Best PC Games 2024: Top 10 Populairste Video Games

11 april 2024 om 01:00 in Top met Geen reacties
Beste PC Games 2024

Lees dit bericht in :

  Beste PC Games 2024

Op zoek naar de beste PC-spellen van het moment? Goed nieuws! We hebben voor jou de top 10 van bestverkochte videogames in 2024 samengesteld.

Elke week vind je de ontwikkeling van de ranglijst van de populairste PC-spellen, met de nieuwste releases, de releases die het nieuws in de gamewereld maken, de meest gespeelde spellen ter wereld en de meest gezochte categorieën.

   

Inhoud:

  • Top 10 PC-spellen
    • Top 10 van de Week
    • Beste Spel van de Maand
    • Maandelijkse Top 10
  • Meest Gespeelde PC-spellen in 2024
  • Populairste Spelcategorieën in 2024
   

Top Games Voor PC 2024:

Ontdek hieronder wat de huidige top 10 computerspellen zijn.

   
 

De Rangschikking van de 10 Populairste PC-Spellen van de Week:

 
 
   

Zie ook:

     

De lijst van de top 10 PC-games van April 2024

 

1. Helldivers 2

2. Dragon’s Dogma 2

3. Baldur’s Gate 3

4. Elden Ring

5. Red Dead Redemption 2

6. Sons of the Forest

7. Horizon Forbidden West

8. Cyberpunk 2077

9. Call of Duty Modern Warfare 3

10. EA Sports FC 24

 

Wat is het meest gespeelde PC-spel in maart 2024?

 

Helldivers 2 is het top PC-spel deze maand en het overtreft nu Palworld en Baldur’s Gate 3 aan het begin van 2024.

 

De lijst van de top 10 PC-games van maart 2024:

 

1. Helldivers 2

2. Dragon’s Dogma 2

3. Baldur’s Gate 3

4. Elden Ring

5. Sons of the Forest

6. Red Dead Redemption 2

7. EA Sports FC

8. Outcast A New Beginning

9. Cyberpunk 2077

10. Last Epoch


Wat was het bestverkochte PC-spel in Februari 2024?

 

Tot ieders verrassing stond Helldivers 2 op de eerste plaats, ver voor Palworld.

 

Top 10 PC-games van Februari 2024:

 

1. Helldivers 2

2. Palworld

3. Baldur’s Gate 3

4. Enshrouded

5. Elden Ring

6. Last Epoch

7. Lethal Company

8. Tekken 8

9. Granblue Fantasy Relink

10. Skull and Bones


Wat is de beste PC-videogame van Januari 2024?

 

Het beste spel van januari 2024 is Palworld. Het heeft Baldur’s Gate 3 in slechts een paar dagen van de troon gestoten!

 

De lijst van de top 10 PC-games van Januari 2024

 

1. Helldivers 2

2. Baldur’s Gate 3

3. Skull and Bones

4. Palworld

5. Enshrouded

6. Lethal Company

7. Tekken 8

8. Last Epoch

9. Elden Ring

10. Red Dead Redemption 2


De meest gespeelde PC-games in 2024

 

Palworld: De beste PC-verkoop op Steam in Januari 2024

  Palworld: De beste PC-verkoop op Steam in Januari 2024  

Palworld is een open wereld survival game in derde-persoonsperspectief, geïnspireerd door Pokemon en Minecraft. Ontwikkeld door het Japanse studio die ook Craftopia heeft gemaakt, bestaat het spel uit het vangen van wezens genaamd Pals en deze te gebruiken voor het bouwen van basisconstructies, vechten door ze op te roepen of te bewapenen, bewegen of voeden. Speelbaar alleen of in co-op met maximaal 32 spelers online, worden spelers geconfronteerd met 3 verschillende facties en NPC’s (Non Playable Characters). Net als in GTA, maakt een gezocht-niveau alle NPC’s vijandig totdat de speler sterft of ontsnapt. Momenteel, in Early Access, heeft Palword meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht op PC in slechts 5 dagen en is het het op een na meest gespeelde PC-spel op Steam geworden met meer dan 1.860.000 gelijktijdige spelers.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Baldur’s Gate 3: De sensatie van het jaar 2023 op PC

   

Baldur’s Gate 3 is een Dark Fantasy RPG die solo of in online co-op gespeeld kan worden. Net als in het universum van Dungeons and Dragons kies je je personage en ontwikkel je het door avonturen (12 klassen en 11 rassen beschikbaar). Ontwikkeld door de makers van Divinity: Original Sin 2, volgt het op de eerste twee delen van de Baldur’s Gate-serie. Het heeft talrijke prijzen ontvangen bij de ‘Games Awards’ (Beste Spel van het Jaar 2023, Beste RPG, Beste Multiplayer Spel) en is verkozen tot Beste PC-Spel van 2023 door de gespecialiseerde pers vanwege zijn prachtige visuele ontwerp en meeslepende verhaal.

