Baldur’s Gate 3 komt eindelijk naar de Xbox in December

18 november 2023 om 19:00 in Gaming-nieuws met Geen reacties

Lees dit bericht in :

 

Baldur’s Gate 3 is het derde en nieuwste deel van de serie, uitgebracht in 1998 met het eerste spel van Bioware, met Overhaul Games voor het tweede spel in 2013 en uiteindelijk met dit nieuwe hoofdstuk van Larian Studio in 2023.

Het hoeft geen betoog dat Baldur’s Gate 3 een enorm succes is geworden, snel stijgend in de ranglijsten van de meest gespeelde en goed ontvangen titels van 2023, ondanks de release in de tweede helft van 2023. En de invoer komt eindelijk deze december naar de Xbox Series-consoles volgens Larian zelf.

Baldur’s Gate 3 Series X/S artwork  

Wat Baldur’s Gate 3 bijzonder maakt


 

Het spel, vaak beschreven door het enthousiaste team van Larian, was een enorme stap vooruit ten opzichte van de vorige titels met 2D-visuals. En omdat het team bekend staat om hun geweldige werk aan de Divinity-serie, een aspect dat zichtbaar is in Baldur’s Gate 3. Wat spelers vonden in Baldur’s Gate 3 was een geweldige RPG-titel in de oude stijl, die experimenteren met klassen en vaardigheden mogelijk maakte, maar vooral indrukwekkende interacties met verschillende NPC’s. Baldur’s Gate 3 laat spelers in de ware zin van het woord rollenspelen met een mate van vrijheid en interactie die nog nooit eerder is gezien.

Dat in combinatie met een ontvankelijke ontwikkelaar die hard heeft gewerkt en aandacht heeft besteed aan de diverse feedback van de community, heeft geholpen het spel van Early Access naar een volledige game-uitgave te brengen in ongeveer 3 jaar. Een benadering die geprezen en geëmuleerd zou moeten worden door veel andere AAA-ontwikkelaars en uitgevers, maar in plaats daarvan werd berispt. Voor het daadwerkelijk geven om hun product en community.

Baldur’s Gate 3 de ultieme rpg-ervaring

 

Releasedatum en bevestiging


 

Als titel in vroegtijdige toegang was Baldur’s Gate 3 aanvankelijk alleen beschikbaar op de pc, maar het team drong erop aan en bevestigde de release op de Xbox Series-consoleplatforms op een later tijdstip. Dit was voornamelijk te wijten aan de beperkte mogelijkheden van de Series S ten opzichte van de Series X en PS5, wat de release vertraagde en wat werk vereiste om de ervaring prettig te maken op de kleinere Xbox-console. Met recente bevestiging van de aankondiging die plaatsvond tijdens The Game Awards van dit jaar voor een bevestigde releasedatum, namelijk 8 december 2023.

Larian Studios Xbox aankondigingstweet  

Nog een bevestiging komt in de vorm van de aankondiging van de Baldur’s Gate 3: Deluxe Edition voor pc, PS5 en Xbox Series S/X. Verwacht om te worden verzonden in het eerste semester van 2024 en verpakt met fysieke en digitale extra’s (inclusief de inhoud van de Digital Deluxe Edition) voor slechts 79,99 €, ongeveer 5 € meer dan de digitale deluxe-versie!

Baldur’s Gate 3 Deluxe Physical Edition  

KOOP DE BALDUR’S GATE-SERIE VOOR EEN LAGE PRIJS OP CDKEYNL


 

CDkeynl is de beste plek om de beste games tegen de laagste prijzen te kopen, en we hebben zelfs een browserextensie die je helpt de beste kortingscodes, coupons en prijzen direct te vinden.

Download de gratis Allkeyshop Browserextensie en BESPAAR GELD

Voor al het laatste nieuws over videogames, trailers en beste deals, zorg ervoor dat je ons bij je favorieten zet.

Je kunt alle beste en goedkoopste online deals vinden voor cd-sleutels, gamecodes, cadeaub onnen en antivirussoftware van de geverifieerde cd-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.


Door whizzerlow whizzerlow

Meer relevante artikelen