Windows 11 Gaming – alles wat je moet weten

4 oktober 2021 om 12:35 in Gaming News met no comments

Windows 11 wordt in oktober gelanceerd, en wij hebben alle essentiële informatie hierover verzameld en hier in dit artikel gezet, zodat je weet wat je kunt verwachten van Microsofts nieuwste besturingssysteem.

Door    Daniel  |  Sir_Magnetron  Sir_Magnetron

Lees dit bericht in :

 

IS WINDOWS 11 GOED VOOR GAMERS?


 

Als je het mij vraagt, is Windows 11 een must voor gamers.

  Is Windows 11 good for games?  

Microsoft heeft eindelijk het ondenkbare gedaan, ze hebben erkend dat gebruikers games spelen op hun besturingssystemen, en dan hebben we het niet over Solitaire en Minesweeper.

Dit is enorm voor Windows 11, want Microsoft heeft de CPU- en GPU-prestaties verbeterd, met vroege benchmarks die een 7% GPU- en 35% CPU-prestatiewinst laten zien ten opzichte van Windows 10, afhankelijk van de PC-hardware.

Maar wat maakt Windows 11 zo innovatief als het op gamen aankomt? Blijf lezen, dan vertellen we je alles wat je moet weten over Windows 11 en je games.


 

WAT IS DIRECTSTORAGE IN WINDOWS 11?


 

Een grote reden voor de verbeterde optimalisaties is een nieuwe Windows 11-functie genaamd DirectStorage.

  what is DirectStorage Windows 11?  

DirectStorage is een nieuwe technologie die game-assets veel sneller laadt, wat resulteert in vloeiendere framesnelheden, zelfs bij opstellingen met meerdere monitoren en wanneer je aan het multitasken bent.

Dit betekent dat als je een Twitch- of Youtube-streamer bent, je nu live kunt gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat je frames wegvallen door render vertraging.

De functie is al geïntegreerd in de Xbox Series X- en Series S-consoles en heeft geholpen bij de laadtijden, omdat gegevens sneller worden overgezet vanaf de NVMe SSD.

DirectStorage verwijdert de CPU uit de gegevensoverdracht en geeft de grafische kaart directe toegang tot de SSD, wat betekent dat er geen knelpunt is en de CPU aan andere dingen kan werken.

Dankzij deze nieuwe technologie kunnen grotere games, zoals games met een open wereld en MMO’s, sneller gegevens laden zonder dat de grafische kaart hoeft te stoppen en te wachten op gegevens.

Aanvankelijk verklaarde Microsoft dat DirectStorage een exclusieve Windows 11-functie zou zijn; ze zijn echter naar buiten gekomen en hebben gezegd dat het nu beschikbaar zal zijn op Windows 10, maar ook langzamer zou zijn.


 

WAT IS AUTO HDR OP WINDOWS 11?


 

High-Dynamic Range (HDR) is een video beeldvormingstechniek die lichte en donkere afbeeldingen gedetailleerder maakt.

  how do i enable auto HDR Windows 11?  

HDR biedt een realistische ervaring omdat het nauwkeurig kan repliceren wat het menselijk oog kan zien.

Games zullen realistischer en meeslepender aanvoelen dankzij het grotere kleur- en luminantie bereik, waardoor lichten warm en helder lijken en schaduwen griezelig donker aanvoelen.

Auto HDR werkt automatisch alle games bij die met DirectX 11 en DirectX 12 zijn gebouwd.

Dit betekent dat al je oude favorieten, zoals Skyrim, DOOM 64, Rocket League en DayZ, allemaal zullen profiteren van realistischere beelden.

Zij zijn echter niet de enigen, want meer dan 1000 games in de Microsoft Store zijn ook ingesteld om te profiteren van HDR.

Opmerking: als je optimaal wilt profiteren van automatische HDR, heb je ook een tv of monitor nodig die geschikt is voor HDR.


 

MOET IK ANTI-CHEAT TPM 2.0 EN SECURE BOOT INSCHAKELEN?


 

De laatste weken is er veel te doen geweest over Trusted Platform Module (TPM) en wat dit betekent voor Windows 11.

  Do I need Windows 11 to play VALORANT?  

TPM is een chip die op je moederbord zit en gevoelige informatie op je computers beschermt, zoals onversleutelde gegevens en wachtwoorden.

Het lijkt er nu echter op dat game-ontwikkelaars eisen dat Windows 11-gebruikers TPM 2.0 en Secure Boot ingeschakeld hebben om hun games te kunnen spelen.

Het nieuws brak voor het eerst met RIOT toen zij de beslissing aankondigden om iedereen die VALORANT op Windows 11 speelt te dwingen de functies in te schakelen om een vertrouwd online platform voor spelers te garanderen.

