Pixel Sundays: Elden Ring Uitgelegd – De Lore en Geschiedenis Onthuld

9 juni 2024 om 11:06 in Gaming-nieuws met Geen reacties
Elden Ring

Samenvatting


Wat is Elden Ring?

Elden Ring is een Soulslike-spel van FromSoftware, de ontwikkelaars van de Dark Souls-spellen en andere bekende Soulslike-titels zoals Bloodborne en Sekiro Shadows Die Twice. Het is de nieuwste Soulslike van FromSoftware, die slechts een paar jaar geleden is uitgebracht. Dit spel was vanaf het begin erg populair en werd terecht het spel van het jaar 2022.

Maar nu is Elden Ring na twee jaar weer helemaal in de hype. De reden daarvoor: de nieuwe en eerste Elden Ring DLC Shadow of the Erdtree. Deze DLC zal, zoals gebruikelijk voor FromSoftware, groot zijn en veel nieuws in het spel brengen, maar daarover later meer. Laten we eerst beginnen met het hoofdspel.

Elden Ring

Elden Ring

Zoals gezegd, Elden Ring werd uitgebracht in 2022, om precies te zijn op 25 februari, voor PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One. Dit spel ontstond uit de wens van hoofdontwikkelaar Hidetaka Miyazaki, die wilde samenwerken met George R.R. Martin, bekend van A Song of Ice and Fire (Game of Thrones). Bij Elden Ring heeft George R.R. Martin gezorgd voor de achtergrondverhaal en mythologie. Het spel genoot zoals eerder vermeld van grote populariteit. Binnen een jaar werd het spel meer dan 20 miljoen keer verkocht.

Verhaal van Elden Ring

Het volgende deel bevat enkele spoilers voor het Elden Ring-verhaal. Als je niet gespoiled wilt worden, kun je gewoon hier klikken om het deel over het verhaal over te slaan.

Elden Ring

Laten we naar het verhaal van Elden Ring gaan, dat zoals eerder vermeld grotendeels is ontworpen door George R.R. Martin. Velen die ook Elden Ring hebben gespeeld, zullen denken: Was er een verhaal? Ja, er is echt een verhaal in Elden Ring, maar het is niet relevant om het spel te spelen. Veel spelers ontdekken gewoon de open wereld van Elden Ring en vechten tegen talloze bazen. Om het verhaal van Elden Ring direct in het spel te volgen, moet je een gids bekijken over hoe je het spel “juist” uitspeelt. Alleen zo krijg je het volledige en chronologische verhaal, waarin enkele NPC’s en natuurlijk de Elden Ring een grote rol spelen.

Het verhaal van Elden Ring speelt zich af in de Lands Between. Deze wereld werd geregeerd door de goddelijke koningin Marika en haar man Godfrey, de eerste Elden Lord. Ze hadden hun macht door de Elden Ring, een krachtig goddelijk artefact. Dit behield de orde in de wereld en werd beschermd door de Erdtree.

Elden Ring

Maar toen begon de ramp, bekend als de “Shattering”. Dit gebeurde allemaal in de “Nacht van de Zwarte Messen”, toen enkele moordenaars verschillende halfgodkinderen van Marika vermoordden, waaronder haar eerstgeborene Godwyn de Gouden. Omdat Marika haar geloof had verloren en vrij wilde zijn, vernietigde ze de Elden Ring en werd als straf opgesloten in de grote Erdtree om als volgende vat voor de Elden Ring te dienen. Maar dit leidde tot een oorlog tussen de overgebleven halfgoden, een oorlog om de fragmenten van de Elden Ring, de Grote Runen. Met deze runen wilde iedereen de ring weer in elkaar zetten om de macht van de Elden Lord te verkrijgen. Maar door deze machtsstrijd werden de Lands Between verwoest en ontstond er een 5000 jaar durende oorlog die nooit eindigde en nooit een winnaar opleverde.

Maar de orde moet worden hersteld. Daar is maar één manier voor: er moet een nieuwe Elden Lord komen die de Elden Ring herstelt. En zo kom jij in het spel, in de rol van een Tarnished. De Tarnished is een verbannen krijgerskaste die ooit de genade van de Erdtree had verloren en nu terug naar de Lands Between werd geroepen. De Tarnished hebben de taak gekregen om de Grote Runen te verzamelen en de Elden Ring te herstellen. Hierdoor worden ze de nieuwe Elden Lord en kunnen ze de orde in de wereld herstellen.

Op weg om alle Grote Runen te vinden, kom je verschillende personages tegen die je daarbij willen helpen. Als eerste ontmoet je Melina, die een partnerschap voorstelt om je op je reis naar de Erdtree te ondersteunen. Maar ook Ranni, een van de drie heksen, biedt je een partnerschap aan.

Elden Ring

De Tarnished realiseert zich tijdens het spel dat de Elden Ring hem de macht geeft om de wereld naar zijn wens te vormen als hij echt Marika’s lichaam als vat gebruikt. Elden Ring heeft in totaal 6 verschillende eindes. Om alle prestaties te behalen, heb je drie van deze eindes nodig, dus om 100% van de prestaties te behalen, moet je het spel drie keer uitspelen, wat helemaal niet eenvoudig is.

Gameplay

Elden Ring is een klassiek Soulslike. Dus, elke vijand vormt een bedreiging en kan je met een paar slagen doden. Maar je kunt natuurlijk sterker worden. Door het verslaan van vijanden krijg je Runen. Deze runen kun je gebruiken om je personage te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld je gezondheid of uithoudingsvermogen verbeteren of je kracht vergroten. Je wapens schalen met bepaalde vaardigheden, waardoor je meer schade aanricht. Deze wapens kun je ook verder verbeteren met edelstenen bij de smid. Maar ook het gebruik van magie is mogelijk in Elden Ring, zo kun je bijvoorbeeld helpers oproepen of je vijanden op grotere afstanden verwonden.

