Tencents Nieuwe Elden Ring Game: Niet Wat Je Verwachtte

9 februari 2024 om 19:00 in Gaming-nieuws met Geen reacties
Tencents Nieuwe Elden Ring Game: Niet Wat Je Verwachtte    

Volgens enkele recente bronnen, waaronder het Britse nieuwsagentschap Reuters, lijkt het erop dat een nieuw spel gebaseerd op het Elden Ring-universum is verschenen tussen de nieuwe projecten van de gigant Tencent.

Een onverwachte verrassing voor veel fans van de titel van FromSoftware die nog steeds reikhalzend uitkijken naar de uitbreiding Shadow of the Erdtree voor de titel.

De gaminggigant Tencent lijkt te werken aan een Elden Ring-game  

De achtergrond van Tencents Elden Ring

Tencent is een bekende naam in de gamingindustrie. De gigant domineert niet alleen de Chinese markt, maar heeft ook de afgelopen jaren naam gemaakt op de buitenlandse markt. Ten eerste is er de overname van Riot, de studio achter een van de meest gespeelde titels ter wereld, League of Legends. Ook opmerkelijk zijn de verschillende investeringen, waaronder een belang van 40% in Epic Games.

Echter, de afgelopen jaren heeft Tencent binnenlands sterke concurrentie ondervonden van kleinere studio’s die enkele van de meest populaire en winstgevende titels van het moment hebben geproduceerd. Dit heeft de gigant aangespoord om zijn investeringen te gebruiken om originele titels te creëren van beroemde IPs. En hier komt de titel van FromSoftware om de hoek kijken. Tencent bezit namelijk een aanzienlijk belang van 16,25% in de studio, zelfs meer dan Sony zelf.

 

Tencents Nieuwe Elden Ring: Free to play en microtransacties

Gezien het enorme succes dat de samenwerking tussen de beroemde schrijver George R.R. Martin, auteur van A Song of Ice and Fire, en FromSoftware, de vader van het soulslike-genre, heeft gebracht met Elden Ring, lijkt het erop dat Tencent de bekendheid van de titel wil gebruiken om stevige concurrentie te brengen op de Free to Play-markt. Zoals velen al weten, hanteert Tencent over het algemeen de Free to Play-formule met monetisatiesystemen om de game-services te behouden, die sterk de voorkeur hebben op de Chinese markt boven eenmalige aankopen.

Dus, wetende hun aanpak, is het redelijk om te denken dat Tencent het universum van Elden Ring als basis zal gebruiken om een volledig originele gameplay-titel voor te stellen. Een soort gameplay dat, met de Free to Play-formule en microtransacties, zou afwijken van de klassieke soulslike-methode en in plaats daarvan inspiratie zou putten uit open-wereldtitels zoals Genshin Impact.

 

De nieuwe Elden Ring van Tencent vs. Genshin Impact

Het lijkt erop dat deze nieuwe Elden Ring tot doel heeft de titel van Hoyoverse, Genshin Impact, voornamelijk op de mobiele markt uit te dagen. Een titel die, ondanks een zekere afname van spelers, blijft verbazingwekkende cijfers genereren. Deze afname van spelers, op zoek naar iets nieuws om te spelen en hopend meer aandacht en respect te krijgen van het ontwikkelingsteam, heeft een kleine kloof gecreëerd die veel nieuwe uitgevers proberen op te vullen met hun thematische titels.

Een titel met de naam van een prominente IP die gameplay of een benadering vergelijkbaar met die van Genshin Impact zou gebruiken, door vrij te verkennen spelinhoud aan te bieden en het Gacha-systeem te gebruiken met nieuwe personages en evenementen om de aandacht van het mobiele spelerpubliek vast te houden. Dit betekent echter niet dat de titel niet ook naar pc en mogelijk naar consoles zal komen, in gedachten houdend dat Genshin zelf een sterke gemeenschap heeft, juist vanwege de keuze voor meerdere platforms. We zullen verdere nieuws over dit onderwerp moeten afwachten, maar het is het vermelden waard welke potentiële impact zo’n titel zou kunnen hebben op mobiel gamen en spin-offtitels van belangrijke IPs.

Geruchten over een mobiele game in het Elden Ring-universum door Tencent  

KRIJG DE BESTE PRIJZEN VOOR XBOX GAME PASS DANKZIJ CDKEYNL

Download de gratis CDkeyNL Browserextensie en BESPAAR GELD

Voor al het laatste nieuws over videogames, trailers en beste deals, zorg ervoor dat je ons bij je favorieten zet.

Je kunt alle beste en goedkoopste online deals vinden voor cd-sleutels, gamecodes, cadeaub onnen en antivirussoftware van de geverifieerde cd-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.


| Om geen nieuws van Allkeyshop te missen, abonneer je op Google News.


Lees dit bericht in :


Door whizzerlow whizzerlow

MEER RELEVANTE ARTIKELEN