Introductie:

Honderd jaar na de gebeurtenissen van Baldur’s Gate en Baldur’s Gate 2, wordt je personage gevangen genomen door kwaadaardige wezens, de Illithids, die een larve in je hersenen hebben geïmplanteerd, waardoor je vreemde krachten krijgt. Rekruteer personages die je tegenkomt (elfen, tovenaars, vampieren…) om aan je zijde te vechten en bevrijd jezelf van deze parasiet voordat je een illithïd wordt.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Lethal Company: De beste lancering op Steam in 2023

  Lethal Company: De beste lancering op Steam in 2023  

Lethal Company is een onafhankelijk psychologisch horrorspel dat op PC gespeeld wordt in online co-op voor maximaal 4 spelers. Uitgebracht in vroege toegang op 23 oktober 2023, is dit survival spel zeer goed ontvangen door de PC-gamers community, met meer dan 98% positieve beoordelingen, en is het meer dan 640.000 keer verkocht in minder dan een maand. Volgens Zeekerss, ontwikkelaar en uitgever van Lethal Company, zal het spel zijn vroege toegangsfase verlaten in het tweede kwartaal van 2024. Het heeft al een prijs gewonnen bij de Steam Awards in de categorie ‘Beter met Vrienden’.

Inleiding:

Je bent een werknemer van het Bedrijf, belast met het verzamelen van schroot en diverse objecten op verlaten manen. Samen met je vrienden moet je elke dag een bepaald quotum halen om te overleven. Help je vrienden vanuit je ruimteschip door ze door de vallen te leiden, of storm samen naar je doelen, maar blijf nooit geïsoleerd en wacht niet tot de nacht valt!

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Prince of Persia The Lost Crown: Een 2.5D Actie-Avontuur Platform Spel voor PC

  Prince of Persia The Lost Crown: Een 2.5D Actie-Avontuur Platform Spel voor PC  

14 jaar na de release van Prince of Persia: The Forgotten Sands, is de beroemde franchise die in 2001 door Ubisoft werd overgenomen, eindelijk terug met een spannende nieuwe Metroidvania voor PC. In Prince of Persia The Lost Crown speelt het avontuur zich af in de tijd van de Perzische mythologie, met 4 moeilijkheidsniveaus: Leerling, Krijger, Held, Onsterfelijk + 1 optie om schade en gezondheid aan te passen. Je hebt de keuze tussen 2 spelmodi: zelfstandig verkennen of geleid worden door aanwezige bezoekpunten op de kaart. Je personage verwerft verschillende vaardigheden gedurende het avontuur, waardoor hij veel geheime doorgangen of moeilijk bereikbare plaatsen kan bezoeken, soms complexe puzzels kan oplossen en gigantische bazen kan bevechten.

Introduction : 

Je speelt Sargon, een jonge krijger van de stam van de onsterfelijken met een grote behendigheid in gevechten. Je vertrekt om prins Ghassan van Persepolis te redden, die ontvoerd is. Je reis brengt je naar de bergen van Qaf om hem te bevrijden.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Call of Duty Modern Warfare 3: De traditionele FPS van het jaar

  Call of Duty Modern Warfare 3: De traditionele FPS van het jaar  

COD MW3 is het 20e deel in de Call of Duty-serie en het 3e deel van Modern Warfare. Een reboot van het gelijknamige spel uit 2011, deze first-person shooter biedt verschillende spelmodi: Een campagnemodus, een multiplayer modus, en thematische wedstrijden zoals Bevestigde Eliminatie, Strategisch Punt, Cutthroat (3 teams van 3), Grondoorlog, Oorlog, en vooral de beroemde Zombies-modus in PVE (speler tegen omgeving). Spelers concurreren in multiplayer op 16 iconische kaarten van Modern Warfare 2, terwijl later 12 nieuwe kaarten zullen worden uitgebracht.