Elden Ring

Maar naast de normale vijanden zijn er in Elden Ring natuurlijk ook brute baasgevechten, waarin je meer dan 100 keer kunt sterven. In totaal zijn er meer dan 160 bazen die je in de wereld kunt vinden, maar bijna allemaal zijn optioneel. Als je het precies bekijkt, is het alleen nodig om vier van deze bazen te verslaan om het spel uit te spelen. Omdat het een open wereldspel is, kun je veel bazen volledig overslaan. Maar laten we het hebben over de prachtige open wereld van Elden Ring.

In Elden Ring vertelt niemand je wat je moet doen; je kunt gaan waar je wilt en daar nieuwe dingen ontdekken en bazen vinden. Daarbij loop je door verschillende scenario’s die allemaal adembenemend en prachtig zijn. Om sneller door de wereld te reizen, heb je een rijdier, van wiens rug je ook kunt aanvallen. Omdat het een open wereldspel is, kun je anders dan bij Dark Souls ook zonder een rustplaats je genezingsflessen weer vullen. Als je hele vijandengroepen verslaat, vullen je genezingsflessen zich gedeeltelijk weer aan. Hierdoor ben je niet afhankelijk van het zo vaak terugkeren naar Sites of Grace om te genezen.

Elden Ring DLC Shadow of the Erdtree

Laten we het nu hebben over de Elden Ring DLC Shadow of the Erdtree, die op 21 juni uitkomt voor PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One. De DLC Shadow of the Erdtree werd aangekondigd op 28 februari en heeft veel fans enthousiast gemaakt. Helaas zal deze DLC niet gratis zijn. Elden Ring Shadow of the Erdtree zal 39,99 € kosten, maar later zal ik je een manier laten zien om nog meer te besparen.

Elden Ring

Wie FromSoftware kent, weet dat de DLC’s altijd behoorlijk groot zijn en veel nieuws in het spel brengen, en zo zal het ook zijn met Shadow of the Erdtree.

Je kunt twee geheel nieuwe gebieden verwachten: het Land of Shadow, een plek die wordt verborgen door de Erdtree waar de godin Marika voor het eerst voet zette. In dit land ontdek je veel donkere geheimen van de wereld en ontmoet je andere personen die de voetsporen van Marika volgen. Het tweede gebied is Belurat, een nieuwe kerker. Maar dat is natuurlijk niet alles. Naast nieuwe gebieden zijn er 8 nieuwe wapentypes, drie nieuwe grote bazen, 9 nieuwe spreuken, nieuwe bepantseringen, nieuwe NPC’s en nog veel meer.

Laten we het hebben over de nieuwe wapentypes. In het basisspel waren er al 30 verschillende wapentypes en in totaal 309 wapens. Maar nu komen er nog eens 8 wapentypes bij. De nieuwe wapentypes zijn: lichte grote zwaarden, grote katana’s, parfumflessen, beestenklauwen, vechtkunsten, omgekeerde zwaarden, werpwapens en stootschilden.

Elden Ring

De DLC brengt ook enkele nieuwe mechanieken, zoals de nieuwe level-scaling-mechaniek. Deze mechaniek is volledig optioneel; als je denkt dat deze het spel te veel beïnvloedt, kun je het volledig negeren. Maar laten we eerst bespreken hoe het werkt. Je kunt nu “Scadurtree Fragments” vinden. Zodra je deze hebt, verschijnt er een nieuwe optie bij de Sites of Grace. Hier kun je je niveau in “Scadurtree Blessing” verhogen. Hierdoor wordt de schade die je aanricht hoger en ontvang je zelf minder schade. Deze kracht heb je echter alleen in het Land of Shadow; zodra je het verlaat, verlies je deze kracht weer.

Ook de spirit ashes in Elden Ring zijn voor Shadow of the Erdtree iets aangepast. Je kunt nu spirit ashes en summoning verhogen tot een niveau boven +10. Hierdoor blijven ze voor de DLC verder schalen. Maar ook dit is puur optioneel en hoeft niet gedaan te worden.

Bespaar op Elden Ring en Shadow of the Erdtree

Ben je geïnteresseerd in Elden Ring of wil je Elden Ring Shadow of the Erdtree kopen voor de beste prijs? Dan moet je zeker eens kijken op CDKeyNL. CDKeyNL vergelijkt de prijzen van videogames bij meer dan 60 geverifieerde verkopers voor jou. Op deze manier kan CDKeyNL je altijd vertellen waar je het gezochte spel voor de beste prijs kunt vinden. Hieronder hebben we de prijzen van Elden Ring en Shadow of the Erdtree direct voor je vergeleken. Bespaar nu op al je spellen met CDKeyNL.

CDKeyNL DEKT JE IN MET DE BESTE BESCHIKBARE AANBIEDINGEN

Download de gratis CDKeyNL browserextensie – BESPAAR GELD

Om op de hoogte te blijven van het laatste videogamenieuws, trailers en beste aanbiedingen, voeg ons toe aan je favorieten.
Je vindt alle beste en goedkoopste online aanbiedingen voor CD-sleutels, spelcodes, cadeaubonnen en antivirussoftware van de geverifieerde CD-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.

Om geen nieuws van CDKeyNL te missen, abonneer je op ons op Google News.

Lees dit bericht in :


Door Kilian Kilian


Meer relevante artikelen