De nieuwe anti-cheat maatregelen betekenen dat bedrijven niet alleen je account en IP-adres kunnen bannen, maar nu ook je machine kunnen bannen door gebruik te maken van de TPM.

En voor het geval je het je afvraagt, dat verbod kan niet worden gewist of gewijzigd.

Het klinkt misschien een beetje extreem, maar als je niet vals speelt en ook klaar bent met klagen over hackers in je games, kun je heel snel veel eerlijkere online lobby’s verwachten.

Je kunt meer lezen over Windows 11 en gamen in een eerder artikel van ons hier.


 

IS DE MICROSOFT STORE BETER OP WINDOWS 11?


 

De Microsoft Store is niet nieuw voor de Windows-besturingssystemen, maar met Windows 11 wordt hij geleverd met ondersteuning voor Win32, .NET, UWP en Electron.

  best games on Microsoft Store?  

Hij wordt zelfs geleverd met thema’s en extensies voor Microsoft Edge.

De nieuwe look van de winkel brengt het in lijn met mobiele apparaten en de Xbox-consoles, en je kunt er apps vinden zoals Disney+, TikTok, Zoom en Adobe Creative Cloud.

De belangrijkste opmerking over de nieuwe Microsoft Store is dat deze nu downloads en installaties van videogames kan beheren zonder je af te leiden van wat je aan het doen bent.

Het doet het allemaal in een meer gestroomlijnde en responsieve ervaring.


 

HEEFT WINDOWS 11 XBOX APP-INTEGRATIE?


 

Op dit moment moet je op Windows 10 de Xbox-app downloaden en installeren vanuit de Microsoft Store, waardoor de toegang tot je games een langzame en soms pijnlijke ervaring wordt.

  Can I talk to my Xbox friends on Windows 11?  

Windows 11 stroomlijnt alles door de Xbox-app, xCloud en Game Pass rechtstreeks te integreren in het besturingssysteem.

Wanneer Windows 11 wordt gelanceerd, heb je rechtstreeks vanuit het besturingssysteem toegang tot de games, game pass, abonnementen en Xbox socials.


 

KAN IK ANDROID APPS DOWNLOADEN OP WINDOWS 11?


 
 

Een van de grootste en spannendste aankondigingen voor mij met Windows 11 was dat Android-apps geïntegreerd zouden worden met het besturingssysteem.

  how do I download Android apps on Windows 11?  

Dit is groot nieuws en betekent dat je nu Android-apps en -games kunt draaien op je Windows 11-pc zonder dat je daarvoor extra software nodig hebt, inclusief het sideloaden van Android APK’s.

Je kunt de Amazon Appstore vinden in de Microsoft Store. Deze zal echter niet beschikbaar zijn op 5 oktober, wanneer Windows 11 wordt gelanceerd, maar zal een kleine vertraging hebben.


 

ZIJN ER WIDGETS OP WINDOWS 11?


 
 

Samen met de geïntegreerde Android-apps zijn er verbeterde bureaublad widgets en zijbalken voor Windows 11.

  How do I activate Widgets on Windows 11?  

Deze widgets kunnen worden gepersonaliseerd door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken, en je kunt widgets toevoegen voor zaken als het weer, de agenda en zelfs esports-nieuws.

De widgets zijn een manier om je ervaring te verbeteren en volgen opnieuw het mobiel-gerichte gevoel dat Microsoft heeft gekozen met het Windows 11 OS.


 

WAT ZIJN DE MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN VOOR WINDOWS 11?


 

Hieronder volgen de minimale systeemvereisten voor Windows 11:

Windows 11 minimum systeemvereisten:

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) of sneller met twee of meer cores op een compatible 64-bits processor of System on a Chip (SoC)
  • Geheugen: 4 Gigabyte RAM
  • Opslag: 64 Gigabyte of groter opslagapparaat
  • Systeem firmware: Unified Extensible Firmware Interface, geschikt voor Secure Boot
  • TPM: Vertrouwde platform module (TPM) versie 2.0
  • Grafische kaart: DirectX 12-compatible grafische kaart / WDDM 2.x
  • Beeldscherm: >9″ met HD-resolutie (720p)
  • Internetverbinding Microsoft-account en internetverbinding vereist voor installatie voor Windows 11 Home

 

WINDOWS 11 GOEDKOPE CD-SLEUTELS OP ALLKEYSHOP


 

Haal Windows 10 vandaag nog in huis tegen de beste prijs, en upgrade het gratis naar Windows 11 wanneer het beschikbaar komt!

 

   

RELEVANTERE ARTIKELEN