Inleiding:

Je bent lid van Task Force 141, een elite-eenheid die de beste soldaten van de planeet samenbrengt. Je bent belast met het neutraliseren van Vladimir Makarov, de leider van de terroristische organisatie Konni Group, die uit een gulag ontsnapt is. Hij probeert een wereldoorlog te ontketenen.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

EA Sports FC 24: De top van de voetbalspellen op PC

  EA Sports FC 24: De top van de voetbalspellen op PC  

EA Sports FC 24 is de nieuwe naam van het laatste voetbalspel van de beroemde FIFA-franchise. Het is de opvolger van FIFA 23 en de eerste aflevering onder de naam EA Sports FC, vanwege een meningsverschil met de internationale voetbalfederatie FIFA. Hoewel het dezelfde gameplay behoudt als de vorige delen in de serie, zijn er verschillende belangrijke veranderingen aangebracht, zoals crossplay, waardoor spelers van verschillende platformen (Playstation, Xbox, Nintendo) tegen elkaar kunnen spelen, de introductie van gemengde teams en vrouwelijke competities, de evolutie van spelers zelfs in de Ultimate Team-modus, en meer uitgesproken individuele specialisaties voor sommige spelers. Stel je droomteam samen: je kunt hier spelers kopen of met EA Sports FC 24 Comfort Trade Credits, en ook je spelers verbeteren met EA Sports FC 24 Punten.

Introductie:

Speel tegen Kunstmatige Intelligentie of daag andere spelers uit in het meest realistische PC-voetbalspel ter wereld. Creëer je droomteam en verover de grootste kampioenschappen!

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Red Dead Redemption 2: Het beste cowboy spel op de PC

  Red Dead Redemption 2: Het beste cowboy spel op de PC  

RDR2 is een open-wereld actie-avonturenspel dat zich afspeelt in het tijdperk van de Westerns, aan het einde van het Wilde Westen. Het is het derde deel in de Red Dead-reeks en de prequel van Red Dead Redemption. Ontwikkeld gedurende bijna 8 jaar door Rockstar Games, behoort het tot de duurste spellen in de geschiedenis. Het had ook de op één na beste lancering van een spel met meer dan 725 miljoen dollar aan inkomsten tijdens het openingsweekend. Red Dead Redemption 2 werd verkozen tot het beste spel van het jaar 2018 door verschillende media en ontving talrijke prijzen vanwege zijn artistieke kwaliteit en realisme. Het is het zevende best verkochte spel ter wereld met meer dan 57 miljoen verkochte exemplaren.

Introductie:

In 1899 in het Amerikaanse Westen wint de industrialisatie terrein. Na een mislukte overval moet de Van Der Linde-bende vluchten uit Blackwater en schuilen in de bergen. Jij speelt de outlaw Arthur Morgan, een langdurig lid van de bende, die gezocht wordt door federale agenten en premiejagers. Desondanks besluit je een laatste overval te plegen die genoeg geld moet opleveren om aan de federale autoriteiten te ontsnappen. Afrekeningen, schietpartijen, diefstallen, jagen, paardrijden, ontdek het leven van een outlaw cowboy.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Elden Ring: Het beste spel van het jaar 2022 op PC en consoles

  Elden Ring: Het beste spel van het jaar 2022 op PC en consoles  

Elden Ring is een actie RPG in derde persoon in Souls-like stijl, gesitueerd in een open dark fantasy-wereld. Het kan alleen of in online coöp gespeeld worden. Het universum van het spel is bedacht door George R. R. Martin, de auteur van de Game of Thrones-serie. Beschouwd als de opvolger van Dark Souls, heeft het spel in één jaar tijd meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Het is het meest bekroonde spel in de geschiedenis geworden met meer dan 338 prijzen: Beste spel van het jaar, Beste multiplayer spel, Beste artistieke ontwerp, Beste RPG, Beste regie, Beste scenario… Een must-have op de PC! Een uitbreiding van het spel, Shadow of the Erdtree, is aangekondigd voor 2024.

Introductie:

De Elden Ring is verbrijzeld, en het Land Tussen is nu geregeerd door halfgoden die zijn fragmenten bezitten. Je bent een balling uit dit rijk en moet de delen van deze Ring, de Grote Runen genoemd, terugvinden om de Elden Heer te worden.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Ready or Not: Een nieuwe coöperatieve FPS voor 4 spelers op de PC

  Ready or Not: Een nieuwe coöperatieve FPS voor 4 spelers op de PC  

Ready or Not is een zeer realistische tactische shooter die je onderdompelt in de wereld van de elite-eenheden, de SWAT (Special Weapons And Tactics). In de traditie van Rainbow Six en een waardige opvolger van SWAT 4, kan het alleen (met AI) of in online coöp met 4 spelers gespeeld worden. RON heeft tijdens zijn 2 jaar in early access een solide reputatie opgebouwd en was het bestverkochte spel op Steam in de week van zijn release. Deze FPS heeft 5 spelmodi gerelateerd aan missies die elite-eenheden kunnen tegenkomen: gijzelaars bevrijden, explosieven ontmantelen, verschanste aanvallers neutraliseren, een massa-schutter beheersen, invallen, allemaal met een arsenaal aan dodelijke en niet-dodelijke wapens en een strafsysteem voor het overtreden van de regels. Een competitieve modus is gepland voor de toekomst.

