Word een Pro Gamer: Waar te beginnen met esports coaching

28 juli 2021 om 11:50 in Gaming News met no comments

Heb je ooit te horen gekregen dat je een ongelooflijke gamer bent, maar weet je niet zeker of je hebt wat nodig is om op professioneel niveau te gaan? Er zijn trucs en strategieën die pro gamers en pro esports coaches graag met je delen om van jou een uitzonderlijke overwinnaar te maken.

Door      Nathalie  |  Sir_MagnetronSir_Magnetron

Lees dit bericht in :

Gamer winning in front of computer  

WAAROM PROFESSIONEEL GAAN


 

Heel simpel, je wilt betaald krijgen om te doen waar je van houdt. Wie wil dat niet?! Voorbij zijn de dagen dat het spelen van games niet werd gezien als een mogelijke carrière. En een goedbetaalde ook nog. Nu is het algemeen bekend dat professionele esports een enorme vlucht hebben genomen waardoor de atleten net zo goed betaald worden als de profs van andere grote sportcompetities. Stel je voor dat je ontelbare uren Dota 2 of League of Legends speelt zonder dat iemand in de familie van beneden schreeuwt dat je een stabiele carrière moet krijgen!

  Prize cheque for 1st place at i63  

We hebben mensen als Johan “N0tail” Sundstein en Vincent “Biofrost” Wang hun eigen huizen zien kopen voordat ze 30 waren. En voor die tijd hadden ze geweldige gaming faciliteiten of huizen om te wonen en te trainen met hun team. Dit alles gebeurde echter niet van de ene dag op de andere voor onze keyboard masters. Ze hebben goed getraind, goede professionele coaches gehad, en er echt tijd in gestoken om hun games onder de knie te krijgen.

Ja, ze zijn op high-tier competities met grote prijzenpotten, maar het betekent niet dat je niets krijgt als je speelt voor de talloze low-tier of casual toernooien in uw omgeving, school of online. Je kunt ook het geluk hebben om je eigen aanhang te scoren, te verdienen aan streaming en getekend te worden door een bestaand esports team. Plus als je nog op school zit, zijn er weinig esports beurzen die rondhangen.


 

WAAROM EEN COACH NEMEN


 

Voordat we verder gaan, laten we het hebben over de olifant in de kamer. Je kunt beter worden door uren te gamen, verschillende gameplays te vergelijken en strategieën van verschillende gamers te begrijpen. Dat is wat iedereen heeft gedaan om beter te worden. Maar net als bij elke andere sport of activiteit, kom je op een punt dat je vastloopt of achterblijft bij je maten. Uiteindelijk is geen enkele grote atleet zover gekomen zonder de hulp van zijn coach.

  André Guilhot watching over his team during a competition  

Een coach geeft je feedback die je misschien niet in je eigen perspectief ziet. Hij zal je precies vertellen wat je verkeerd doet en hoe je je huidige spel kunt verbeteren. Een coach, of het nu voor een team is of alleen voor jou, is als een vader en moeder in één die je pusht om beter te worden in videospelletjes. Ook helpen sommige coaches je niet alleen met het verbeteren van je spelstrategie, maar plannen en leren ze je ook welke maaltijden en snacks je moet eten voor optimale spelprestaties.


 

WAAR TE BEGINNEN MET ESPORTS COACHING


 

Gamer Sensei

Er zijn tal van esports coaching lessen en trainingen beschikbaar online en op scholen. Maar aangezien de meesten van ons opgesloten zitten, zijn de online lessen en gidsen het handigst. Een van de populaire is Gamer Sensei. Hun coaches zijn door hun rigoureuze vijf-stappen applicatie proces gegaan om de kwaliteit van hun roaster te garanderen. Harry “Darz” Darwin is een van hun coaches die ook de hoofdcoach is voor Pro Team Enterprise Gaming en een Fortnite esports speler.

Gezien zijn indrukwekkende CV, zat hij bij de premium coaches van de website. In dit artikel op The Mancunion, krijg je een idee van wat zijn manier van lesgeven is en een algemeen gevoel van wat hij wil dat je leert. Helaas voor niet-Engels sprekende Fortnite strijders, doet hij alleen engelse lessen. Maar Gamer Sensei heeft een grote line-up van coaches in verschillende talen. De lessen zijn beschikbaar in 23 esports games, waaronder DOTA 2, CS:GO, en League of Legends.

  Gamer Sensei Review
 

Behendigheid afgetopt

Skill Capped is een van de meest erkende esports coaching bedrijven die cursussen aanbieden. Als je al gratis een hoop kunt leren en hoger kunt ranken op hun YouTube-kanaal, stel je dan eens voor wat je voor hun abonnement kunt krijgen. Het bedrijf heeft 55 coaches en bijna 300 cursussen verspreid over 3 grote esports games: League of Legends, Valorant, en World of Warcraft. Je kan enkele Skill Capped reviews bekijken op Reddit of op YouTube zoals deze

  Skill Capped full refund guarantee
 

Williams Esports Academy

Deze esports coaching service is gereserveerd voor gamers die een professionele carrière in race esports op het oog hebben. Hun coach line-up is zeer indrukwekkend, want het omvat Moreno Sirica (iRacing Porsche Sprint Challenge race winnaar (Silverstone)) en Álvaro Carretón (Top 10 F1 Esports 2019) die beide top tier zijn in hun respectievelijke circuits. Veel van hun coaches zijn tweetalig, dus als je niet vertrouwd bent met engels, zal er een coach voor je zijn in je moedertaal. Aangezien W.E.A. één-op-één lessen aanbiedt met hoog aangeschreven profs, is het een beetje aan de premium kant. Er is wel een couponcode-invoer dus als je het geluk hebt er een te kennen, dan is dat perfect!

 

 

GamerzClass

Er is veel tractie voor Gamerzclass in de esports coaching industrie voornamelijk vanwege de pro gamers die ze als coaches hebben. Als je lid bent en speciale toegang hebt tot de beste van de beste van DOTA 2, FIFA, League of Legends, en CS:GO, is het moeilijk om niet te verbeteren. Een van de meest opmerkelijke masterclasses die ze hebben is van DOTA legende Johan “N0tail” Sundstein waarvan sommige delen nog steeds gratis te bekijken zijn hier.

Gamerzclass biedt verschillende coaching platforms, afhankelijk van het spel. Het bestaat meestal uit masterclasses en live sessies. Op het moment van schrijven zijn er echter alleen met FIFA één-op-één lessen beschikbaar.

  FIFA personal coaching rates
 

L2p League

Afgezien van hun 4,9 rating op TrustPilot, zijn ze ook de enige in deze lijst die team coaching aanbieden voor League of Legends. Dit is perfect voor een beginnend esports team dat niet veel budget heeft om een fulltime coach in te huren. Bovendien zijn tijdzones en talen geen probleem omdat ze lessen hebben in elke regio van de wereld. De flexibiliteit die L2p Leagues biedt is er zeker een om op te merken.

  L2p League Team Coaching
 

Zou jij overwegen een esports coach in te huren als je besluit professioneel te worden?

Lees meer: 15 van de beste eSports games en vergelijk de prijzen

   

RELEVANTERE ARTIKELEN