Pixel Sundays: Homeworld 3 – Het Grootste Ruimteavontuur van het Jaar

11 februari 2024 om 09:06 in Gaming-nieuws met Geen reacties
Nieuws gepresenteerd door CDKeyNL

Samenvatting

 

Wat is Homeworld 3?

Homeworld 3 is een realtime strategiegame die zich afspeelt in de toekomst van de ruimte. Jij bent de commandant van je eigen vloot, waarmee je het universum wilt beschermen. Maar laten we bij het begin beginnen en iets dieper ingaan op het verhaal van Homeworld. Hiervoor moeten we een beetje terugkijken naar de geschiedenis van Homeworld. Aangezien het eerste Homeworld-spel werd uitgebracht in 2000, zullen we je geheugen snel opfrissen. Als je niet geïnteresseerd bent in het verhaal van de voorgangers, of geen spoilers wilt, moet je simpelweg overslaan naar het volgende deel om meer te leren over het spel zonder spoilers.

Homeworld 3

Verhaal van de Homeworld-spellen

Bij het starten van het spel wordt je een 4 minuten durende Cinematic Trailer getoond die je het verhaal van de vorige Homeworld spellen laat zien. Deze kun je natuurlijk hier bekijken, of gewoon verder lezen.


Op de planeet Kharak ontdekten de inwoners de overblijfselen van een 4000 jaar oud ruimteschip uitgerust met een hyperdrive. Samen met de drive vonden ze op het schip de Gidssteen, waarop verschillende dingen gegraveerd stonden. Een daarvan was een punt in de spiraalarm van de melkweg, de planeet Kharak, en een ander punt, dat ver weg was, ernaast stond het woord “Hiigara”, wat thuis betekent.

Geraakt door dit, is het doel van de Kharakianen duidelijk, ze willen het oorspronkelijke thuis van hun volk vinden, aangezien de bronnen op hun planeet sowieso schaars worden. Om deze reden beginnen ze met het bouwen van een kolonieschip dat 600.000 kolonisten kan vervoeren en is uitgerust met zijn eigen scheepswerf, waardoor het onderweg een hele vloot kan bouwen. Natuurlijk wordt de hyperdrive ook geïnstalleerd, waardoor het mogelijk is om zeer lange afstanden in korte tijd te reizen. Echter, de technologie van de Kharakianen is niet snel genoeg om de technologie van de hyperdrive te verwerken, waardoor wetenschapper Karan S’jet haar eigen brein aansluit op het moederschip en zo het bevel over de vloot overneemt.

Na het voltooien van het moederschip, wilden ze een kleine testvlucht van de hyperdrive maken naar een bondgenootschip, dat de drive verder zou verbeteren. Echter, bij aankomst was het schip al vernietigd. Nadat ze de aanvallers hadden verslagen en wilden terugkeren naar Kharak, werd de planeet vernietigd door een groot interstellair rijk, de enige overlevenden waren de passagiers en de 600.000 kolonisten, die al in cryoslaap waren. Om de overleving van de mensen te waarborgen, moeten ze tegen elke prijs worden beschermd. Nu was het nieuwe doel duidelijk, namelijk Hiigara, het oude thuis van de Kharakianen.

Op hun reis naar hun oude thuis, komt de vloot verschillende volkeren, vrienden en vijanden tegen. Sommigen ondersteunen hen zelfs en voorzien hen van informatie of beschermen het moederschip. Het rijk is in een burgeroorlog, waarbij de Kharakianen de kant van de ballingen kiezen. Toen ze eindelijk hun thuisplaneet bereikten, wachtte de keizer hen daar op, en een grote strijd begint. Dit eindigt met de aankomst van de galactische raad, die de Kharakianen op Hiigara erkent, waarmee de strijd eindigt. En zo eindigt het eerste deel van Homeworld, maak je geen zorgen, het verhaal van het tweede deel is wat korter.