Introductie:

In de stad Los Sueños is de criminaliteit buiten controle. Maffia, terrorisme en delinquentie bepalen het leven van deze metropool. Jouw elite-eenheid wordt ingezet om deze toename van geweld aan te pakken door middel van gevaarlijke situaties. Met jouw team, voltooi met succes je missie doelstellingen en verdien bonussen.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Tekken 8: Waarschijnlijk het beste vechtspel van 2024 op PC

  Tekken 8: Waarschijnlijk het beste vechtspel van 2024 op PC  

Voor zijn 30e verjaardag, keert de Tekken-serie terug met een nieuw 3D-vechtspel dat zich 6 maanden na Tekken 7 afspeelt. De beroemde Namco-franchise, die wereldwijd meer dan 54 miljoen exemplaren heeft verkocht, komt terug met een nieuw, spannender deel dan ooit tevoren. Tekken 8 legt de nadruk op agressiviteit met de introductie van een nieuwe modus: “Heat”. Gesymboliseerd door een blauwe balk, maakt het mogelijk om schade aan te richten zelfs in verdediging, leven te herwinnen door te slaan, de eigenschappen van bepaalde slagen te verbeteren, de verdediging van de tegenstander te breken en nog verwoestendere combo’s uit te voeren. Met 32 volledig herontworpen vechters (meer zullen verschijnen in de Year Pass), vernietigbare decoratieve elementen, en een solo arcade quest-modus waar je je avatar kunt aanpassen om arcadehallen te verkennen. Tekken 8 wordt waarschijnlijk het beste vechtspel van 2024 op PC.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Hogwarts Legacy: Het beste Harry Potter-spel op PC

  Hogwarts Legacy: Het beste Harry Potter-spel op PC  

Hogwarts Legacy is een actie RPG die zich afspeelt in een open wereld, volledig geïnspireerd op het universum van J. K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-saga. Het werd beschouwd als het meest verwachte spel van 2023 vanwege het grote aantal fans van de serie, zozeer zelfs dat in de eerste maand na de release het spel meer dan 12 miljoen keer werd verkocht. Hoewel je niet kunt spelen als de beroemde tovenaarsleerling, omdat het verhaal zich ongeveer 200 jaar eerder afspeelt, en je geen Zwerkbal kunt spelen, is Hogwarts Legacy het beste RPG in het Harry Potter-universum.

Je zit in het vijfde jaar van je studie aan Zweinstein, de school voor hekserij en tovenarij, en volgt magielessen om spreuken te leren, toverdranken te maken en fantastische wezens te temmen. Jouw kracht wordt begeerd door kwaadaardige personages die de tovenaarswereld willen vernietigen. Het verhaal past zich aan op basis van jouw keuzes.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Cyberpunk 2077: een van de beste Sciencefiction PC-games

  Cyberpunk 2077: een van de beste Sciencefiction PC-games  

Cyberpunk 2077 is een futuristisch actie-avonturen RPG dat solo wordt gespeeld in een open wereld. Je personage (man of vrouw) evolueert in een uitgestrekte metropool waar inwoners macht en fysieke verbeteringen zoeken door middel van cybernetische implantaten. Jouw keuzes zijn bepalend, want er zijn 5 verschillende eindes. Lange tijd bekritiseerd vanwege talrijke bugs, is het sciencefiction-spel ontwikkeld door de makers van The Witcher 3 (beste spel van het jaar 2015) later gecorrigeerd en naar de voorgrond gekatapulteerd dankzij de Netflix-serie Cyberpunk: Edgerunners. Sindsdien heeft het meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder beste RPG 2020, beste PC-spel 2020, Spel met een uitzonderlijk verhaal in 2021, en in september 2022 waren er meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Opmerkelijk is dat een grote uitbreiding werd uitgebracht in 2023: Cyberpunk 2077 Phantom Liberty, met een nieuw verhaal.

Je speelt een eenzame cyber huurling genaamd V die zijn carrière begint in de metropool Night City in Californië, een duistere en gevaarlijke stad. Al snel word je geconfronteerd met de Arasaka Corporation, een machtige holding gespecialiseerd in bedrijfsbeveiliging, bankwezen en bouw, over de ‘Relic’, een elektronische chip die het mogelijk maakt de menselijke persoonlijkheid op te slaan. Met de hulp van de nomadische krijger Panam Palmer moet je verschillende zijmissies voltooien om toegang te krijgen tot het hoofdverhaal.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

