Windows 11 Pro-sleutel: Retail vs. OEM-ontleding

1 april 2024 om 21:01 in Editie, Gaming-nieuws met Geen reacties

Verken de verschillen tussen een Windows 11 Pro retail en OEM-sleutel. We breken de voor- en nadelen uiteen om het gemakkelijker te maken voor gamers om te beslissen welke Windows 11-sleutel het beste voor hen is.

Windows 11 Pro-sleutel

Windows 11 Pro vs Home-sleutel voor gamers – Welke is beter?

Het is essentieel om te beslissen welke Windows 11-sleutel het beste bij je past om het meeste uit je pc en je gaming-setup te halen. Je ziet misschien woorden als “retail” en “OEM” genoemd bij het kopen van een cd-sleutel en je afvragen wat de verschillen zijn en welke je moet kopen.

Geen zorgen, we zullen het voor je opsplitsen in voor- en nadelen voor zowel retail- als OEM-sleutels en ze vergelijken, zodat je niet alleen de verschillen begrijpt, maar ook hoe elk meer kan doen met je pc.

Verschillen tussen Retail- en OEM-Windows 11-sleutel

Op het eerste gezicht realiseren velen zich misschien niet dat er verschillen zijn tussen Windows 11 Pro retail en OEM-sleutels. In werkelijkheid zijn er echter verschillende verschillen die van invloed zullen zijn op hoe je je systeem kunt gebruiken en hoe gemakkelijk het is om ondersteuning van Microsoft te krijgen en je licentie over te dragen.

Voor gamers is het belangrijk dat het besturingssysteem van hoge kwaliteit is, in staat is om alle functies onder zware belasting uit te voeren en lang meegaat terwijl het betaalbaar is. Hieronder vind je de voor- en nadelen van zowel retail- als OEM-sleutels om je te helpen de verschillen te begrijpen.

Windows Pro Retail-sleutel:

Voors

 • Flexibiliteit: Je kunt je Windows 11 Pro retail-sleutel overdragen naar een nieuwe pc wanneer je een upgrade uitvoert, zodat je geen nieuwe cd-sleutel of licentie hoeft te kopen wanneer je nieuwe hardware koopt. Om dit te doen, moet je het eerst deactiveren op je oude pc voordat je de code invoert in het Windows Activision-scherm op de nieuwe pc.
 • Overdraagbaar: Met een retail-sleutel kun je niet alleen de licentie overdragen naar je nieuwe gaming-pc, maar ook aan iemand anders schenken door deze eerst op je pc te deactiveren en de sleutelcode aan hen te geven (controleer altijd je licentieovereenkomst).
 • Cadeau: Omdat je een sleutelcode koopt, kun je beslissen op welk systeem je die versie van Windows installeert. Dat maakt het een perfect cadeau-idee voor een vriend of geliefde die overweegt om een nieuwe pc te bouwen of te kopen.
 • Ondersteuning: Doordat het een Windows-licentie is die in de winkel is gekocht, is het veel gemakkelijker om tijdens het installatieproces en daarna ondersteuning te krijgen van Microsoft dan met een OEM-sleutel.
 • Kenmerken: Een Windows 11 retail-sleutel bevat de volledige Windows 11-licentie, met alle updates, functionaliteiten en kenmerken die je zou verwachten.

Nadelen

 • Kosten: Vanwege de flexibiliteit en het feit dat je de licentie naar zoveel machines kunt overdragen als je wilt (geactiveerd op één pc tegelijk), kan een Windows 11 retail-sleutel iets duurder zijn dan een OEM-sleutel.

Windows Pro OEM-sleutel:

Voors

 • Betaalbaarheid: Windows 11 OEM-sleutels worden meegeleverd op vooraf gebouwde machines, waardoor het een goedkopere optie is voor zowel gamers als fabrikanten.
 • Vooraf geïnstalleerd: Al vooraf geïnstalleerd op je gaming-pc, vereist het geen tijd van jou om te activeren, registreren of installeren. Het is gewoon klaar voor gebruik.

Nadelen

 • Niet-overdraagbaar: Een OEM-sleutel is geregistreerd op de enkele pc waarop het is geïnstalleerd, wat betekent dat je de sleutel niet kunt meenemen wanneer je een upgrade uitvoert, waardoor je een nieuwe licentie moet kopen.
 • Beperkte ondersteuning: Helaas, als je problemen ondervindt met het systeem of de licentie, is het moeilijk om ondersteuning te krijgen van Microsoft, omdat ze je vaak doorverwijzen naar de fabrikant die je de pc heeft verkocht. Dit kan zowel frustrerend als traag zijn.
 • Gebrek aan functies: OEM-sleutels worden vaak geleverd met bepaalde functies vergrendeld omdat fabrikanten vaak licenties zo goedkoop mogelijk kopen (controleer altijd of het de functies heeft die je wilt en of het ideaal is voor gaming).
 • Lage kwaliteit: Goedkoper betekent lagere kwaliteit en helaas kunnen lage kwaliteit onderdelen een systeem vertragen, inclusief een OEM-sleutel die niet geschikt is voor het beoogde doel.

Conclusie: Is Retail Windows 11-sleutel beter voor gaming?

Kortom, het kopen van een OEM-sleutel die wordt meegeleverd met je gaming-pc is niet het einde van de wereld, omdat het goedkoper is en een goede waarde kan zijn.

Maar voor degenen die hogere kwaliteit willen, volledige functionaliteit, de mogelijkheid om hun Windows 11-licentie over te dragen wanneer ze upgraden of van machine veranderen, of verbeterde klantenondersteuning rechtstreeks van Microsoft willen, zal de retail-sleutel je de beste waarde voor je geld bieden.

Waar goedkope Windows 11 Pro-sleutels voor pc kopen

Op zoek naar de beste prijzen voor Windows 11 Pro-sleutels? Bekijk onze winkelpagina’s en vergelijk de prijs van Windows 11 voor een betere deal!

VERGELIJK GAME-SLEUTELPRIJZEN EN BESPAAR GELD OP CDKeyNL

Download gratis de Allkeyshop-browserextensie – BESPAAR GELD

Voor al het laatste videogamenieuws, trailers en beste deals, zorg ervoor dat je ons als favoriet markeert.
Je vindt alle beste en goedkoopste online deals voor cd-sleutels, gamecodes, cadeaubonnen en antivirussoftware van de geverifieerde cd-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.

Om geen nieuws over Allkeyshop te missen, abonneer je op Google Nieuws.

Lees dit bericht in :

Door Daniel Burrows Daniel


MEER RELEVANTE ARTIKELEN