Homeworld 3

In Homeworld 2 komt een nieuw ras in het spel, op zoek naar de 3 hyperspace-kernen die in de wereld bestaan. Het ras zijn de Vaygr, en hun leider Makaan gelooft dat als je alle 3 de hyperspace-kernen bezit, je de grote schepper Sajuuk kunt ontwaken. Hij heeft al één kern, de tweede is bij het neutrale en wijze volk van de Bentusi, en de laatste is bij de Kharakianen. Ze zijn momenteel deze kern aan het inbouwen in hun nieuwe moederschip “Trots van Hiigara”, dat bijna voltooid is.

Karan S’jet neemt opnieuw het bevel over de vloot, maar tijdens een testrun van het nieuwe moederschip wordt het ruimtedok van Tanis aangevallen door de Vaygr. Maar het moederschip weet te ontsnappen aan vernietiging. Nu willen ze Sajuuk vinden en de Vaygr voor zijn. Op hun reis spelen de Bentusi een zeer belangrijke rol, en een nieuwe soort wordt ontdekt, ouder en gevaarlijker dan alles daarvoor. Het hoogtepunt is de grote strijd aan het einde tegen de belegeraars. De Hiigaranen winnen deze strijd en kunnen weer in voorspoed leven op hun thuisplaneet.

We komen aan bij het begin van Homeworld 3, na een eeuw van voorspoed voor de Hiigaranen, falen hun portalen onverklaarbaar. Naast dit probleem, stort een gevaarlijke vijandelijke macht het sterrenstelsel in duisternis en vormt een ernstige bedreiging. In Homeworld 3 stap je in de rol van inlichtingenofficier Isaac Paktu en probeer je uit te vinden wat het probleem is met de portalen.


Gameplay van Homeworld 3

In Homeworld 3 begin je met zeer beperkte uitrusting en een zeer kleine vloot. Maar je kunt onderweg meer schepen bouwen door middel van het verzamelen van middelen, waardoor je vloot sterker wordt. Je hebt het bevel over je vloot en kunt hen de opdracht geven om aan te vallen. Het is belangrijk om strategische beslissingen te nemen om zo weinig mogelijk van je schepen te verliezen in zware gevechten, om middelen te besparen en niet veel zwakker te worden. Lok je vijanden in een hinderlaag waar je je verbergt in oude ruïnes of andere dingen die in de ruimte zweven. Je zult een 3D-gevecht ervaren waar er geen boven en onder in de ruimte is, dus je bent volledig vrij om je schepen te verplaatsen.

In de ruimte zijn er natuurlijk altijd onverwachte dingen waar je niets aan kunt doen. Asteroïdevelden of deeltjesstormen kunnen je treffen, wat je vloot sneller kan decimeren dan je kunt kijken, dus denk altijd een stap vooruit om jezelf en je vloot zo goed mogelijk te beschermen. Homeworld 3 werkt met de beste natuurkunde die momenteel beschikbaar is voor games, dus in de gevechten van Homeworld 3 is zicht je grootste vriend… of vijand. Als je erin slaagt om onopgemerkt onder je vijanden te komen en zo de eerste slag in een gevecht te leveren, kun je een enorm voordeel behalen. Gebruik dus alles wat tot je beschikking staat om je spannende gevechten te winnen.

Homeworld 3

Verbeterde Grafische Weergave

Dat de grafische weergave is verbeterd ten opzichte van de voorgangers is duidelijk. De originele Homeworld-spellen werden uitgebracht in 1999 en 2003. Hoewel er in 2015 een remaster van beide spellen was, kunnen deze niet tippen aan de moderne grafische weergave van Homeworld 3. Je kunt grafisch prachtige beelden verwachten van verre planeten en sterren, maar dat is niet alles wat er goed uitziet. De schepen zelf passen ook perfect in het plaatje. Kleine jagers vliegen langs de grote slagschepen en asteroïden in verschillende formaties, waardoor een prachtig beeld ontstaat.


Hoe is de Multiplayer in Homeworld 3?

Velen hebben al gehoord dat Homeworld 3 een coöperatieve modus zou hebben. Maar wat is precies de coöperatieve modus? Je kunt de oorlogsspellenmodus spelen met maximaal 3 vrienden. In deze Roguelike-modus moet je samen een willekeurige reeks gevechten vechten. Als je een gevecht wint, krijg je artefacten die je kunt gebruiken om je schepen te upgraden en zo nog sterker te worden. Dit gaat door voor vele gevechten totdat je niet meer mee kunt met de tegenstanders. Dit is een perfecte ruimte coöperatieve ervaring.