GTA 5: Het op één na best verkochte videospel aller tijden

  GTA 5: Het op één na best verkochte videospel aller tijden  

Grand Theft Auto V is een open wereld actie-avonturenspel, speelbaar in singleplayer of multiplayer. Het 13e deel in de GTA-reeks, volgt de verweven verhalen van drie criminelen, Michael, Trevor en Franklin, in de fictieve staat San Andreas en met name in de stad Los Santos, geïnspireerd door Los Angeles. Ze voeren verschillende missies uit: overvallen, achtervolgingen en confrontaties met de wetshandhavers. Het spel staat bekend om zijn uitgestrekte open wereld, de mogelijkheid om allerlei voertuigen te stelen en te besturen (285 verschillende auto’s, vliegtuigen, onderzeeërs, motoren, vrachtwagens, bussen, ballonnen, helikopters, treinen). Verkozen tot beste spel van het jaar 2013, brak het meerdere records, zoals het best verkochte actie-avonturenspel binnen 24 uur met meer dan 11 miljoen exemplaren. Met 190 miljoen verkochte exemplaren eind 2023, is het het op één na best verkochte videospel ter wereld. GTA 5 heeft een online multiplayer modus ‘GTA Online’ en een eigen valuta, de ‘GTA Online Shark Cash Cards’.

9 jaar na een mislukte overval leeft Michael onder een nieuwe identiteit. Hij ontmoet Franklin, die probeert de auto van zijn zoon te stelen. Michael ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt met de tenniscoach. Met de hulp van Franklin achtervolgt hij de minnaar tot het huis van een drugshandelaar en vernietigt het uit woede. Hij wordt gedwongen zijn criminele activiteiten te hervatten om de eigenaar terug te betalen.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Escape From Tarkov: een van de meest realistische tactische schiet spellen voor PC

  Escape From Tarkov: een van de meest realistische tactische schiet spellen voor PC  

Escape From Tarkov is een tactische FPS die voornamelijk online multiplayer wordt gespeeld op PC. Sinds de bètafase in 2017 blijven de ontwikkelaars verbeteringen aanbrengen om het realisme te vergroten. Er is geen levensbalk of mogelijke regeneratie, het gewicht van de uitrusting vertraagt de bewegingen, elke verwonding beïnvloedt de speler anders afhankelijk van het getroffen gebied, en elke dood resulteert in het verlies van de uitrusting. De speler rust zichzelf uit door uitrusting van lijken te verzamelen, kisten te vinden of in het spel bij verkopers te kopen. Klik hier voor promotiecodes om uitrusting te kopen.

In Tarkov, een stad in de regio Norvinsk in het noordwesten van Rusland, is een gewapend conflict uitgebroken over economische belangen tussen paramilitaire facties, private bedrijven en het Russische leger. Het bedrijf Terragroup heeft een Amerikaans bedrijf (UESC) ingehuurd en de Russische regering heeft de groep BEAR opgericht. Je behoort tot een van deze twee teams en moet overleven om binnen de gestelde tijd uit Tarkov te ontsnappen.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Nieuw voor PC! Enshrouded: Een multiplayer ARPG van overleving, gevecht, en aantrekkelijk crafting

  Nieuw voor PC! Enshrouded: Een multiplayer ARPG van overleving, gevecht, en aantrekkelijk crafting  

Enshrouded is een onafhankelijke actie-RPG met een overlevingsmodus die solo of in online co-op met maximaal 16 spelers in een open wereld gespeeld kan worden. Je speelt als een vechter met magische krachten die moet overleven in een uitgestrekt post-apocalyptisch Fantasy universum. Het intuïtieve crafting-systeem is zeer aantrekkelijk, waardoor grootse, ingewikkelde constructies mogelijk zijn, evenals het creëren van legendarische wapens en harnassen. Een gedetailleerde vaardighedenboom stelt spelers in staat om hun eigen gevechtsstijl te ontwikkelen en zich aan te passen aan de omgeving en de vijanden die ze tegenkomen. Momenteel in vroege toegang, heeft het spel een zeer positieve ontvangst gekregen, met meer dan 1 miljoen spelers die aan dit avontuur zijn begonnen.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Een onverwachte PC-release: Granblue Fantasy Relink is eindelijk beschikbaar voor de computer!

  Een onverwachte PC-release Granblue Fantasy Relink is eindelijk beschikbaar voorde computer  

Granblue Fantasy Relink is de verrassing van het begin van het jaar. Deze JRPG (Japanese Role Playing Game) maakt deel uit van de Granblue Fantasy-franchise, bekend om het immense succes van haar smartphone-rollenspel (meer dan 25 miljoen downloads in Japan). Sterk geïnspireerd door de eerste Final Fantasy-spellen en vergelijkbaar met andere actie-RPG’s zoals Tales of Arise en Genshin Impact, kan het in co-op met 4 spelers of solo worden gespeeld. Met 18 speelbare personages met zeer verschillende vaardigheden, real-time Hack N Slash-gevechten die zowel tactisch als spectaculair zijn, een veelvoud aan zijmissies en een zorgvuldig samengestelde soundtrack, biedt deze PC-nieuwkomer een fantastisch avontuur! Ga aan boord van het schip Grandcypher met je teamgenoten om de mysteries van Zegagrande en de plannen van de Kerk van Avira te ontdekken.

