wil verbeteren door BitLocker-encryptie te ondersteunen en te starten met Windows Information Protection (WIP).

Voor gamers zijn deze extra beveiligingslagen, hoewel leuk, niet nodig, aangezien antivirussoftware en een VPN het risico om gehackt te worden zullen verminderen.

  windows 11 features  

CPU

Tot nu toe blijven de minimale systeemvereisten hetzelfde voor zowel de Windows 11 Home- als de Windows 11 Pro-versie.

Windows 11 Pro-gebruikers zullen meerdere CPU-sockets ondersteunen om twee CPU’s mogelijk te maken met een gecombineerd aantal CPU-cores van 128. Windows Home ondersteunt slechts één CPU en 64 CPU-kernen.

  windows 11 minimum system requirements  

De limiet van een enkele CPU zou echter geen factor moeten zijn voor gamers, vooral met de verbeterde Game Mode en de nieuwe DirectStorage-functie, aangezien bronnen beter zullen worden beheerd tijdens het spelen van games.

 

RAM

Voor degenen die graag opscheppen over de hoeveelheid RAM die hun Gaming-PC heeft, ondersteunt Windows 11 Home 128 GB RAM, terwijl Windows 11 Pro tot 2 TB ondersteunt.

  where can i buy windows 11?  

Op dit moment is 128 GB meer dan de meeste gamers ooit zullen hebben, en het heeft geen zin om zoveel RAM te hebben als je je computer uitsluitend voor games gebruikt.

 

Prijs

Windows 11 Home is gratis voor degenen die Windows 10 al hebben en aan de systeemvereisten voldoen, terwijl Windows 11 Pro nog geen officiële prijs heeft.


 

SAMENVATTING


 

Windows 11 is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van Windows 10, en gamers zullen na het updaten enorme verbeteringen ontvangen.

Voor elke gamer zal Windows 11 Home de perfecte editie zijn om te gebruiken, aangezien Windows 11 Pro gericht is op bedrijven en geen extra voordeel biedt bij het draaien van games.


 

WINDOWS 11 OP ALLKEYSHOP


 

Als je meer informatie wilt over Windows 11 en zijn nieuwe functies, kun je er hier in ons artikel meer over lezen.

Windows 11 zal in de vakantie van 2021 worden gelanceerd, en je kunt op de hoogte blijven van al je gaming nieuws en goedkope Windows 11 CD sleutels, game codes, cadeaubonnen, antivirus software, en besturingssystemen kopen op Allkeyshop.

     

RELEVANTERE ARTIKELEN