Maar natuurlijk hoeft het niet altijd vreedzaam te zijn tussen vrienden. Er is ook een PvP-modus. Hierbij gaat het erom wie de beste tactieken en de beste reflexen heeft. Je kunt menselijke spelers uitdagen in 1v1-duels, free-for-alls of teamgevechten. Het is vooral belangrijk om altijd goede dekking te hebben, zodat je niet meteen wordt uitgeschakeld door de volgende tegenstander.

Homeworld 3

Welke Studio Werkt aan Homeworld?

De originele Homeworld-spellen werden ontwikkeld door Relic Entertainment, bekend van hun werk aan Warhammer 40.000 en Company of Heroes. Relic Entertainment was betrokken bij de creatie van Homeworld 1, Homeworld: Cataclysm en Homeworld 2. Sinds 2012 heeft Gearbox de rechten op de Homeworld-serie overgenomen en van 2012 tot 2015 ontwikkelden ze een Remastered Collection van de eerste twee Homeworld-spellen. Gearbox Software staat vooral bekend om de Borderlands- en Brothers in Arms-serie.


Na de Remastered Collection werd Homeworld: Deserts of Kharak uitgebracht. Ontwikkeld door Blackbird Interactive, was dit het eerste spel van het bedrijf, dat zich 114 jaar voor de gebeurtenissen van Homeworld 1 afspeelt op de planeet Kharak. Dit spel ging over van ruimtegevechten naar planetaire conflicten. Na Homeworld: Deserts of Kharak, ontwikkelde Blackbird Interactive nog verschillende andere spellen, met name Hard Space: Shipbreaker en Minecraft Legends. Ze werken nu ook aan Homeworld 3.


Release van Homeworld 3

De release van Homeworld 3 is meerdere keren uitgesteld. Oorspronkelijk gepland voor de eerste helft van 2023, werd het vervolgens uitgesteld tot februari 2024. Het huidige schema is ingesteld voor 13 mei 2024. Met de demo nu speelbaar, is er hoop dat Blackbird Interactive het spel tegen mei zal voltooien. Hoewel langer wachten op een spel frustrerend kan zijn, is het beter dan het ontvangen van een bugrijk, onafgewerkt product dat de spelervaring verpest. Laten we hopen dat Blackbird Interactive een compleet spel aflevert in mei.


Test Homeworld 3 Gratis

Tijdens het Steam Next Fest is het mogelijk om de War Games Demo gratis te testen tot 12 februari. Wees er snel bij, want de demo is na die datum niet meer beschikbaar.


Edities van Homeworld 3 en Voorbestelling

Homeworld 3 is beschikbaar in 4 verschillende edities : Standaardeditie, Deluxe-editie, Vlootcommando-editie en Collector’s Edition. Voorbestellen van de Vlootcommando-editie of Collector’s Edition geeft je extra inhoud, skins en 72 uur vroege toegang, waardoor je het spel 3 dagen voor iedereen anders kunt spelen. Voor de beste voorbestelprijzen voor Homeworld 3, bekijk CDKeyNL, waar je aanzienlijk kunt besparen op videogame-aankopen.


Bespaar op Al Uw Toekomstige Games

CDKeyNL is de beste plek om topgames voor de beste prijzen te vinden. We hebben zelfs een browserextensie die je helpt de beste kortingscodes, coupons en laagste prijzen te vinden.
Download de extensie hier en bespaar op toekomstige aankopen!!!

Voor al het laatste nieuws over videogames, trailers en de beste deals, zorg ervoor dat u ons toevoegt aan uw favorieten.
Vind de beste en goedkoopste online deals voor CD-sleutels, gamecodes, cadeaubonnen en antivirussoftware van geverifieerde CD-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.


Blijf op de hoogte met CDKeyNL, abonneer je op ons op Google Nieuws.Lees dit bericht in :


Door Kilian Kilian

Meer Relevante Artikelen