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Een cross-platform multiplayer shooter met verachtelijke anti-helden: Suicide Squad Kill The Justice League

  Een cross-platform multiplayer shooter met verachtelijke anti-helden Suicide Squad Kill The Justice League  

Suicide Squad: Kill The Justice League is een AAA open-wereld actie-avonturenspel dat zich afspeelt in de stad Metropolis 5 jaar na de gebeurtenissen van Batman Arkham Knight. Het spel kan solo gespeeld worden, met ook een offline modus gepland, maar het leunt voornamelijk op online samenwerking tussen 4 spelers: de 4 leden van Task Force X: Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang, en King Shark. Brainiac heeft de aarde binnengevallen en de inwoners, inclusief de leden van de Justice League (Superman, Batman, Green Lantern, Flash), gehersenspoeld. De Suicide Squad wordt gestuurd om hen te neutraliseren en de wereld te redden!

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

De meest succesvolle PC-game release voor Atlus: Persona 3 Reload

  De meest succesvolle PC-game release voor Atlus Persona 3 Reload  

Persona 3 Reload is de remake van het gelijknamige spel uit 2006, dat werd verkozen tot Spel van het Jaar in 2007, Beste RPG in 2008 en is gerangschikt onder de beste spellen aller tijden. Als onderdeel van de Shin Megami Tensei-franchise, de oorsprong van RPG’s (Soul Hackers 2, Shin Megami Tensei 3), is het de vierde aflevering in de Persona-serie. Met 1 miljoen verkochte exemplaren in 1 week, is het de meest succesvolle PC-game release voor de uitgever Atlus. Hoewel het plot relatief gelijk blijft aan het originele spel, heeft deze heruitgave geprofiteerd van een elegante grafische update, nog steeds in de manga-stijl, en een zorgvuldig samengestelde soundtrack. De held is een jonge tiener die van middelbare school verandert en zich realiseert dat er een verborgen uur bestaat voor de dag wisselt. Tijdens deze tijd zijn normale mensen bevroren, terwijl anderen met hun persona, een magische entiteit die een weerspiegeling van hun ziel is, tegen monsters moeten vechten. Een ontroerend avontuur, rijk aan verhaal en interacties, met meerdere eindes.

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Een van de meest verwachte PC schietspellen van het jaar: Helldivers 2

  Een van de meest verwachte PC schietspellen van het jaar: Helldivers 2  

Helldivers 2 is het vervolg op het beroemde third-person shooter en strategie videospel ontwikkeld door Arrowhead Game Studios: Helldivers. De actie vindt plaats in een sciencefiction-universum sterk geïnspireerd door Starship Trooper, waar spelers leden zijn van een elite-eenheid belast met het beschermen van de “Super Aarde” tegen buitenaardse wezens. De moeilijkheidsgraad van het spel moedigt samenwerking aan om door vijandige omgevingen te navigeren en doelstellingen te bereiken. Een uitgebreid arsenaal en aanpassingsopties stellen spelers in staat hun speelstijl aan te passen om verschillende soorten missies te voltooien. Helldivers 2 belooft een dynamisch en spannend spel te zijn om met vrienden te spelen.

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Het beste piraten videospel van 2024: Skull and Bones

  Het beste piraten videospel van 2024: Skull and Bones  

Skull and Bones is een open-wereld avonturen RPG dat zich afspeelt tijdens de gouden eeuw van de piraterij in 1721. Spelers kruipen in de huid van ambitieuze kaperkapiteins, navigerend tussen de Caraïben en de Indische Oceaan op zoek naar fortuin en roem. Geïnspireerd door de zeeslagen van Assassin’s Creed IV: Black Flag, biedt het spel een objectieve multiplayer gameplay, met nautische gevechten tot 5 tegen 5. Een brede selectie van aanpasbare schepen met unieke kenmerken stelt spelers in staat hun eigen speelstijl te creëren om de vele gevaren het hoofd te bieden: door AI beheerde piratenjagers, zeemonsters, soms catastrofaal weer en bovennatuurlijke legendes. Skull and Bones wordt verwacht als de waardige opvolger van Sea of Thieves, en ongetwijfeld een van de beste piratenspellen aller tijden.

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Een Nieuwe Hack N Slash die Concurreren gaat met Diablo 4 op PC

  Een Nieuwe Hack N Slash die Concurreren gaat met Diablo 4 op PC  

Last Epoch is een onafhankelijke Hack N Slash die solo of in coöp tot 4 spelers gespeeld kan worden, in een universum vol fantasie en magie, gekenmerkt door tijdreizen in het koninkrijk van Eterra. Dit Action-RPG, sterk geïnspireerd door Path of Exile en Grim Dawn, stelt spelers in staat om 5 verschillende klassen (sentinel, huurmoordenaar, magiër, primalist, acoliet) te belichamen die zich ontwikkelen op basis van talrijke speciale kenmerken (meer dan 120 vaardigheidsbomen) en karakter aanpassing opties. Zoals elke goede Dungeon Crawler vergelijkbaar met Diablo 4, krijg je toegang tot veel buit en magische voorwerpen die zorgvuldig gekozen moeten worden tijdens je hoofd- of neven missies om je uitrusting en vaardigheden te verbeteren. Last Epoch is ontworpen voor zowel ervaren RPG-spelers als nieuwkomers, en biedt indrukwekkende herspeelbaarheid als je alle klassen en hun verschillende progressies wilt uitproberen.

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

PC Exclusief: Craften, Overleven en Dimensionale Reizen in Nightingale

  PC Exclusief: Craften, Overleven en Dimensionale Reizen in Nightingale  

Exclusief beschikbaar op PC, Nightingale is een nieuw open-wereld solo en co-op survival spel dat zijn Early Access fase ingaat. Met een verzorgde artistieke stijl die fantasie en Victoriaanse tijdperk combineert, verzamelen spelers bronnen, bouwen en verkennen ze een veelheid aan rijken door te reizen door dimensionale portalen om de magische stad Nightingale te vinden. Het sociale aspect speelt een belangrijke rol, met een focus op samenwerking, vooral om mythische wezens te bevechten en puzzels op te lossen. De ontwikkelaars hebben ook besloten om in de nabije toekomst een offline modus aan te bieden om aan de verwachtingen van hun gemeenschap te voldoen. Een rijk verhalend narratief, een geavanceerd crafting systeem en een diepgaande survival ervaring dienen allemaal als een origineel avontuur.

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Een serieuze kandidaat voor de verkiezing van het beste Survival Game 2024 op PC: Sons of the Forest

  Een serieuze kandidaat voor de verkiezing van het beste Survival Game 2024 op PC: Sons of the Forest  

Sons of the Forest is het vervolg op het survival horror spel The Forest. Op een mysterieus eiland bevolkt door angstaanjagende wezens moeten spelers overleven door gebruik te maken van de beschikbare middelen om onderkomens te bouwen, gereedschappen en wapens te maken, en voedsel te vinden. Het spel benadrukt exploratie, waarbij spelers worden aangemoedigd om diepe grotten en dichte bossen te onderzoeken om de geheimen van het eiland en de oorsprong van de wezens die er wonen te ontdekken. Interacties met de omgeving zijn dynamischer en realistischer, wat een intense overlevingservaring biedt. Solo of in co-op, moeten protagonisten naast hun fysieke gezondheid ook hun mentale gezondheid beheren, wat een extra uitdaging toevoegt in deze beklemmende atmosfeer. Net als zijn voorganger had Sons of the Forest een knallende start met 2 miljoen verkopen op PC binnen 24 uur en een piek van 350.000 gelijktijdige spelers op Steam.

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Een langverwacht middeleeuws RPG: Dragon’s Dogma 2

  Een langverwacht middeleeuws RPG: Dragon’s Dogma 2  

Dragon’s Dogma 2 is een third-person Action-RPG die solo wordt gespeeld in een uitgestrekt universum van Heroic Fantasy, rijk aan verhalen. Het is de opvolger van het uitstekende Dragon’s Dogma: Dark Arisen, dat werd geprezen door de gespecialiseerde pers en beschouwd als een “must buy” door alle fans van rollenspellen, vanwege de variëteit van zijn gevechtssysteem, de samenwerking tussen de 3 Pionnen van de speler en de kwaliteit van zijn zijmissies. Deze nieuwe ARPG voor PC en Next Gen consoles, al bekroond bij de Japan Games Award 2023, introduceert nieuwe functies, meer gedetailleerde karakter aanpassing en verbeteringen die door spelers werden verwacht in een wereld die 4 keer groter is dan de vorige!

Introductie: Kies je personage uit 10 beroepen (Vechter, Boogschutter, Dief, Magiër, Krijger, Tovenaar, Magische Boogschutter, Mystieke Ridder, Illusionist, Berserker) en vind de draak die je hart heeft verslonden. Verken uitgestrekte universums vergezeld van 3 Pionnen en vecht met zwaard, boog of magie tegen de vele vijanden die op je pad komen.

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Een nieuw solo PC-spel van Sci Fi in een open wereld: Outcast A New Beginning

  Een nieuw solo PC-spel van Sci Fi in een open wereld: Outcast A New Beginning  

Na de remake Outcast Second Contact uit 2017, markeert Outcast A New Beginning de terugkeer van een van de pioniers van openwereld sciencefiction-spellen op de PC, ongeveer 25 jaar na de lancering van het originele spel. Deze langverwachte vervolg werd vrij positief ontvangen, met lof voor zijn uitzonderlijke soundtrack en prachtig gerealiseerde universum dat doet denken aan de schoonheid van Avatar Frontiers of Pandora. Outcast is een dynamisch en vrij leuk third-person shooter spel, dankzij vooral de jetpack van de speler die snelle bewegingen/vluchten in alle richtingen mogelijk maakt.

De voormalige Navy Seal Cutter Slade is herrezen, hij keert 20 jaar na zijn vorige avontuur terug naar de fantastische wereld van Adelpha om het volk van de Talans te bevrijden van slavernij en te vechten tegen invasie robots.

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Het populairste spel op Steam in maart 2024: Stardew Valley

  Het populairste spel op Steam in maart 2024: Stardew Valley  

Om zijn 8e verjaardag te vieren, heeft een enorme update Stardew Valley weer in de schijnwerpers gezet. Geïnspireerd door de Harvest Moon-spelserie, kan deze landbouw simulatie alleen of in coöp tot 4 spelers gespeeld worden. Verbouwen, vee houden, vissen – het boerenleven zal geen geheimen meer voor je hebben in deze ideale wereld, waar je ook kunt interageren met NPC’s, trouwen, kinderen krijgen, deelnemen aan queesten, verzamelen, voorwerpen maken en vechten tegen wezens in de mijnen om hulpbronnen te verzamelen. Met zijn rustgevende soundtrack en licht gepixelde graphics biedt Stardew Valley een idyllische ontsnapping aan het moderne leven door management, avontuur en RPG-elementen te mengen. Het is een wereldwijd succes, met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd! In maart 2024 werd het het populairste betaalde spel op Steam! Hier vind je meer informatie over de spellen die geïnspireerd zijn op Stardew Valley.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Het engste PC-spel van 2024: Alone in the Dark

  Het engste PC-spel van 2024: Alone in the Dark  

Alone in the Dark is de geremasterde versie van de allereerste aflevering van de gelijknamige serie die begon in 1992 en de horror games revolutioneerde met de allereerste survival horror. Terwijl het “het centrale gevoel” van het originele spel behoudt, heeft THQ Nordic zich laten inspireren door Resident Evil 2 en Resident Evil 3 om dit verhaal in een derde-persoonsperspectief opnieuw uit te vinden, waardig aan de romans van HP Lovecraft, met steun van de getalenteerde scenarioschrijver Mikael Hedberg (SOMA, Amnesia). Een avontuur vol mysterie en waanzin in het Derceto-mansion, een psychiatrisch ziekenhuis dat duistere geheimen verbergt. De protagonisten, Edward Carnby en Emily Hartwood, zoeken naar antwoorden, verkennen thema’s als trauma en het Kwaad in een setting waar de realiteit lijkt te desintegreren. De prestaties van Hollywood-acteurs zoals Jodie Comer en David Harbour voegen een persoonlijke dimensie toe aan de ervaring, die zowel fans van het eerste uur als nieuwkomers zal bekoren.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 

 

Horizon Forbidden West een geslaagde PC-port

  Horizon Forbidden West een geslaagde PC-port  

Horizon Forbidden West is het langverwachte vervolg op Horizon Zero Dawn, een exclusieve franchise van SONY die talrijke prijzen heeft gewonnen voor zijn originele verhaallijn, artistieke richting, en werd uitgeroepen tot Spel van het Jaar 2017 op PlayStation. In deze nieuwe PC-versie belichamen spelers Aloy, een vaardige jager die een post-apocalyptische versie van het Westen van Amerika verkent, bevolkt met formidabele machines en geteisterd door verwoestende stormen. Om de mensheid van uitsterving te redden, moet zij het mysterie ontrafelen van de bedreigingen die boven deze prachtige en brute wereld hangen, allianties smeden met fascinerende gewapende facties, en titanische robots bestrijden.

 

BEKIJK ALLE SPECIALE AANBIEDINGEN

 
 
 

Wat zijn de meest gewilde game categorieën op de PC in 2024?

 

Ontdek de huidige game trend met onze ranglijst van de populairste video game genres

 

1 – Co-op Spellen

2 – Multiplayer Spellen

3 – Auto Spellen

4 – Horror Spellen

5 – Oorlogsspellen

6 – Strategie Spellen

7 – Race Spellen

8 – Overlevings Spellen

9 – Singleplayer Spellen

10 – Avonturen Spellen